Hoe de geschiedenis van het klembord te wissen in Windows 10

Inhoudsopgave:

Hoe de geschiedenis van het klembord te wissen in Windows 10
Hoe de geschiedenis van het klembord te wissen in Windows 10
Anonim

Wat u moet weten:

  • Druk op Windows-toets + V en klik op het menu met drie stippen naast een item en selecteer Delete.
  • Selecteer Clear all in dat menu om alle items uit de geschiedenis van het klembord te verwijderen.
  • Windows 10 Klembord vereist de update van Windows 10 1809 (oktober 2018) of hoger.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de geschiedenis van het klembord in Windows 10 wist en hoe u deze uitschakelt. Het schetst ook de beperkingen die door Windows worden opgelegd aan de items die u op het klembord kunt bewaren.

Hoe u uw klembord kunt wissen in Windows 10

De geschiedenis van het klembord van Windows 10 slaat maximaal 25 items op. U kunt afzonderlijke items van uw klembord wissen of alle items samen wissen in Windows 10.

  1. Open Klembord met de Windows-toets + V sneltoets.

    Image
    Image
  2. Als u een individuele invoer wilt verwijderen, selecteert u de ellipsen (drie stippen) in de rechterbovenhoek.

    Image
    Image
  3. Select Verwijder om een specifieke invoer te wissen.

    Image
    Image

    Als je iets op je klembord wilt vastzetten zodat het niet wordt gewist, open je de geschiedenis van het klembord, klik je op het menu met drie stippen en selecteer je Pin. Hierdoor blijft het item op je klembord totdat je het losmaakt.

  4. Selecteer Clear all om alle geplakte items uit de geschiedenis van het klembord te verwijderen.

    Image
    Image
  5. Clipboard verwijdert geen vastgezette items. Om een vastgezet item te verwijderen, selecteert u eerst Unpin en kiest u vervolgens opnieuw Delete uit de opties.

    Image
    Image

Tip:

Je kunt ook al je klembordgegevens wissen via Windows-instellingen. Ga naar Instellingen > Systeem > Klembord en ga naar de Clear Clipboard Data sectie. Selecteer de Clear-knop om je hele Windows-klembord (behalve de vastgezette items) in één keer te wissen. Windows wist ook de geschiedenis van het klembord telkens wanneer u uw pc opnieuw opstart, behalve de items die u hebt vastgezet.

Welke klembordgegevens worden opgeslagen?

Het eerdere Windows-klembord was eenvoudig omdat het slechts één item tegelijk opsloeg. Dit zorgde ervoor dat externe ontwikkelaars klembordmanagers introduceerden die meer aankonden dan dat. Microsoft introduceerde het nieuwe verbeterde klembord in de update van Windows 10 1809 (oktober 2018).

Je kunt nu meer dan één item kopiëren en plakken en een geschiedenis bijhouden van items die je vaak plakt. U kunt ook klemborditems synchroniseren tussen apparaten waarop Windows 10 wordt uitgevoerd met de 1809-update en later. Alle items worden gesynchroniseerd met uw Windows-account.

Het Windows-klembord ondersteunt tekst-, HTML- en bitmapafbeeldingen wanneer elk maximaal 4 MB groot is. De geschiedenis van het klembord slaat niets op dat groter is dan de limiet van 4 MB. U kunt maximaal 25 items op het klembord vastzetten. Als je meer vastzet, worden oudere items automatisch naar buiten geduwd om plaats te maken voor nieuwe.

Hoe de geschiedenis van het klembord uit te schakelen

Als de klembordgeschiedenis is ingeschakeld, verschijnt alles wat u kopieert in de geschiedenislijst van het klembord. Als u zich zorgen maakt over cloudsynchronisatie en privacy, kunt u de functie uitschakelen in Windows-instellingen. U wilt het hulpprogramma misschien ook niet gebruiken omdat u de toetsencombinatie hebt toegewezen aan een andere cruciale snelkoppeling.

  1. Om de geschiedenis van het klembord uit te schakelen, selecteert u de knop Start en kiest u het tandwielpictogram voor Instellingen. U kunt ook de Windows-toets + I sneltoets gebruiken.

    Image
    Image
  2. In Instellingen, selecteer Systeem.

    Image
    Image
  3. Scroll in de System zijbalk naar Clipboard. Ga naar het gedeelte met de naam Clipboard history en zet de schakelaar op Off.

    Image
    Image
  4. Als u nu op Windows+V drukt, ziet u een klein venster met de melding dat Windows 10 uw klembordgeschiedenis niet kan weergeven omdat de functie is uitgeschakeld.

    Image
    Image

Aanbevolen: