Het klembord gebruiken in Windows 10

Inhoudsopgave:

Het klembord gebruiken in Windows 10
Het klembord gebruiken in Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Kopiëren naar klembord: Markeer de tekst of afbeelding en druk op Ctrl+ C of klik met de rechtermuisknop op de tekst of afbeelding en selecteerKopieer in het pop-upmenu.
  • Plakken van klembord: Druk op Ctrl+ V om het laatst gekopieerde item te plakken. Plakken uit de geschiedenis van het klembord: Druk op Windows-toets+ V en selecteer het item om te plakken.
  • Klembord wissen: Druk op Windows-toets+ V. Selecteer X in de hoek van een item om het te verwijderen of selecteer Clear all om alle items te verwijderen.

Dit artikel legt uit hoe je het klembord gebruikt in Windows 10. Naast informatie over het kopiëren, plakken en wissen van het klembord, bevat het ook informatie over het vastzetten van items op het klembord.

Inhoud kopiëren naar het klembord van Windows 10

Het klembord in het Windows 10-besturingssysteem is geavanceerder dan de vorige klembordervaring. Met het nieuwe klembord kun je de tekst en afbeeldingen bekijken die naar het klembord zijn gekopieerd en kiezen welke inhoud je wilt plakken.

Bovendien kan het nieuwe klembord synchroniseren met andere Windows 10-computers en tablets die dezelfde Microsoft-accountaanmelding gebruiken. Dit betekent dat u afbeeldingen en tekst van het ene Windows 10-apparaat kunt kopiëren en op een ander apparaat kunt plakken.

Image
Image

Het kopiëren van inhoud naar het klembord op Windows 10 kan op een van de volgende manieren worden gedaan.

  • Markeer de gekozen tekst of afbeelding in een app en druk op Ctrl+ C.
  • Klik met de rechtermuisknop op tekst of afbeeldingen en selecteer Copy in het pop-upmenu.

Plakken vanaf het klembord op Windows 10

Gebruik een van de twee standaard plakmethoden om de laatst gekopieerde inhoud van het klembord in een app te plakken:

  • Druk op Ctrl+ V.
  • Klik met de rechtermuisknop waar u de inhoud wilt plakken en selecteer Plakken in het pop-upmenu.

Door de moderne Windows 10-klembordfunctionaliteit te gebruiken, kunt u echter kiezen uit verschillende eerder gekopieerde items uit de klembordgeschiedenis.

Alleen afbeeldingen kleiner dan 4 MB worden opgeslagen op het klembord van Windows 10.

Om de geschiedenis van het klembord te bekijken, drukt u op Windows-toets+ V.

Image
Image

Scroll, nadat het klembord is geopend, omhoog of omlaag om de tekst of afbeelding te vinden en selecteer deze om deze in de geopende app te plakken.

Klembordgegevens wissen

Het verwijderen van tekst en afbeeldingen van het Windows 10-klembord kan op drie manieren.

  • Open het klembord door op Windows-toets+ V te drukken en selecteer vervolgens de X in de linkerbovenhoek van elk item dat u wilt verwijderen.
  • Open het klembord door op Windows-toets+ V te drukken en selecteer vervolgens Alles wissen. Hiermee wordt elk item op het klembord van Windows 10 verwijderd, behalve de items die u hebt vastgezet.
  • Open Settings > System > Clipboard en selecteer Clear. Hiermee wordt alles op het klembord van Windows 10 verwijderd, behalve vastgezette items.
Image
Image

Pin Windows 10 Klembordtekst

Hoewel het wissen van de inhoud van het klembord nuttig kan zijn, kan er inhoud zijn die u niet wilt verwijderen. Selecteer handmatig specifieke items en bescherm die items tegen verwijdering door ze vast te zetten.

Image
Image

Om de inhoud van het klembord vast te zetten, drukt u op Windows-toets+ V om het klembord te openen en selecteert u vervolgens het kleine speldpictogram rechts van de tekst en afbeeldingen die u wilt behouden. Als dit correct wordt gedaan, moet het horizontale pinpictogram in een hoek van 45 graden worden gekanteld.

Klik nogmaals op het speldpictogram om tekst of afbeeldingen op het klembord los te maken.

Wanneer een item is vastgezet, wordt het elke keer dat u het klembord wist in de toekomst beveiligd.

Aanbevolen: