Kun je het klembord op een iPhone wissen? Technisch gezien, ja

Inhoudsopgave:

Kun je het klembord op een iPhone wissen? Technisch gezien, ja
Kun je het klembord op een iPhone wissen? Technisch gezien, ja
Anonim

Wat te weten

  • Het iPhone-klembord slaat slechts één item tegelijk op. Wis het door het item te vervangen door lege tekst met een app zoals Notes.
  • Open Notes en typ twee spaties in het zoekveld. Houd de spaties ingedrukt en selecteer Copy.
  • Om te bevestigen dat je het klembord hebt gewist, open je een app, tik en houd je op een leeg tekstveld en selecteer Plakken.

Dit artikel legt uit hoe je het iPhone-klembord wist door het opgeslagen item te vervangen door lege tekst.

Het iPhone-klembord wissen

Het klembord in iOS is vrij beperkt. Het kan slechts één stuk informatie tegelijk bevatten en is niet direct toegankelijk voor een gebruiker. Maar u kunt die beperking in uw voordeel gebruiken.

Het vervangen van de tekst op het klembord door lege tekst is een goede manier om de oude informatie die daar is opgeslagen, effectief te wissen. Het enige dat u hoeft te doen, is een spatie kopiëren en u bent klaar. Zo doe je dat.

De onderstaande methode werkt ook voor de functie Universal Clipboard (het gedeelde klembord tussen uw iPad, iPhone en Mac) op Apple-apparaten.

  1. Open een app met een tekstinvoerveld. We raden Notes aan.
  2. Typ twee spaties in het zoekveld.
  3. Houd de spaties ingedrukt en selecteer Copy.

    Image
    Image

Dat is het! Alle gegevens die u op uw klembord had, worden vervangen door de twee spaties.

Hoe te bevestigen dat het klembord leeg is

Om te controleren of je klembord in wezen leeg is (met twee spaties), hoef je dat alleen maar in een app te plakken.

  1. Open een app met een tekstveld. Nogmaals, we raden Notes aan.
  2. Tik op het zoekveld bovenaan en houd vast.
  3. Tik op Plakken.

    Image
    Image

Waarom moet ik het klembord van mijn iPhone wissen?

Het klembord dat in iOS is ingebouwd, is beperkt tot een enkele tekstreeks, maar ontwikkelaars kunnen hun apps schrijven om toegang tot die tekstreeks toe te staan. Er zijn legitieme redenen om deze toegang nodig te hebben, maar niet alle apps hebben legitieme bedoelingen. TikTok bleek bijvoorbeeld enige tijd geleden toegang te hebben tot het klembord en heeft sindsdien beloofd hiermee te stoppen.

Niet alles wat u kopieert en plakt, vormt noodzakelijkerwijs een veiligheidsrisico. Er zijn tal van situaties waarin u informatie kopieert en plakt en niet wilt dat die informatie naar buiten komt. Wachtwoorden, bankgegevens, telefoonnummers, adressen en meer kunnen worden gekopieerd en geplakt. Natuurlijk wil je niet dat al die informatie naar buiten komt, dus het is een goed idee om je klembord gewoon leeg te maken door de bovenstaande stappen te volgen als je klaar bent met het verplaatsen van informatie.

Een opmerking over apps van derden

Het is belangrijk op te merken dat iOS verschillende klembordmanagers van derden biedt, en deze methode zal deze niet noodzakelijk wissen. U moet individuele app-ondersteuning raadplegen als u klembordmanager van derden gebruikt. Deze methode om het klembord te wissen werkt alleen voor het ingebouwde iOS-klembord dat u bij uw telefoon krijgt.

Aanbevolen: