Zorg ervoor dat je je iOS-klembord leegmaakt

Zorg ervoor dat je je iOS-klembord leegmaakt
Zorg ervoor dat je je iOS-klembord leegmaakt
Anonim

TikTok en meer dan 50 andere apps pakken de inhoud op je klembord, waardoor alles wat je hebt gekopieerd veel minder veilig is (en dat is niet goed).

Image
Image

Het is waarschijnlijk het beste als je heel voorzichtig bent met wat je kopieert en plakt op je iPhone, of in ieder geval leert hoe je het kunt wissen wanneer je iets gevoeligs kopieert, zoals een wachtwoord of bankrekeningnummer. Een nieuwe iOS 14-functie die gebruikers waarschuwt telkens wanneer een app het klembord opent, laat zien hoeveel apps de inhoud van je klembord pakken zonder te vragen.

Hoe het werkt: Een YouTube-video toont de kleine banners die vanaf de bovenkant van je iOS-scherm naar beneden vallen telkens wanneer een app de inhoud van je klembord plakt. Zoals Ars Technica opmerkt, werd het oorspronkelijke onderzoek in maart gepubliceerd en kan het klembordinhoud bevatten van iOS-apparaten in de buurt, dankzij een Universal Clipboard-functie die in 2016 is geïntroduceerd met macOS Sierra.

Veel apps: Hoewel TikTok misschien de hoofdverdachte is dankzij zijn populariteit, blijkt dat er een heleboel apps zijn die je klembordinformatie pakken. Inbegrepen zijn nieuws-apps zoals NPR en Reuters, games zoals Fruit Ninja en PUBG Mobile en andere apps zoals Bed Bath en Beyond.

Wat te doen: We kunnen niet veel doen om ervoor te zorgen dat de apps niet kopiëren. Onze klembordontwikkelaars moeten de functie uit hun apps verwijderen via een update. (Houd je adem echter niet in; TikTok beloofde The Telegraph ermee te stoppen, maar heeft dat nog niet gedaan.)

Wat u can kunt doen, is ofwel stoppen met het kopiëren van gevoelige gegevens naar uw klembord of, waarschijnlijker, leren hoe u deze kunt wissen. Er is geen officiële manier om de inhoud van je klembord op welk besturingssysteem dan ook te verwijderen, dus als je op iOS werkt en er zeker van wilt zijn dat er niets uitkomt, open dan gewoon iets met een tekstveld (Notities is leuk) en typ een paar spaties, kopieer ze dan. Dat zal effectief alles verwijderen wat erin zat.

Als je een Android-gebruiker bent, is de kans groot dat soortgelijke dingen ook gebeuren, dus bewaar daar misschien ook een schoon klembord.

Bottom line: Het is waarschijnlijk dat de meeste apps dingen in de komende weken zullen oplossen, vooral omdat iOS 14 in juli de openbare bèta bereikt. Maar zorg er tot die tijd voor dat je klembord net zo schoon is als je handen (die je veel wast, toch?).

Aanbevolen: