Het gereedschap Toverstaf gebruiken in Paint.NET

Inhoudsopgave:

Het gereedschap Toverstaf gebruiken in Paint.NET
Het gereedschap Toverstaf gebruiken in Paint.NET
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer Extra > Toverstaf, of selecteer Magic Wand-pictogram in de werkbalk. Klik op de afbeelding om alle vergelijkbare kleuren te selecteren.
  • Options: Replace om selectie te vervangen, Add (union) om selectie te verfijnen, Subtractom delen van de selectie te verwijderen.

  • Meer opties: Intersect om selecties te combineren, Invert (“xor”) om toe te voegen aan actieve selectie.

Dit artikel legt uit hoe je de toverstaf in Paint. NET voor Windows gebruikt, niet het te verwarren met de website met dezelfde naam.

Hoe de Paint. NET toverstaf te gebruiken

Om de toverstaf in Paint. NET te gebruiken:

  1. Ga naar Extra > Toverstaf, of selecteer het Toverstaf pictogram in de werkbalk.

    Image
    Image
  2. Klik ergens op de afbeelding. Andere delen van de afbeelding die een soortgelijke kleur hebben als het geselecteerde punt, worden opgenomen in de selectie.

    Image
    Image

Paint. NET Toverstaf gereedschap opties

Terwijl een tool actief is, veranderen de pictogrammen naast Tools om alle beschikbare opties weer te geven. In dit geval is de enige optie de selectiemodus. De standaardinstelling voor deze optie is Replace. Beweeg uw muiscursor over elk pictogram om te zien wat het doet.

Image
Image
  • Replace: alle bestaande selecties in het document worden vervangen door de nieuwe selectie.
  • Toevoegen (vakbond): De nieuwe selectie wordt toegevoegd aan de bestaande selectie. Dit kan handig zijn als u de selectie wilt verfijnen om enkele gebieden met een andere kleur op te nemen.
  • Aftrekken: Nieuwe selecties zullen delen van de originele selectie verwijderen die in de nieuwe selectie zijn opgenomen. Nogmaals, deze functie kan een selectie verfijnen waar gebieden zijn geselecteerd die u niet van plan was te selecteren.
  • Intersect: Nieuwe en oude selecties worden gecombineerd zodat alleen gebieden binnen beide selecties geselecteerd blijven.
  • Omkeren (“xor”): Toevoegen aan de actieve selectie, behalve wanneer een deel van de nieuwe selectie al is geselecteerd, in welk geval die gebieden zijn gedeselecteerd.

Het gereedschap Toverstaf deelt dezelfde selectie-opties als de andere gereedschappen, maar het heeft ook twee extra opties: Overstromingsmodus en Tolerantie.

Toverstaf-overstromingsmodus: globaal versus aaneengesloten

Deze optie heeft invloed op het bereik van de gemaakte selectie. Indien ingesteld op Contiguous, worden alleen gebieden met een vergelijkbare kleur die verbonden zijn met het geselecteerde punt opgenomen in de uiteindelijke selectie. Wanneer gewijzigd in Global, worden alle gebieden binnen de afbeelding met een vergelijkbare kleurwaarde geselecteerd, wat betekent dat u meerdere niet-verbonden selecties kunt hebben.

Image
Image

Toverstaf Tolerantie Instelling

De Tolerantie instelling beïnvloedt hoe vergelijkbaar een kleur moet zijn met de geselecteerde kleur om in de selectie te worden opgenomen. Een lage instelling betekent dat minder kleuren als vergelijkbaar worden beschouwd, wat resulteert in een kleinere selectie. Pas de Tolerantie instelling aan door op de blauwe balk of de plus (+) en min (-) te klikken symbolen. Door volledig gebruik te maken van de verschillende selectiemodi en de Tolerance-instelling aan te passen, kunt u een redelijke mate van flexibiliteit krijgen om de selectie naar wens te verfijnen.

Aanbevolen: