Hoe Paint.NET-niveaus te gebruiken om een foto te verbeteren

Inhoudsopgave:

Hoe Paint.NET-niveaus te gebruiken om een foto te verbeteren
Hoe Paint.NET-niveaus te gebruiken om een foto te verbeteren
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Aanpassingen > Niveaus. Pas de Input-schuifregelaars en Output Histogram. aan
  • Schuif top Invoerschuifregelaar omlaag tot bijna gelijk met de bovenkant van Invoerhistogram. Schuif bottom Input slider up.
  • Verplaats middle Output slider omhoog en omlaag om de afbeelding lichter en donkerder te maken.

Dit artikel legt uit hoe je de functie Niveaus in de Paint. NET 4.2-beeldbewerkingssoftware kunt gebruiken voor foto's die een beetje plat zijn en weinig pit hebben.

Het dialoogvenster Niveaus openen in Paint. NET

Lanceer Paint. NET en open een foto waarvan u vindt dat het contrast mist, ga dan naar Aanpassingen > Levels om het dialoogvenster Niveaus te openen.

Image
Image

Zelfs als je gewend bent om niveaus aan te passen in andere beeldbewerkingssoftware, kan dit dialoogvenster op het eerste gezicht een beetje intimiderend lijken met zijn twee histogrammen. Bij het aanpassen van het contrast zijn er twee functies waarop u zich moet concentreren: de Input-schuifregelaars (aan de linkerkant) en de Output Histogram (aan de rechts).

Image
Image

De schuifregelaars voor invoer- en uitvoerniveaus aanpassen in Paint. NET

Het aanpassen van de Invoerschuifregelaars verandert het Uitvoerhistogram Terwijl u dit doet, zult u zien dat de wijzigingen in de afbeelding van kracht worden live. Als het beeld onderbelicht was, staan de histogrammen centraal met lege ruimte boven (het lichte uiteinde) en onder (het donkere uiteinde). Om het uiterlijk van de afbeelding te verbeteren, rek het Uitvoerhistogram uit zodat er bijna geen ruimte boven of onder is. Om dit te bereiken:

  1. Schuif de top Input-schuifregelaar omlaag totdat deze bijna gelijk staat met de bovenkant van het Input Histogram. Je zult zien dat hierdoor het Uitvoerhistogram omhoog wordt uitgerekt.

    Image
    Image
  2. Schuif de bottom Input slider omhoog om het Output Histogram naar beneden te rekken.

    Image
    Image
  3. U kunt de afbeelding verder aanpassen met de Output-schuifregelaars aan de rechterkant. Als u de middle Output-schuif naar beneden verplaatst, wordt de afbeelding donkerder en als u de schuifregelaar verhoogt, wordt de afbeelding lichter. Als u tevreden bent met hoe de afbeelding eruitziet, selecteert u OK.

    Image
    Image
  4. Ga naar File > Save As om de bewerkte afbeelding op te slaan.

    Image
    Image

In de meeste gevallen wil je alleen de middelste schuifregelaar voor uitvoer aanpassen, maar soms kan de bovenste schuifregelaar een foto helpen als je deze zorgvuldig gebruikt. Stel dat u bijvoorbeeld een foto hebt gemaakt met veel contrast en een paar kleine gebieden die zijn opgebrand tot puur wit, zoals heldere vlekken in een hemel met onweerswolken. In dat geval kunt u de bovenste schuifregelaar een beetje naar beneden slepen om een lichte grijstint aan die gebieden toe te voegen. Als de witte gebieden echter groot zijn, kan de foto er plat uitzien, dus wees voorzichtig.

Aanbevolen: