Hoe u het gereedschap Rand verfijnen in Photoshop gebruikt

Inhoudsopgave:

Hoe u het gereedschap Rand verfijnen in Photoshop gebruikt
Hoe u het gereedschap Rand verfijnen in Photoshop gebruikt
Anonim

Het gereedschap Randen verfijnen in Adobe Photoshop is een krachtige functie waarmee u selecties kunt verfijnen, een taak die vooral handig is bij complexe randen.

De verschillende bedieningselementen in het gereedschap Rand verfijnen, zoals Randdetectie en Rand aanpassen, maken het maken van natuurlijke selecties veel gemakkelijker dan handmatig en bieden een alternatief voor het gereedschap Magnetische lasso. De resultaten zijn misschien niet altijd perfect, maar u kunt uw resulterende laagmasker altijd bewerken als u de selectie later wilt perfectioneren.

Deze instructies zijn van toepassing op Adobe Photoshop CS5 en hoger. Sommige menu-items en opdrachten kunnen verschillen tussen versies.

Hoe u het gereedschap Rand verfijnen gebruikt

Het gereedschap Rand verfijnen is beschikbaar via zowel de Photoshop-menubalk als het contextmenu met de rechtermuisknop.

  1. Maak een selectie in je bestand in Photoshop. U kunt een selectiekader, de toverstaf of de lasso-tool gebruiken.

    Image
    Image
  2. Zodra de selectie actief is (u ziet de "marching mieren" rond de selectie), opent u het venster Rand verfijnen door met de rechtermuisknop op de selectie te klikken en Rand verfijnen. te kiezen

    In sommige gevallen, afhankelijk van het gereedschap dat u hebt gebruikt om de selectie te maken, ziet u de optie Rand verfijnen mogelijk niet via het contextmenu met de rechtermuisknop. In die gevallen kun je het vinden in het menu Selecteren.

    Image
    Image
  3. Standaard plaatst Refine Edge uw selectie tegen een witte achtergrond, maar er zijn verschillende andere opties waaruit u kunt kiezen die wellicht gemakkelijker voor u zijn om mee te werken, afhankelijk van uw onderwerp.

    Klik op de pijl-omlaag naast View om al je opties te zien:

    • Marching Ants toont de standaard selectie animatie met de afbeelding nog steeds zichtbaar.
    • Overlay toont de selectie als een snelmasker met een rode achtergrond rond de selectie.
    • On Black en On White maakt de achtergrond rond de selectie zwart of wit.
    • Black & White maakt de selectie wit en de achtergrond zwart.
    • On Layers laat je de laag zien als gemaskeerd door de selectie.
    • Laag onthullen toont de hele laag zonder enige maskering.

    Als je aan een onderwerp werkt dat oorspronkelijk een effen witte achtergrond heeft, kan het kiezen van een modus zoals On Black het gemakkelijker maken om je selectie te verfijnen.

    Image
    Image
  4. Het selectievakje Smart Radius kan een grote invloed hebben op hoe de rand eruitziet. Als dit is geselecteerd, past de tool zijn werking aan op basis van de randen van de afbeelding.

    Als u de waarde van de Radius-schuifregelaar verhoogt, wordt de rand van de selectie zachter en natuurlijker. Dit besturingselement heeft de grootste invloed op hoe uw uiteindelijke selectie eruit zal zien, u kunt het verder aanpassen met de volgende groep besturingselementen.

    Pas de schuifregelaar aan met Smart Radius aan en uit om te zien welke optie u betere resultaten geeft.

    Image
    Image
  5. Experimenteer met de vier schuifregelaars in de groep Rand aanpassen om uw resultaten verder aan te passen.

    • De Smooth schuifregelaar maakt eventuele gekartelde randen glad. Het is het beste om deze instelling laag te houden, vooral als het verhogen te veel van de selectie wegneemt.
    • De Feather instelling zou in de meeste gevallen ook laag moeten zijn. Het helpt om de selectie natuurlijker te laten overvloeien in de uiteindelijke achtergrond.
    • De Contrast schuifregelaar voegt meer definitie toe aan uw rand, waardoor een bijna tegengesteld effect aan Feature wordt gecreëerd. Duw het te hoog, en het kan een harde rand opleveren.
    • De Shift Edge-schuifregelaar is standaard ingesteld op 0. Als u deze naar links verplaatst naar een negatieve waarde, wordt de selectie kleiner en wordt er meer van de achtergrond weergegeven. Als het een positieve waarde heeft, groeit de selectie naar buiten en kapselt meer van de originele afbeelding in.
    Image
    Image
  6. Als uw onderwerp zich tegen een achtergrond met een contrasterende kleur bevindt, toont het selectievakje Decontaminate Colors een schuifregelaar waarmee u enkele van de resulterende kleurranden kunt verwijderen.

    Image
    Image
  7. Het Uitvoer naar vervolgkeuzemenu geeft verschillende opties voor het gebruik van uw verfijnde rand. Gebruik Nieuwe laag met laagmasker om later bewerkingen in te schakelen als de rand niet precies is zoals u wilt. Je kunt ook een Nieuw document of Nieuwe laag kiezen voor meer permanente opties.

    Image
    Image
  8. Klik op Oké in de rechterbenedenhoek om uw wijzigingen op te slaan en uw selectie uit te voeren.

Aanbevolen: