Bewegingsfoto uitschakelen op Android

Inhoudsopgave:

Bewegingsfoto uitschakelen op Android
Bewegingsfoto uitschakelen op Android
Anonim

Wat te weten

  • Camera-app > selecteer fotomodus > tik op het pictogram settings > tik op de off icoon naast Top Shot.
  • Op Samsung-telefoons: Camera-app > selecteer fotomodus > tik op de bewegingsfoto icoon om de functie uit/aan te zetten.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u bewegende foto's op Android uitschakelt en weer inschakelt.

Hoe schakel ik bewegingsfoto's uit op mijn Android?

De standaard Android-camera-app heeft een functie genaamd Top Shot, die oorspronkelijk werd geïntroduceerd naast de Pixel 3. Top Shot kan een korte video maken wanneer u een foto maakt, die kan worden gebruikt als een bewegende foto of om de beste lijst te vinden om als foto te gebruiken. Als u normale foto's wilt maken zonder de component bewegende foto's, kunt u deze functie uitschakelen.

Hier leest u hoe u bewegende foto's op een Android kunt uitschakelen:

  1. Selecteer in de camera-app de photo modus als deze nog niet is geselecteerd.
  2. Tik op het settings icoon.
  3. Tik op het off-pictogram naast Top Shot om bewegende foto's uit te schakelen.

    Image
    Image

    Als u automatic selecteert, maakt de camera-app foto's als er geen beweging wordt gedetecteerd.

Bewegende foto's weer inschakelen op een Android

Als je besluit dat je de functie voor bewegende foto's echt wilt gebruiken, kun je deze op dezelfde manier weer inschakelen als je hem hebt uitgeschakeld.

Zo zet je bewegende foto's aan op een Android:

  1. Open de camera-app en selecteer de photo modus als deze nog niet is geselecteerd.
  2. Tik op het settings icoon.
  3. Tik op On of Automatic naast Top Shot om bewegende foto's in te schakelen.

    Image
    Image

Bewegingsfoto in- en uitschakelen op Samsung

Samsung-telefoons draaien op Android, maar Samsung-modellen werken niet altijd precies zoals andere Android-telefoons. Ze hebben ook een functie voor bewegende foto's, maar de procedure om deze uit te schakelen is niet hetzelfde als bij andere Androids.

Deze instructies zijn van toepassing op Samsung-telefoons met Android 10 en nieuwer. Om bewegingsfoto's op oudere Samsung-telefoons uit te schakelen: open de camera-app > selecteer fotomodus > tik op Instellingen > tik op de bewegingsfoto schakelaar.

Hier leest u hoe u bewegingsfoto's op Samsung kunt uitschakelen:

  1. Selecteer in de camera-app photo modus als deze nog niet is geselecteerd.
  2. Tik op het bewegingsfotopictogram (vierkantje met het kleine driehoekje erin).
  3. Als je de tekst Bewegende foto: uit ziet, betekent dit dat de functie is uitgeschakeld.
  4. Tik nogmaals op het motion photo icoon om het weer in te schakelen.
  5. Als je de tekst Bewegende foto: aan ziet, betekent dit dat deze weer is ingeschakeld.

Wat is Top Shot of Motion Photo?

Bewegende foto's zijn foto's die vergezeld gaan van een heel kort videofragment. Wanneer u een bewegende foto maakt met een Android-telefoon, neemt de telefoon een korte video op in de vorm van verschillende extra frames die verder gaan dan het exacte moment waarop u de foto nam.

In de standaard Android-camera-app wordt de bewegingsfoto-instelling Top Shot genoemd, omdat je het beste frame kunt selecteren en er een foto van kunt maken. Dit is handig als je een foto hebt gemaakt, maar je onderwerp de ogen sloot, wegkeek of er iets anders ongewensts gebeurde op het exacte moment dat je de foto nam.

Met Top Shot kun je een frame selecteren waar het onderwerp zijn ogen niet sloot of wegkeek, en de Google Assistent kan zijn ingebouwde smarts gebruiken om deze ideale frames meestal automatisch te lokaliseren.

Het andere doel van het maken van een bewegende foto is dat het een beetje beweging vastlegt in plaats van alleen een statisch moment in de tijd. Je hebt nog steeds het statische beeld, maar je krijgt er ook een beetje beweging bij als bonus.

FAQ

    Hoe sla ik een bewegingsfoto op als video?

    Je kunt een bewegingsfoto converteren naar een video in Google Foto's. Selecteer de Bewegingsfoto en ga dan naar Meer (drie stippen) > Exporteren > Video. De nieuwe video verschijnt in dezelfde map als de originele Motion Photo.

    Hoe deel ik een bewegingsfoto?

    De gemakkelijkste manier om een bewegingsfoto te delen, is door deze eerst in een video te converteren (Google Photos > selecteer de foto > Meer > Exporteren > Video). Als je dat eenmaal hebt gedaan, kun je het naar je contacten sturen, zelfs als ze geen Android-apparaat hebben. Dit is ook de beste manier om een bewegingsfoto te delen op Instagram, Twitter of andere sociale-mediasites.

Aanbevolen: