Trilling uitschakelen op Android-apparaten

Inhoudsopgave:

Trilling uitschakelen op Android-apparaten
Trilling uitschakelen op Android-apparaten
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Instellingen > Geluid en trillingen en schakel de instellingen in om trillingen uit te schakelen.
  • U kunt ook naar Instellingen > Meldingen beheren of Apps en meldingen gaan om aan te passen trillingsinstellingen voor individuele apps.
  • Het aanpassen van de vibratie-instellingen zorgt voor een meer persoonlijke ervaring.

Dit artikel leert je hoe je trillingswaarschuwingen op Android kunt uitschakelen en hoe je de instellingen afzonderlijk kunt wijzigen.

Trilling uitschakelen op Android-apparaten

Je Android-telefoon trilt wanneer hij een oproep of melding ontvangt, is vaak handig, maar het kan handig zijn om hem uit te schakelen. Hier leest u hoe u dit doet.

Android-telefoons dekken meerdere verschillende Android-versies, dus de instructies kunnen enigszins verschillen, afhankelijk van de leeftijd van de telefoon.

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik Geluid en trillingen.

    Mogelijk moet je naar beneden scrollen om het te vinden.

  3. Tik op de schakelaar naast Trillen bij belsignaal en Trillen bij stil.

    Op Android 11 bevindt Trillen voor oproepen zich in het gebied Trillingen en haptiek. Daar kun je Nooit trillen. kiezen

    Image
    Image

    Tik op slechts een van deze als je vibratie liever aan laat staan voor één methode.

  4. Je hebt nu trillingen op je telefoon uitgeschakeld, afhankelijk van de bovenstaande instellingen die je hebt ingeschakeld.

Individuele trillingen op Android-apparaten uitschakelen

Als je liever bepa alt in welke apps trillingen zijn ingeschakeld, kun je eenvoudig dingen aanpassen aan elke app die je gebruikt. Hier leest u hoe u trillingen per app kunt uitschakelen.

Android-telefoons dekken meerdere verschillende Android-versies, dus de instructies kunnen enigszins verschillen, afhankelijk van de leeftijd van de telefoon.

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op Meldings- en statusbalk.
  3. Tik op Meldingen beheren.

    Image
    Image
  4. Scroll omlaag naar de app die je wilt aanpassen.
  5. Tik op de naam van de app.
  6. Tik op Systeem standaardkanaal.

    Deze optie kan een andere naam hebben, afhankelijk van de telefoon en app die je gebruikt. Zoek naar de koptekst met trillen eronder.

  7. Trillen in- of uitschakelen.

    Image
    Image
  8. Je hebt nu trillingswaarschuwingen in- of uitgeschakeld voor de door jou gekozen app.

De vibratie-instellingen wijzigen via het toegankelijkheidsmenu

Veel Android-telefoons bevatten ook toegankelijkheidsinstellingen voor aanraakfeedback en meldingstrillingen. Hier vind je het menu.

Android 10 en hoger gebruikers kunnen ook de haptische sterkte wijzigen via deze opties.

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op Toegankelijkheid.

    Als je een toegankelijkheidsoptie niet kunt vinden, voer deze dan in de zoekbalk in om te voorkomen dat je in menu's moet zoeken.

  3. Scroll naar beneden en tik op Trilling en haptische kracht.

    Image
    Image
  4. Trilling belsignaal, meldingsvibratie en Touch-feedback in- of uitschakelen.

Waarom zou ik trillingen aanpassen op mijn Android-telefoon?

Er zijn een paar redenen waarom je de vibratie-instellingen op je telefoon wilt aanpassen. Hier is een korte blik op waarom.

  • Om ongestoord te zijn. Als uw telefoon in de stille modus staat, geeft u er misschien de voorkeur aan niet om te gaan met een telefoon die nog steeds trilt om u te waarschuwen voor een melding.
  • Prioriteiten stellen. Je kunt bepaalde apps laten trillen, zodat je weet welke melding is verschenen zonder dat je naar je telefoon hoeft te kijken. Deze optie kan handig zijn als je telefoon op dat moment in je zak zit.
  • Voor toegankelijkheid. Het kan ongemakkelijk zijn om een trillende telefoon vast te houden. Als u het uitschakelt, kunt u tegen dergelijke problemen worden beschermd.

FAQ

    Hoe schakel ik teksttrillingen uit op een Android-telefoon?

    Als het schermtoetsenbord trilt wanneer u op een toets tikt en u deze functie wilt uitschakelen, gaat u naar Instellingen > Taal en invoer. Tik op het toetsenbord dat u gebruikt en schakel vervolgens uit Trillen bij toetsaanslag.

    Hoe zet ik trillingen op een iPhone uit?

    Als u meldingstrillingen op een iPhone wilt uitschakelen, gaat u naar Instellingen > Geluiden en haptiek en schakelt u uit Trillen op Ring en/of Trillen op Stil. Schakel deze functies in als je de trilmeldingen wilt.

    Hoe schakel ik trillingen uit op een Xbox One-controller?

    Op een Xbox One, druk op de Xbox-knop en selecteer vervolgens Profiel en systeem > Instellingen Selecteer Toegankelijkheid > Controller > Trillingsinstellingen Selecteer een controller en kies Configureren Kies voor een draadloze Xbox-controller Trilling uitschakelen Voor een Elite- of Elite Series 2-controller selecteert u de controllerconfiguratie die u wilt aanpassen en past u vervolgens de trilling aan via de schuifregelaar.

Aanbevolen: