Succes hebben met publieksfotografie

Inhoudsopgave:

Succes hebben met publieksfotografie
Succes hebben met publieksfotografie
Anonim

Wat te weten

  • Zoek een positie waar je de gezichten van vreemden kunt elimineren en probeer jezelf zoveel mogelijk in evenwicht te houden.
  • Probeer te schieten vanaf een hoger uitkijkpunt en manoeuvreer jezelf zodat tenminste een deel van de menigte naar je toe kijkt.
  • Fotografeer met een kleine velddiepte voor minder achtergrondafleiding, gebruik een kantelbaar LCD-scherm en probeer vanuit de heup te fotograferen.

Dit artikel legt uit hoe je uitstekende mensenfoto's maakt. Het fotograferen van menigten is een uitdaging, maar je kunt potentiële problemen tegengaan met goede opnametechnieken.

Vermijd verdwaalde gezichten

Het is duidelijk dat de belangrijkste sleutel is om ervoor te zorgen dat andere mensen in de menigte je schot niet negatief beïnvloeden. Ze kunnen je zicht gedeeltelijk blokkeren en de compositie van de opname beïnvloeden.

Zoek een plek waar je de gezichten van vreemden op de foto kunt verwijderen, terwijl je het onderwerp op de juiste plaats in het kader houdt.

Pas op voor cameratrilling

Als je een foto met lange zoom probeert te maken vanaf de achterkant van een menigte, kan je camera last hebben van cameratrilling. Hoe meer vergroting u gebruikt met de optische zoom van uw camera, hoe groter de kans dat er een lichte onscherpte ontstaat door cameratrilling.

Probeer jezelf zoveel mogelijk in evenwicht te houden, wat moeilijk kan zijn als je wordt verdrongen door een menigte, of fotografeer in de modus sluiterprioriteit om de kortst mogelijke sluitertijd te gebruiken.

Omhoog, Omhoog en Schieten

Image
Image

Klim hoger, als je kunt. Het is gemakkelijker om foto's te maken zonder te worden geblokkeerd door anderen in de menigte als je boven de menigte kunt bewegen. Als je buiten bent, gebruik dan een kleine bakstenen muur of een buitentrap om je foto's te maken. Of zoek een terras op de tweede verdieping van een gebouw, zodat je een balkon hebt om te fotograferen.

Bottom Line

Soms wil je misschien een foto maken waarop de menigte zelf te zien is. Probeer jezelf zo te manoeuvreren dat tenminste een deel van de menigte naar je toe kijkt. Je foto's van de menigte zelf zullen er beter uitzien als je enkele gezichten op de foto kunt zien, in plaats van de achterkant van tientallen hoofden. Nogmaals, als je omhoog kunt gaan, zul je meer succes hebben bij het tonen van de breedte en diepte van de menigte.

Verklein de scherptediepte

Als je kunt, probeer dan te fotograferen met een kleine scherptediepte. Door een groot deel van de foto onscherp te maken, heb je minder afleiding op de achtergrond van de afbeelding, wat een probleem kan zijn met veel mensen in de buurt. De onscherpe achtergrond zorgt ervoor dat je onderwerp opv alt tussen de massa.

Omgekeerd, als je probeert te focussen op iets op de achtergrond dat zich buiten de menigte bevindt, zoals een podium of het architectonisch ontwerp van het dak van het stadion dat op de bovenstaande foto wordt getoond, moet je fotograferen met een grote scherptediepte. In dit geval is het waarschijnlijk onvermijdelijk om de ruggen van tientallen koppen in beeld te hebben.

Gebruik een kantelbaar LCD-scherm

Image
Image

Als je een camera hebt met een gelede LCD, heb je meer geluk als je foto's maakt in een menigte. Houd de camera boven je hoofd en hopelijk boven de hoofden van die mensen in de menigte, terwijl je het gekantelde LCD-scherm gebruikt om de scène goed in te kaderen. Houd rekening met anderen om je heen in de menigte, vooral als je bij een optreden of een sportevenement bent. Hoewel het vaak voorkomt in de wereld van sociale media/mobiele fotografen, is het belangrijk om te onthouden dat het onattent is om midden in de menigte te gaan staan en het zicht van anderen te blokkeren terwijl je een reeks foto's maakt.

Schiet vanuit de heup

Een techniek om af en toe te proberen wanneer je in een menigte fotografeert, is 'schieten vanuit de heup'. Houd je camera op heuphoogte en druk gewoon meerdere keren op de ontspanknop terwijl je door de menigte pant of er doorheen loopt. Hoewel u met deze methode de compositie van de scène niet kunt bepalen, zal het niet duidelijk zijn dat u foto's maakt, waardoor de mensen in de menigte zich natuurlijker kunnen gedragen. Je zult waarschijnlijk veel onbruikbare foto's krijgen met deze techniek, maar je zou iets speciaals kunnen vastleggen.

Aanbevolen: