Hoe Lucidfoxx draaide om Twitch-succes

Inhoudsopgave:

Hoe Lucidfoxx draaide om Twitch-succes
Hoe Lucidfoxx draaide om Twitch-succes
Anonim

Als je drie jaar geleden Twitch-streamer Lucidfoxx zou vinden, zou je een vrolijke Mario-run-through hebben gezien. Maar nu is hij hier een bijdehante progressieve politicus om de politieke inhoudrevolutie van Twitch wat luchtiger te maken.

Casey Holmes, de man achter de Lucidfoxx-naam, komt een beetje anders naar de wereld van streaming dan de typische streamer. Met zijn 36 jaar is hij ouder dan de gemiddelde bezoeker van het publiek, wat volgens de gegevens rond de 21 schommelt.

Image
Image

Hij heeft een heel leven geleefd voordat hij de streamingmicrofoon aantrok en zijn videocamera nieuw leven inblies, van 15 jaar in de dienstverlenende sector tot het openen van een restaurant. Hij is geen doorsnee streamer, en dat heeft in veel opzichten bijgedragen aan zijn succes terwijl hij zich blijft ontwikkelen op het platform.

"Ik ben graag transparant over wie ik ben, wat mijn ideeën zijn en hoe ik me voel over de wereld", zei hij in een telefonisch interview met Lifewire. "Mijn gemeenschap ziet me waarschijnlijk als een komiek, misschien geen goede, zullen sommigen van hen misschien zeggen, maar een persoon die elke dag wat dwaasheid probeert te brengen in de hardere onderwerpen van de wereld."

Snelle feiten

  • Name: Casey Holmes
  • Leeftijd: 36
  • Gelegen: Austin, Texas
  • Random Delight: De vroegere tijden! In zijn leven voor Twitch voltooide Holmes zijn educatieve reis op de culinaire school en werkte hij 15 jaar in de dienstverlenende sector als alles van een barman en een server tot een chef-kok en restaurateur. Koken blijft een van zijn passies.
  • Motto: "Wees oprecht."

De dageraad van de vos

Geboren en getogen in de omgeving van Norfolk in het zuiden van Virginia, erfde Holmes een ander leven dan het leven dat hij sindsdien voor zichzelf heeft gecreëerd. Zijn ouders waren gescheiden en zijn vader werkte hard als elektricien en kon nauwelijks rondkomen. Ze hadden niet veel, maar gamen was de toekomst, en zijn vader wist dat.

"Het was het enige dat onze vader voor ons zou betalen buiten zijn 80-urige werkweek… Hij zorgde ervoor dat we videogames hadden omdat hij zei dat het de toekomst was", herinnert de Twitch-ster zich. Ironisch genoeg zou zijn zoon een van die ankers zijn om die culturele verschuiving in te luiden.

Rond 2016 begon hij aan zijn reis om een Twitch-streamer te worden en vond succes door gebruik te maken van de vaardigheden die hij in de dienstverlenende sector had geleerd. Door die boeiende menselijke vaardigheden te gebruiken, was hij in staat om zowel het publiek als de leidinggevenden in vervoering te brengen.

"Toen ik als barman en server werkte, realiseerde ik me hoe graag mensen worden gesproken en hoe ik mensen kan dwingen terug te komen en vaste klanten te worden," zei hij. "Ik heb zojuist veel van die vaardigheden vertaald naar wat ik vandaag doe."

Hij werd binnen zeven maanden een Twitch-partner en kort daarna een Nintendo-ambassadeur als een top Mario-streamer. Alles leek goed te gaan, maar nogmaals, hij merkte dat het plezier dat hij ooit had in gamen langzaam afnam.

Image
Image

Dus hij draaide zich om. Van een gaming-streamer naar een gevarieerde streamer, en toen ook die put opdroogde, schakelde hij nog een keer over.

"Toen de dingen begonnen op te lopen met de presidentsverkiezingen van 2020 in 2019, begon ik naar alles te kijken, ik had mijn inhoud al omgezet in een algemene discussie, maar ik wilde over politiek praten… Tegen het einde van 2019 word ik een politiek kanaal, "zei hij.

Lucid Dreams

Weinig streamers hebben de mogelijkheid om een enkel leven op het platform te hebben. Holmes heeft er drie gehad. Een publiek charmeren voor het grootste deel van vijf jaar is geen geringe taak, en om ze te zien veranderen en meegroeien met jou en je inhoud is een fenomeen waar andere streamers alleen maar van kunnen dromen.

Twitch, de ooit apolitieke game-ruimte, had rond 2019 een cultuurverandering ondergaan. De politieke sfeer kwam op en maatschappelijke verantwoordelijkheid werd een hot topic dat in 2020 een hoogtepunt bereikte. Hoewel zijn verandering in inhoud dateert van vóór de culturele verschuiving op het platform, in sommige opzichten profiteerde Holmes van die schakelaar, en het heeft zijn vruchten afgeworpen.

Nu is de politieke kant een van de meest duurzame elementen van het platform.

Ik probeer geen politieke beweging te starten. Maar ik probeer mensen op de hoogte te houden en hen aan te moedigen om uit te gaan en meer te doen als ze kunnen.

Met de politiek geladen aard van zijn inhoud, is het gemakkelijk om een publiek van de browbeaten te kweken, maar Holmes distilleert de ernst door een knetterende droge humor die de onvermijdelijke existentiële angst filtert in een soort latente hoop. En dat, zegt hij, is alles wat hij zou kunnen vragen.

Maak je geen illusies, maar hij is geen activist. Eén ding waar de gevatte streamer onvermurwbaar over was, was afstand nemen van het echte werk van die mensen op de grond.

"Ik ben een entertainer. Ik wil niet dat iemand mij als iets meer beschouwt; ik probeer geen politieke beweging te beginnen. Maar ik probeer mensen op de hoogte te houden en hen aan te moedigen om ga naar buiten en doe meer als ze kunnen, "zei hij. "Dat is mijn einddoel, dus als… ik mensen heb aangemoedigd om betrokken te raken bij het organiseren van de gemeenschap, dan is dat cool. Ik heb het gevoel dat ik iets heb bereikt."

Aanbevolen: