Hoe Mac- of Windows-lettertypebestanden te lokaliseren

Inhoudsopgave:

Hoe Mac- of Windows-lettertypebestanden te lokaliseren
Hoe Mac- of Windows-lettertypebestanden te lokaliseren
Anonim

Wat te weten

  • Standaardlocatie voor TrueType- en OpenType-lettertypen in Windows: Fonts map. Voer Fonts in de Windows-zoekbalk in om te openen.
  • Standaardlocatie voor TrueType- en OpenType-lettertypen in macOS: System > Bibliotheek > Fonts.
  • Lettertypebestanden, die bestandsnaamextensies hebben zoals.ttf,.ttc en.otf, kunnen zich in andere mappen bevinden; probeer te zoeken naar .[bestandsnaamextensie].

Dit artikel laat zien hoe en waar u TrueType-, OpenType- en Type 1-lettertypebestanden op uw Windows- of Mac-computer kunt vinden.

Image
Image

Windows TrueType- en OpenType-lettertypen

De standaardlocatie voor geïnstalleerde TrueType- en OpenType-lettertypen in Windows is in de map Lettertypen, hoewel de daadwerkelijke bestanden zich overal kunnen bevinden.

Alle Windows TrueType-lettertypen hebben de extensie.ttf of.ttc. OpenType-lettertypen hebben de extensie.ttf of.otf.

In andere mappen en mappen dan de Windows-lettertypemap, toont de detailweergave de naam van het lettertype niet; het toont alleen de bestandsnaam. Als u echter dubbelklikt op de bestandsnaam, wordt de naam van het lettertype weergegeven.

Windows Type 1 lettertypen

De standaardlocatie voor Type 1-lettertypen is de psfonts- of de psfonts/pfm-directory. Net als bij TrueType-lettertypen kunnen de bestanden zich overal bevinden.

Gebruik voor 2000/XP en oudere besturingssystemen Adobe Type Manager Light (ATM) of andere software voor lettertypebeheer om beide vereiste bestanden voor een Type 1 (PostScript)-lettertype te vinden. Met ATM geopend, markeer een lettertypenaam in het lettertypevenster en kies vervolgens Bestand > Eigenschappen Een pop-upvenster toont het volledige pad naar twee bestanden.

Elk Windows Type 1-lettertype gebruikt een.pfm- en een.pfb-bestand. Het pictogram voor zowel de.pfb- als de.pfm-bestanden is een ezelsoren pagina met een kleine letter 'a' voor Adobe.

Macintosh TrueType- en OpenType-lettertypen

Het lokaliseren van lettertypen en bestanden op een Mac is iets eenvoudiger dan in Windows. De standaardlocatie voor alle systeemlettertypen in Systeem 7.1 en hoger is de map Lettertypen in de systeemmap.

Er is slechts één bestand voor elk TrueType- of OpenType-lettertype. De TrueType-bestandsextensie is.ttf of.ttc. De OpenType-bestandsextensie is.otf of.ttf.

  1. Selecteer in het menu Go in macOS Finder Computer.

    U kunt ook de sneltoets gebruiken Shift+ Command+ C.

    Image
    Image
  2. Selecteer Macintosh HD.
  3. Open de System map.
  4. Selecteer Bibliotheek.

  5. De lettertypen staan in de Fonts map.

    Image
    Image

Macintosh Type 1 lettertypen

Je zult niet veel Postscript Type 1-lettertypen op een Mac vinden. Zoek naar deze lettertypen in de Bibliotheek > Fonts van de gebruiker en in de Bibliotheek > van de computer Lettertypen.

Als je een Type 1-lettertype verplaatst of een lettertype naar iemand stuurt, verzend dan zowel de bitmap (scherm)koffer als het overzichtsbestand (printer) voor elk Type 1-lettertype.

  1. Klik in het Finder-menu op het bureaublad op Go terwijl u de Option-toets ingedrukt houdt.
  2. Selecteer Bibliotheek.

    Image
    Image
  3. Open de Fonts map.

    Image
    Image
  4. De lettertypebestanden staan in die map.

Het bitmaplettertypepictogram verschijnt als een pagina met ezelsoren en de letter A. Elke bitmapbestandsnaam voor Type 1-lettertypen bevat de puntgrootte (bijvoorbeeld Times 10). Onder Systeem 7.1 of hoger bevinden alle bitmapbestanden voor een lettertype zich in een koffer in de map Lettertypen.

Het overzichtsbestandspictogram verschijnt als een letter A voor horizontale lijnen. De meeste Type 1-overzichtsbestanden worden benoemd met de eerste vijf tekens van de naam van het lettertype, gevolgd door de eerste drie tekens van elke stijl ("HelveBol" voor Helvetica Bold en "TimesBolIta" voor Times Bold Italic, bijvoorbeeld). Een bestandsnaam voor een overzicht bevat geen puntgrootte.

Lettertypen en bestandsnamen

TrueType- en OpenType-lettertypen bestaan elk uit één bestand. Adobe Postscript Type 1-lettertypen hebben twee bestanden nodig om correct te werken: een.pfm (Printer Font Metrics) schermlettertypebestand en een.pfb (Printer Font Binary) printerlettertypebestand.

Bestandsnamen voor lettertypen zijn op zijn best cryptisch. De extensie is meestal de beste indicatie van het type lettertype dat u heeft. Voor Type 1-lettertypen bevinden de twee bestanden zich vaak in verschillende mappen.

Aanbevolen: