Het eigendom van een Google-document overdragen

Inhoudsopgave:

Het eigendom van een Google-document overdragen
Het eigendom van een Google-document overdragen
Anonim

Wat te weten

  • Klik op Delen. Voer de naam of het e-mailadres van de nieuwe eigenaar in en selecteer Eigendom overdragen > Uitnodiging verzenden.
  • Als u een wijziging ongedaan wilt maken, klikt u op het vervolgkeuzemenu naast de naam van de persoon en selecteert u Overdracht van eigendom annuleren.
  • Er kan maar één persoon tegelijk eigenaar zijn van een Google Doc-document.

Je kunt Google Documenten met meerdere mensen delen, maar er kan maar één persoon tegelijk de eigenaar zijn. Als de omstandigheden veranderen en u het eigendom van een document moet overdragen aan een andere bijdrager, kunt u dit snel doen met de Share-functionaliteit van Google Doc.

Het eigendom van een Google-document wijzigen

Als je weet aan wie je het eigendom van een Google-document wilt overdragen, kun je dit doen door het document op een pc of Mac te openen. Deze functionaliteit is niet mogelijk met de Android- of iPhone-apps.

Wanneer je een verzoek om eigendomsoverdracht verzendt, wordt de ontvanger automatisch geüpgraded naar een documenteditor (tenzij hij al een editor is). Zodra de eigendomsoverdracht is voltooid, wordt u gedowngraded naar Editor.

  1. Navigeer naar docs.google.com in je webbrowser en open het document dat je wilt overzetten.
  2. Klik op de blauwe Share knop in de rechterbovenhoek van het scherm.

    Image
    Image
  3. Als je het document nog niet hebt gedeeld met de persoon van wie je de nieuwe eigenaar wilt worden, moet je dit eerst doen. Voer hun naam of e-mailadres in het venster Share in en klik op Send.

    Image
    Image

    Als de naam van de persoon niet verschijnt in het Share-venster, probeer het dan te sluiten en opnieuw te openen.

  4. Selecteer het vervolgkeuzemenu rechts van de naam van de nieuwe eigenaar en klik op Eigendom overdragen.

    Image
    Image
  5. Klik op Uitnodiging verzenden.

    Image
    Image

    Het verzenden van een uitnodiging voltooit het overdrachtsproces niet meteen. De in behandeling zijnde eigenaar wordt per e-mail op de hoogte gebracht van het overdrachtsverzoek en totdat deze de eigenaar accepteert, blijft u de eigenaar van het document.

  6. Als je de uitnodiging wilt annuleren, klik je op het vervolgkeuzemenu rechts van de naam van de persoon en selecteer je Overdracht van eigendom annuleren.

    Image
    Image

Een verzoek tot overdracht van eigendom van Google Documenten accepteren

Als je de ontvanger bent van een verzoek om eigendomsoverdracht, zou je een e-mail in je inbox moeten ontvangen waarin je wordt uitgenodigd om het verzoek te accepteren. Als u de e-mail echter per ongeluk kwijtraakt of verwijdert, kunt u verzoeken om eigendomsoverdracht in behandeling te vinden in uw Google Drive.

  1. Open Google Drive.
  2. Typ pendingowner:me in de zoekbalk bovenaan.

    Image
    Image
  3. Klik met de rechtermuisknop op het document waarop u wilt reageren en selecteer Delen.

    Image
    Image
  4. Klik op Eigendom accepteren?

    Image
    Image
  5. Klik op Accepteren om te bevestigen.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe zie ik de eigenaar van een Google-document?

    De eigenaar van een document heeft "(eigenaar)" naast zijn naam in het menu Delen. Ze staan ook bovenaan de gebruikerslijst.

    Hoe maak je jezelf eigenaar van een Google-document?

    De enige manier om van jezelf de eigenaar van een Google-document te maken, is door het zelf te maken. Anders moet de huidige eigenaar een overdrachtsverzoek indienen, zoals in de bovenstaande stappen.

Aanbevolen: