Screencasts maken met Windows 10 Xbox Game DVR

Inhoudsopgave:

Screencasts maken met Windows 10 Xbox Game DVR
Screencasts maken met Windows 10 Xbox Game DVR
Anonim

Wat te weten

  • Zoek en selecteer Spelbalkinstellingen > zorg ervoor dat Spelclips opnemen is ingeschakeld. Start de Xbox-app.
  • Druk op Win+ G sneltoets > selecteer Record.
  • Bekijk of bewerk screencasts via de Xbox-app. Opnamen worden opgeslagen op This PC > Videos > Captures.

Dit artikel legt uit hoe je de Windows 10 Xbox Game Bar gebruikt om stapsgewijze instructieve screencasts te maken.

Een screencast opnemen op Windows 10

Je scherm opnemen met de Windows 10 Xbox Game Bar:

  1. Typ spelbalkinstellingen in het Windows-zoekvak en selecteer Instellingen spelbalk.

    Image
    Image
  2. Zorg ervoor dat de tuimelschakelaar onder Spelclips, schermafbeeldingen en uitzendingen opnemen met Game bar is ingesteld op On.

    Je kunt sneltoetsen instellen voor het opnemen van video en het maken van screenshots op dit scherm.

    Image
    Image
  3. Typ xbox in het Windows-zoekvak en selecteer Xbox Console Companion.

    Image
    Image
  4. Nadat de Xbox-app is gestart, drukt u op Windows-toets + G om de spelbalk te openen.

    De Xbox Console Companion-app moet open en gemaximaliseerd blijven om je scherm op te nemen met de gamebalk.

    Image
    Image
  5. Selecteer Record (de witte cirkel) onder Broadcast & Capture in de linkerbovenhoek om te beginnen met het opnemen van uw scherm.

    Als u het venster Broadcast & Capture niet ziet, selecteert u het Webcam-pictogram bovenaan het scherm naast de klok.

    Image
    Image
  6. Er verschijnt een rode stip in de rechterbovenhoek van het scherm, samen met een timer en twee andere pictogrammen. Selecteer het Stop recording icoon (het witte vierkant) om de opname te beëindigen. Selecteer het microfoon pictogram om geluidsopname in/uit te schakelen.

    De gamebalk neemt geluiden op die van je computer komen (zoals muziek), maar neemt geen externe geluiden op, zoals je stem.

    Image
    Image
  7. Om je opnamen te bekijken, druk je op Windows-toets + G om de spelbalk te openen en selecteer Toon alle opnames onder Broadcast & Capture.

    Selecteer Open bestandslocatie onder een video om de map met het bestand te bekijken.

    Image
    Image

Aanpassingen aan je video maken

Je kunt je screencasts openen en bewerken vanuit de Xbox Console Companion-app. Selecteer het tabblad Captures aan de linkerkant (het lijkt op een filmcel met een gamecontroller ervoor) om al je opgenomen clips te bekijken. Elke video krijgt automatisch een titel met de naam van het bestand dat je hebt opgenomen, de programmanaam en de datum en tijd.

Image
Image

Selecteer de video die je wilt gebruiken en deze wordt uitgevouwen in de Xbox-app zodat je hem kunt afspelen. Selecteer Trim als er bits zijn die u wilt verwijderen. U kunt de video ook verwijderen, hernoemen of uploaden naar het Xbox-netwerk. Selecteer Map openen om de bestandslocatie te bekijken

Game Bar-schermopnames worden standaard opgeslagen op This PC > Videos > Captures. Om toegang te krijgen tot uw screencasts zonder de Game Bar of Xbox-app te openen, drukt u op Windows-toets + E op uw toetsenbord om de bestandsverkenner van Windows 10 te openen en selecteert u vervolgens Videos in het linkerdeelvenster en dubbelklik op de map Captures.

Image
Image

Video's die zijn opgenomen met de gamebalk kunnen behoorlijk groot zijn. Als je meer controle wilt over de bestandsgrootte, download dan een screencast-programma met meer geavanceerde functies.

Bottom Line

Een screencast is een opgenomen video van uw Windows-bureaublad. Ze worden vaak gebruikt om instructievideo's te maken voor het uitvoeren van een reeks acties binnen een programma. Als je iemand wilt leren hoe je bijvoorbeeld een document in Microsoft Word van DOCX naar DOC kunt converteren, kun je een screencast opnemen waarin je de stappen doorloopt.

Hoe neemt de Xbox Game Bar Screencasts op?

De Xbox Game Bar is ontworpen om gameplay voor pc-games op te nemen, maar kan ook worden gebruikt voor het opnemen van andere apps. Opnamen kunnen vervolgens worden gedeeld met platforms zoals YouTube, Twitch en het Xbox-netwerk.

Helaas zijn er enkele beperkingen. De gamebalk kan niet je hele bureaublad vastleggen; de Windows-taakbalk wordt weggelaten. Het werkt maar in één programma tegelijk, en er kunnen programma's zijn waarvoor de opnamefunctie helemaal niet werkt.

Aanbevolen: