Zonnepanelen kunnen het ultieme accessoire voor EV's zijn

Inhoudsopgave:

Zonnepanelen kunnen het ultieme accessoire voor EV's zijn
Zonnepanelen kunnen het ultieme accessoire voor EV's zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Lightyear 0 wordt 's werelds eerste productieklare zonneauto.
  • De EV maakt gebruik van zonnecellen en een intelligent ontwerp om maandenlang zonder opladen te gaan.
  • De eerste versie is onbetaalbaar, hoewel het bedrijf zegt dat de volgende versie veel betaalbaarder zal zijn.

Image
Image

Het Nederlandse bedrijf Lightyear is overgestapt op zonnepanelen om elektrische voertuigen langer mee te laten gaan en tegelijkertijd de plug-in tijd te verkorten.

Het bedrijf is helemaal klaar om de "'s werelds eerste productieklare zonneauto" genaamd de Lightyear 0 te lanceren. Het is een gestroomlijnde en energiezuinige EV in sedan-stijl die is bedekt met gebogen zonnepanelen.

"De verschuiving naar zonne-energie is een noodzakelijke verandering die nu plaatsvindt en alleen maar zal blijven groeien", vertelde Julia Fowler, marketingcoördinator bij leverancier van zonne-energiespecialist Pvilion, via e-mail aan Lifewire. "Dit voertuig is een enorme stap voor de industrie en slechts het begin van een toekomst waarin bijna alles wordt aangedreven door zonne-energie."

Solar-add-on

Lightyear 0 is het resultaat van zes jaar onderzoek en ontwikkeling en lost een kritiek probleem met EV's op.

"Elektrische auto's zijn een stap in de goede richting, maar ze hebben een schaalprobleem", merkt Lex Hoefsloot, medeoprichter en CEO, op in een persbericht. "Je kunt je er niet voor verbergen, de toegang tot laadstations zal de vraag naar elektrische auto's niet bijhouden."

Hoefsloot zei dat de standaardbenadering om de oplaadtijd te minimaliseren en het bereik te maximaliseren, is om meer of grotere batterijen te stapelen. Hij voerde aan dat dit geen duurzame oplossing is, omdat het niet alleen het gewicht van de auto verhoogt, maar ook laadstations met hoog vermogen vereist.

Door zonnepanelen in Lightyear 0 te integreren, kan het bedrijf meer actieradius leveren met minder batterij, waardoor niet alleen het gewicht van het voertuig, maar ook de CO₂-uitstoot wordt verminderd.

In een video-introductie legde de hoofdontwerper van Lightyear 0, Koen van Ham, uit dat de auto vijf vierkante meter gebogen zonnecellen op het dak en op de motorkap heeft die tot 70 km (43 mijl) aan bereik per dag in optimale omstandigheden. Dat is boven het geschatte bereik van de Worldwide Harmonised Light Vehicles Test Procedure (WLTP) van 625 km (388 mi).

Door de cijfers op een rijtje te zetten, schat het bedrijf dat de zonnecellen zullen oplopen tot 11.000 km (6.835 mijl) per jaar. Dit zal mensen die tot 35 km (21,7 mijl) per dag met de auto rijden, helpen om Lightyear 0 enkele maanden te gebruiken voordat ze de stekker in het stopcontact steken. Voor de meer bewolkte klimaten in Nederland denkt het bedrijf dat de auto tot een paar maanden kan meegaan op een enkele lading, terwijl op zonnigere plaatsen, stelt het zich voor dat de auto zeven maanden meegaat voordat hij wordt opgeladen.

Solar Everything

Om meer waar voor je geld te krijgen, heeft Lightyear de auto zo ontworpen dat hij zeer efficiënt is. van Ham wees erop dat de auto vier in-wheel motoren bevat om energieverlies te minimaliseren. Bovendien is de auto vijf meter lang, maar het totale gewicht is slechts 1.575 kg (3.472 lbs). Samen met zijn aerodynamische ontwerp helpt dit hem een energieverbruik van 10,5 kWh per 100 km te bereiken.

Het bedrijf beweert dat de ontwerpbeslissingen de Lightyear 0 tot een van de meest energiezuinige EV's maken, waardoor je 560 km (348 mijl) kunt cruisen met snelheden van 110 km/u (68 mph).

Image
Image

De productie van de Lightyear 0 zal later dit jaar beginnen en de eerste auto zal al in november 2022 worden afgeleverd. Er zullen maximaal 946 eenheden worden geproduceerd tegen een startprijs van € 250.000 ($ 262, 000), waardoor velen geamuseerd zijn.

"De mensen die een auto op zonne-energie van € 250.000 maken, willen mensen ervan overtuigen dat het een "levensvatbaar alternatief" is, tweette muzikant John D. Lewis. "Niet voor € 250.000 per worp, het is 't."

Deze tweedeling gaat niet verloren aan Lightyear, die al de volgende versie van de auto heeft aangekondigd, de Lightyear 2. De volgende versie van de auto op zonne-energie zal ergens in 2024/2025 in productie gaan. hebben een grote productierun, waardoor het bedrijf het kan prijzen tegen een meer toegankelijke prijs van € 30.000 ($ 31. 400).

Met name Lightyear is niet het enige bedrijf dat het potentieel van zonnecellen in EV's ziet. Vision EQXX, de nieuwste lijn EV's uit de Mercedes-Benz-stal, zal ook zonnecellen op het dak hebben.

"Het is absoluut tijd dat we zonnepanelen aan EV's gaan toevoegen", beweerde Fowler. "Bij Pvilion geloven we dat de integratie van zonne-energie in alle niet-traditionele oppervlakken de richting is die de toekomst opgaat."

Aanbevolen: