Vind niche-inhoud met deze zoekmachines

Inhoudsopgave:

Vind niche-inhoud met deze zoekmachines
Vind niche-inhoud met deze zoekmachines
Anonim

Niche-zoekmachines zijn zoekmachines die zijn ontworpen om zeer specifieke soorten inhoud te vinden. Je kunt ze gebruiken om verborgen juweeltjes op te graven, ongebruikte informatiebronnen te ontdekken en bronnen te ontdekken waarvan je niet eens wist dat ze bestonden.

Hoewel er een handvol enorm populaire zoekmachines zijn die uitstekend werk leveren bij het lokaliseren van de meeste afbeeldingen en webpagina's, vinden ze niet altijd wat u zoekt.

De noodzaak om niche-zoekmachines te presenteren komt voort uit het feit dat zoekmachines niet het hele web doorzoeken. De onderstaande zijn heel specifiek omdat ze zich richten op zaken als boeken, medische informatie, afbeeldingen, wiskunde, video's, enz.

Wiskunde en wetenschappelijke zoekmachines

Image
Image

Of je nu een ingewikkeld wiskundig probleem moet oplossen of wetenschappelijke discussies over verduisteringen moet opzoeken, de volgende zoekmachines kunnen je helpen oplossingen te vinden voor een breed scala aan wiskundige en wetenschappelijke vragen.

  • Wolfram Alpha: deze website bevat informatie en voorbeelden over onder meer wiskunde en natuurwetenschappen, en biedt zowel een zoekmachine als menu's om door alles te bladeren.
  • PDR.net: Zoek naar een medicijn om erachter te komen waarom het wordt gebruikt, veelvoorkomende merknamen, doseringsdetails, opslagoverwegingen en meer.
  • Khan Academy: een van de beste referentiesites op internet, je kunt zoeken naar allerlei soorten wiskunde en wetenschappelijke vragen om video's, artikelen, oefeningen en programma's te zien waaraan je kunt deelnemen om meer te leren.
  • SearchOnMath: dit is een wiskunde-zoekmachine die uw zoekopdracht door 11 miljoen formules op verschillende wiskundegerelateerde websites voert.
  • Google Scholar: een zoekmachine van Google, deze biedt één tekstvak om tonnen academisch onderzoek te doorzoeken.

Zoekmachines voor boeken en gedrukte materialen

Image
Image

Of je nu op zoek bent naar een zeldzaam boek, een tweedehands boek, een audioboek of een stripboek, de kans is groot dat je het op internet kunt vinden met een van deze uitstekende zoekmachines voor boeken.

  • Google Boeken: dit is 's werelds meest uitgebreide index van tekstboeken.
  • Manybooks: een zoekmachine voor het doorzoeken van tienduizenden volledig gratis boeken die u kunt downloaden.
  • Open cultuur: dit is meer een webdirectory dan een zoekmachine, maar het is een geweldige manier om bijgewerkte audioboekdownloads te vinden.
  • Amazon: hoewel er hier ook een heleboel andere producten zijn, is het een van de beste plaatsen om gebruikte en nieuwe boeken te vinden.

Sociale netwerksites Zoekmachines

Image
Image

Zoekmachines bestaan ook binnen de meeste sociale netwerksites, plus er zijn cross-service zoekmachines die dingen tegelijkertijd op meerdere sociale-mediasites kunnen zoeken.

  • Twitter en Facebook zijn twee voorbeelden van sociale-mediasites die u kunt doorzoeken om informatie te vinden over andere gebruikers en de mensen die u volgt of waarmee u bevriend bent.
  • Social Searcher: een niche-zoekmachine voor het vinden van vermeldingen, gebruikers en trends op verschillende sociale-mediasites, waaronder Twitter, Facebook, Instagram, Tumblr, YouTube en Reddit.
  • Google Social Search: met deze unieke zoekmachine kunt u kiezen op welke sociale-mediasites u wilt zoeken, maar het gebruikt Google om de resultaten te verzamelen.

Afbeeldingen en multimedia

Image
Image

Of je nu op zoek bent naar een afbeelding of een obscure video, of je wilt gewoon de nieuwste en beste filmtrailers zien, een zoekmachine is een geweldige plek om te beginnen.

  • Google Afbeeldingen: je kunt bijna elke afbeelding vinden met Google Afbeeldingen omdat deze het grootste deel van het waarneembare web doorzoekt.
  • Yahoo Image Search: vergelijkbaar met de afbeeldingszoekmachine van Google is deze van Yahoo.
  • Picsearch: meer dan 3 miljard afbeeldingen worden hier geïndexeerd en u kunt ze allemaal doorzoeken vanuit een enkel tekstvak of door door de afbeeldingengalerij te bladeren.
  • Google Video's: deze video-zoekmachine lijkt op de Google-hulpprogramma voor het zoeken naar afbeeldingen, maar vindt alleen video's.
  • YouTube-site: hoewel het technisch gezien niet door meerdere andere sites tegelijk zoekt als een echte zoekmachine, is YouTube de grootste site voor het streamen van video's op internet, dus het is een geweldige plek om naar video's te zoeken.

Zoekmachines voor mensen en gezinnen

Image
Image

Mensen vinden, met mensen communiceren, contact houden met mensen… deze activiteiten zijn het populairst op internet, en terecht. Maak contact met anderen die je misschien het contact met ondergrondse zoekmachines voor mensen bent kwijtgeraakt.

  • TruePeopleSearch: dit is slechts een van de vele zoekmachines voor mensen die u helpen iemand online te vinden met alleen hun naam, e-mailadres, telefoonnummer, adres of gebruikersnaam.
  • BeenVerified: een van de meest uitgebreide tools om mensen te vinden, deze zoekmachine geeft de adressen, e-mailadressen en nog veel meer van de persoon weer.
  • FamilyTreeNow.com: Deze zoekmachine is uniek, want hoewel het een hulpmiddel is om mensen te vinden, is Family Tree Now ook een genealogische website voor het vinden van familieleden.

Onzichtbare zoekmachines

Image
Image

Een onzichtbare webzoekmachine vindt inhoud die een gewone zoekmachine niet catalogiseert. Het onzichtbare web, ook wel het deep web en hidden web genoemd, is een groot deel van het web dat je alleen kunt vinden als je een speciale zoekmachine gebruikt.

  • Wayback Machine: Vind archieven van webpagina's van jaren geleden tot slechts een paar minuten in het verleden.
  • The National Security Archive: gebruik deze niche-zoekmachine om vrijgegeven documenten en andere gegevens over de Amerikaanse nationale veiligheid, buitenlands beleid, militaire geschiedenis en meer te vinden.

Aanbevolen: