Hoe YouTube-video's te rangschikken

Inhoudsopgave:

Hoe YouTube-video's te rangschikken
Hoe YouTube-video's te rangschikken
Anonim

Wat te weten

  • Ranking in YouTube-zoekopdrachten of aanbevolen inhoud is de beste manier om nieuwe kijkers te bereiken.
  • Je kunt kijkers bereiken door een niche te targeten, trends te volgen of te reageren op andere populaire video's.

Een video op YouTube rangschikken is niet eenvoudig, maar het is mogelijk. Deze drie strategieën, elk met een specifieke focus, helpen je YouTube-video's goed te ranken, zelfs als je kanaal nieuw is en je geen eerdere ervaring hebt.

YouTube-video's rangschikken door een niche te targeten

Deze strategie is een betrouwbare manier om YouTube-video's te rangschikken en vereist geen eerdere ervaring om succesvol te zijn.

  1. Schrijf een lijst op met potentiële niche-onderwerpen die mogelijk bij je passen. Een lijst met tien onderwerpen is een goed begin.

    Zorg ervoor dat je onderwerpen selecteert die passen bij het thema van je kanaal. Nieuwe abonnees vinden latere video's misschien niet leuk en zullen zich uiteindelijk afmelden als ze dat niet doen.

  2. Onderzoek de onderwerpen die je hebt geselecteerd in YouTube Search.

    Image
    Image
  3. Verfijn je lijst, doorstreep goed bediende onderwerpen en houd die met weinig relevante video's.
  4. Kies een onderwerp. Als je verfijnde lijst klaar is, ga je naar een YouTube-hulpprogramma voor het zoeken naar trefwoorden, zoals Ahref's gratis zoeken op trefwoord. Zoek naar termen die wat zoekverkeer hebben. Hoger is beter, maar verwacht honderden - het is tenslotte een niche.

    Image
    Image
  5. Maak en upload je video naar YouTube. Wat de video ook is, zorg ervoor dat de titel, beschrijving en trefwoordvelden de zoekterm bevatten die je hebt besloten te targeten.

Je kunt deze strategie gebruiken om zonder ervaring een publiek op een nieuw kanaal op te bouwen. Dit gebrek aan concurrentie is essentieel en biedt een kans om het ambacht van het maken van video's te leren zonder de confrontatie aan te gaan met meer ervaren videomakers.

YouTube-video's rangschikken op basis van trends

Targetingstrends zijn het tegenovergestelde van het targeten van een niche. Je krijgt veel concurrentie en moet snel werken.

  1. Laad je favoriete tool voor het zoeken naar trends. Onze gids voor het vinden van de meest populaire zoekopdrachten is een uitstekende plek om te beginnen.
  2. Maak een lijst met trends die passen bij je YouTube-kanaal.
  3. Zoek naar de trend op YouTube. Let op of er sprake is van significante concurrentie.

    Image
    Image

    Zo niet, reageer dan snel! Creators die als een van de eersten op een trend inspringen, hebben een voorsprong. Als er veel video's zijn, overweeg dan hoe je video daarop zou kunnen reageren of een nieuwe kijk op de trend zou kunnen bieden.

  4. Selecteer een onderwerp uit de trends die nog op je lijst staan. Geef de voorkeur aan degenen die populairder lijken.
  5. Maak en upload je video naar YouTube. Controleer of het trending topic in de titel-, beschrijving- en trefwoordvelden staat.

Trends targeten gaat snel. Als je er niet in slaagt om binnen enkele dagen video's om te draaien, of als je niet zeker bent van je vaardigheden om video's te maken, probeer dan eerst een niche te targeten.

YouTube-video's rangschikken door vergelijkbare inhoud te targeten

Deze strategie is bedoeld om kijkers op te pikken die andere populaire inhoud bekijken. Het doel is niet om te scoren in YouTube-zoekopdrachten, maar om de meest aanbevolen video te worden in een andere populaire video.

  1. Blader door de kanalen van YouTube-creators die inhoud vergelijkbaar maken met jouw kanaal.
  2. Bekijk video's die onlangs zijn geüpload door deze makers. Maak een lijst van vijf tot tien video's met een hoog aantal weergaven of die controversieel lijken.

    Image
    Image
  3. Bekijk de geselecteerde video's en maak een lijst met ideeën die daarop reageren. Zoek naar mogelijkheden om de punten in de video uit te breiden. Lees ook het opmerkingengedeelte, dat een hint kan geven over wat kijkers graag zouden zien behandeld.
  4. Beperk je lijst tot een enkel onderwerp. Focus op onderwerpen die reageren op video's die al populair zijn.
  5. Maak en upload je video naar YouTube. Neem het onderwerp op in de titel-, beschrijving- en trefwoordvelden. Als je reageert op een specifieke maker, neem dan de kanaalnaam van de maker op in de titel-, beschrijving- en trefwoordvelden.

Deze strategie kan zeer effectief zijn, maar stelt je bloot aan kritiek, omdat je reactievideo mogelijk op fouten in de inhoud van een andere maker wijst.

Statistieken die YouTube-video's rangschikken

Een strategie helpt je nieuwe YouTube-video's te rangschikken. Maar hoe weet je of kijkers geïnteresseerd zijn in en genieten van je video? Een paar belangrijke statistieken bieden inzicht en, als ze hoog zijn, helpen je video's beter te scoren op YouTube.

Click-through-rate (CTR) is van cruciaal belang voor nieuwe makers. CTR is het percentage mensen dat je video in de zoekresultaten ziet en doorklikt om de video te bekijken. Een CTR van meer dan 5 procent is redelijk en een CTR in de dubbele cijfers is uitstekend. Neem de tijd om voor elke video een aantrekkelijke aangepaste YouTube-thumbnail te maken. Een pakkende titel helpt ook.

Doelgroepbehoud is de meest cruciale maatstaf voor duurzaam succes. Het platform wil kijkers zo lang mogelijk op YouTube houden. Hoe beter uw inhoud, hoe groter de kans dat dit gebeurt.

Abonnees zijn altijd behulpzaam. Als je meer abonnees hebt, worden je video's betrouwbaarder voor YouTube. Identificeer een onderwerp voor je kanaal en blijf er dichtbij, want dat moedigt abonnementen aan en zorgt ervoor dat abonnees minder snel zullen vertrekken.

FAQ

    Hoe download ik een YouTube-video?

    De gemakkelijkste manier is met een YouTube Premium-abonnement, dat een optie bevat om video's beschikbaar te maken voor offline weergave. Je kunt ook een online tool gebruiken om een video van de URL te downloaden, maar het auteursrecht beperkt wat je kunt doen met video's die je op je computer opslaat.

    Hoe upload ik een video naar YouTube vanaf mijn iPhone?

    Tik in de YouTube-app op je profielfoto. Ga dan naar Je kanaal > Maken > Upload een video en selecteer de clip die je wilt delen. Volg de instructies op het scherm om een titel en beschrijving toe te voegen en upload je video naar je kanaal.

Aanbevolen: