Hoe YouTube op iPad te blokkeren

Inhoudsopgave:

Hoe YouTube op iPad te blokkeren
Hoe YouTube op iPad te blokkeren
Anonim

Wat u moet weten

  • App blokkeren: Ga naar Instellingen > Schermtijd > Inhouds- en privacybeperkingen > Inhoudsbeperkingen > Apps > 12+.
  • Site blokkeren: Instellingen > Schermtijd > Inhouds- en privacybeperkingen >Inhoudsbeperkingen > Webinhoud > Beperk websites voor volwassenen > Website toevoegen.
  • Beveilig instellingen met toegangscode: Instellingen > Schermtijd > Gebruik toegangscode schermtijd > voer de toegangscode twee keer in.

Dit artikel legt uit hoe je YouTube op een iPad kunt beperken door de YouTube-app en website te blokkeren.

Hoe de YouTube-app op iPad te blokkeren

Om ervoor te zorgen dat de YouTube-app niet op een iPad kan worden geïnstalleerd (of om de app te verbergen als je deze al hebt geïnstalleerd), volg je deze stappen:

  1. Tik op Instellingen.

    Image
    Image
  2. Tik op Schermtijd.

    Screen Time is de functie van Apple om bij te houden hoeveel tijd je met je apparaten doorbrengt en om je controle te geven over wat je gebruikt en voor hoe lang.

  3. Selecteer Inhouds- en privacybeperkingen.

    Image
    Image
  4. Verplaats de Inhouds- en privacybeperkingen schuifregelaar naar aan/groen.
  5. Tik op Inhoudsbeperkingen.

    Image
    Image
  6. Tik op Apps.

    Image
    Image
  7. Tik op 12+. Deze classificatie voorkomt dat apps met een classificatie van 12 jaar en ouder op de iPad worden geïnstalleerd (YouTube v alt in deze categorie). Als je deze apps al hebt geïnstalleerd, verbergt deze instelling ze.

    Apple geeft je geen manier om alleen de YouTube-app zelf te blokkeren. U kunt alleen alle apps blokkeren die voldoen aan specifieke criteria, in dit geval de leeftijdsclassificatie. Helaas kan dit andere apps blokkeren die je leuk vindt.

    Image
    Image
  8. Met behulp van een Screen Time-toegangscode kunt u deze instelling vergrendelen, zodat uw werknemer of kind deze niet kan wijzigen. Ga hiervoor naar Instellingen > Schermtijd.
  9. Tik op Gebruik toegangscode voor schermtijd.

    Image
    Image
  10. Voer de toegangscode in die u twee keer wilt gebruiken om deze in te stellen. Zorg ervoor dat je iets kiest dat de iPad-gebruiker niet zal raden en gebruik niet dezelfde toegangscode die je gebruikt om de iPad te ontgrendelen.

    Image
    Image

Je kunt ook voorkomen dat alle apps van derden worden geïnstalleerd met behulp van de App Store. Ga naar Instellingen > Schermtijd > Inhouds- en privacybeperkingen > schuifregelaar naar aan/groen >Inhoudsbeperkingen > Apps > Sta geen apps toe Misschien wilt u eerst de YouTube-app verwijderen.

Hoe de YouTube-website op iPad te blokkeren

Het blokkeren van de YouTube-website is gemakkelijker dan het blokkeren van de app. Daarvoor kun je deze ene site blokkeren en geen andere door deze stappen te volgen:

Deze instellingen zijn alleen van toepassing op de vooraf geïnstalleerde Safari-webbrowser. Voor webbrowsers van derden, zoals Chrome, moet u verschillende benaderingen gebruiken.

  1. Tik op Instellingen.

    Image
    Image
  2. Tik op Schermtijd.
  3. Tik op Inhouds- en privacybeperkingen.

    Image
    Image
  4. Verplaats de Inhouds- en privacybeperkingen schuifregelaar naar aan/groen.
  5. Tik op Inhoudsbeperkingen.

    Image
    Image
  6. Tik op Webinhoud.

    Image
    Image
  7. Tik op Beperk websites voor volwassenen. Deze instelling blokkeert de toegang tot alle websites die door Apple zijn gecategoriseerd als volwassen.

  8. YouTube is geen site voor volwassenen, dus je moet deze apart blokkeren. Tik in het gedeelte Nooit toestaan op Website toevoegen.

    Image
    Image

    Je kunt dit ook in de tegenovergestelde richting benaderen en een lijst maken met sites die de enige zijn waartoe de iPad toegang heeft door op Alleen toegestane websites te tikken en vervolgens de lijst in te voeren. Het is een uitstekende methode voor zeer jonge kinderen.

  9. Voer "www.youtube.com" in het URL veld op het scherm Website toevoegen in.

    Image
    Image
  10. Met behulp van een Screen Time-toegangscode kunt u deze instelling vergrendelen, zodat uw werknemer of kind deze niet kan wijzigen. Ga hiervoor naar Instellingen > Schermtijd.
  11. Tik op Gebruik toegangscode voor schermtijd.

    Image
    Image
  12. Voer de toegangscode in die u twee keer wilt gebruiken om deze in te stellen. Zorg ervoor dat je iets kiest dat de iPad-gebruiker niet zal raden en gebruik niet dezelfde toegangscode die je gebruikt om de iPad te ontgrendelen.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe blokkeer ik YouTube op een iPhone?

    De stappen in iOS zijn hetzelfde als in iPadOS. Gebruik Schermtijd om zowel de app als de website te beperken in Instellingen.

    Hoe blokkeer ik YouTube-kanalen?

    Om een enkel kanaal te blokkeren, navigeer je naar de hoofdpagina in de app. Selecteer vervolgens het More icoon (drie verticale stippen) in de rechterbovenhoek en selecteer Block user Deze optie zorgt er alleen voor dat die gebruiker geen commentaar kan geven op uw video's echter. Je kunt YouTube vertellen geen berichten van kanalen in je hoofdfeed aan te bevelen door te klikken op Meer > Kanaal niet aanbevelen, maar je doet dat nog steeds het kanaal handmatig kunnen bezoeken.

Aanbevolen: