Het volume zachter zetten op Apple TV

Inhoudsopgave:

Het volume zachter zetten op Apple TV
Het volume zachter zetten op Apple TV
Anonim

Wat te weten

  • Op Siri of Apple TV Remote: druk op de knop Volume omlaag (-) om het volume te verlagen en volume omhoog (+) om te verhogen volume.

  • Op iPhone: Open Control Center > Remote > selecteer Apple TV, gebruik volume toetsen. Werkt alleen met HDMI-CEC.
  • Oudere Apple-afstandsbedieningen hebben geen volumeknoppen, dus je moet de afstandsbediening van je tv gebruiken.

Dit artikel legt uit hoe je het volume op Apple TV zachter zet, inclusief hoe je het volume van de Apple TV aanpast zonder afstandsbediening.

Het volume aanpassen op Apple TV

Er zijn een aantal manieren om het volume op Apple TV zachter te zetten, maar de beschikbare methoden zijn afhankelijk van het type Apple TV-afstandsbediening dat je hebt.

  • Apple Remote (wit of aluminium): Als je dit type afstandsbediening hebt, moet je de afstandsbediening van je tv gebruiken als je het volume lager wilt zetten.
  • Siri-afstandsbediening of Apple TV-afstandsbediening (zwart of aluminium): u kunt op de volume omlaag (-)-knop drukken om het volume lager te zetten het volume.
  • Control Center op iPhone: u kunt het volume regelen via het Control Center, maar alleen als uw Apple TV is aangesloten op een tv, ontvanger of soundbar die volumeregeling ondersteunt via HDMI-CEC. Anders moet je de afstandsbediening van je tv gebruiken.

Als je de zwarte of aluminium Siri-afstandsbediening of Apple TV-afstandsbediening en een Apple TV 4K of Apple TV HD hebt en de afstandsbediening het volume niet lager zet, moet je deze mogelijk handmatig instellen. Instructies voor het handmatig instellen van uw afstandsbediening vindt u in het volgende gedeelte.

Het tv-volume regelen met een Apple TV-afstandsbediening

Oudere Apple TV-afstandsbedieningen werden niet geleverd met volumeregeling, maar sinds de introductie van de eerste generatie Siri-afstandsbedieningen zijn er volumeregelingen opgenomen. Deze knoppen zijn bedoeld om het volume op je televisie te regelen, wat mogelijk is dankzij de afstandsbediening inclusief IR-zender. Configuratie gebeurt meestal automatisch achter de schermen, maar u kunt de afstandsbediening ook handmatig configureren als u merkt dat u het volume niet kunt regelen.

Hiervoor heb je een Apple TV (4e generatie) of nieuwer, een Apple TV HD of een Apple TV 4K en Siri Remote nodig.

Hier leest u hoe u het tv-volume regelt met uw Apple TV-afstandsbediening:

  1. Druk op de volume omlaag (-) of volume omhoog (+) knop op de afstandsbediening om te zien of ze werken.

    Als de volumeknoppen werken, ben je klaar. Als dit niet het geval is, gaat u verder met de volgende stap om uw afstandsbediening handmatig in te stellen. Je hebt de afstandsbediening van je tv, ontvanger of soundbar nodig om dit proces te voltooien.

  2. Open Instellingen op je Apple TV

    Image
    Image
  3. Selecteer Afstandsbedieningen en apparaten.

    Image
    Image
  4. Selecteer Volumeregeling.

    Image
    Image
  5. Selecteer Nieuw apparaat leren.

    Image
    Image
  6. Volg de aanwijzingen op het scherm om het instellen van de afstandsbediening voor gebruik met uw tv te voltooien.

    Image
    Image

    Je afstandsbediening moet een onbelemmerde lijn hebben naar de IR-ontvanger op je tv om de volumeregeling te laten werken.

Hoe het Apple TV-volume op iPhone te verlagen

Je kunt je Apple TV bedienen via het Control Center op je iPhone, maar het volume lager zetten is een ingewikkelder probleem. Aangezien je telefoon geen signalen kan verzenden via een IR-zender zoals de Apple TV Remote doet, moet hij vertrouwen op een functie genaamd HDMI-CEC.

HDMI-CEC is een functie waarmee een apparaat, zoals de Apple TV, signalen kan verzenden via een HDMI-kabel om zaken als het volumeniveau aan te passen. Zeer weinig televisies hebben deze functie ingebouwd, maar veel AV-receivers en soundbars wel.

Als je tv HDMI-CEC ondersteunt, of je Apple TV is aangesloten op een ontvanger of soundbar die dit ondersteunt, dan kun je deze methode gebruiken om het volume lager te zetten met je iPhone:

  1. Open het Control Center.

    Veeg naar beneden vanaf de rechterbovenhoek van het scherm op iPhone X en nieuwer. Veeg omhoog vanaf de onderkant op iPhone SE, iPhone 8 en eerder en iPod Touch.

  2. Tik op het Remote icoon.
  3. Tik op Kies een tv.
  4. Selecteer uw Apple TV.

    Image
    Image
  5. Druk op de fysieke volume omlaag-knop op uw iPhone om het volume op uw Apple TV te verlagen.

FAQ

    Waarom werkt het volume van mijn Apple TV niet?

    Zorg ervoor dat het volume op je externe audioapparaat of televisie niet is gedempt. Koppel vervolgens elk uiteinde van de HDMI-kabel tussen uw televisie en Apple TV los en sluit ze opnieuw aan, en start vervolgens het Apple TV-apparaat opnieuw op. Als u nog steeds problemen ondervindt, gaat u naar Instellingen > Video en audio > Audio-uitgang en controleert u of HDMI is geselecteerd.

    Heeft Apple TV volume-nivellering?

    Ja. Open tijdens het bekijken van een video de afspeelknoppen en selecteer Audio Options > Reduce Loud Sounds. Ga naar Instellingen > Video en audio > Reduce Loud Sounds. om het geluid voor alle video's te nivelleren

    Hoe sluit ik AirPods aan op mijn Apple TV?

    Om AirPods op een Apple TV aan te sluiten, opent u de AirPods-behuizing en houdt u de Pairing-knop ingedrukt totdat de LED wit knippert. Ga op uw Apple TV naar Instellingen > Afstandsbedieningen en apparaten > Bluetooth en kies uw AirPods.

Aanbevolen: