Bedien het volume van het opstartgeluid van uw Mac

Inhoudsopgave:

Bedien het volume van het opstartgeluid van uw Mac
Bedien het volume van het opstartgeluid van uw Mac
Anonim

Het opstartgeluid van de Mac kan luidruchtig zijn, vooral in een verder rustige omgeving. Apple wilde niet het hele huis wakker maken; het wilde er gewoon zeker van zijn dat je het opstartgeluid kon horen en met een goede reden.

De gong, die meestal betekent dat je Mac de diagnostische opstarttest heeft doorstaan, kan worden vervangen door een reeks hoorbare tonen die verschillende hardwarestoringen signaleren, waaronder slecht RAM of EFI ROM (Extensible Firmware Interface Read Only Memory).

Bottom Line

In de loop der jaren werden de tonen die de Mac genereert wanneer de opstarttest mislukt, gezamenlijk bekend als het klokkenspel van de dood. Hoe eng dat ook klinkt, Apple voegde soms een beetje humor toe aan het klokkenspel van de dood, zoals bij de oude Performa-serie Macs, die een auto-ongeluk gebruikten. Er waren ook een of twee PowerBook-modellen die een versie van het Twilight Zone-thema gebruikten.

Het volume van de opstartbel aanpassen

Omdat het opstartgeluid aanwijzingen kan geven voor het oplossen van problemen, is het geen goed idee om het uit te schakelen door het geluidsvolume te dempen. Er is echter geen reden om de klokken zo luid te zetten.

De manier om het volume van de opstartbel te verlagen, is niet meteen duidelijk, vooral niet als je externe luidsprekers, koptelefoons of andere geluidsapparaten op je Mac hebt aangesloten. Desalniettemin is het proces eenvoudig, hoewel een beetje ingewikkeld. Doe het volgende voordat u begint:

  • Verwijder alle luidsprekers of koptelefoons die zijn aangesloten op de koptelefoon/line-out-aansluiting van je Mac.
  • Ontkoppel alle USB-, FireWire- of Thunderbolt-audioapparaten die op je Mac zijn aangesloten.
  • Verbreek de verbinding met alle Bluetooth-audioapparaten die u gebruikt.

Met alle externe audioapparaten losgekoppeld van je Mac, ben je klaar om het volumeniveau van de opstartbel aan te passen.

  1. Start Systeemvoorkeuren door op het Dock-pictogram te klikken of het item Systeemvoorkeuren in het Apple-menu te selecteren.

    Image
    Image
  2. Selecteer het Sound voorkeurenpaneel.

    Image
    Image
  3. Klik in het Geluidsvoorkeurenpaneel dat wordt geopend op de Output tab.

    Omdat je de extern aangesloten audioapparaten hebt verwijderd, zou je maar een paar uitvoeropties moeten zien, waaronder Interne luidsprekers.

  4. Selecteer Interne luidsprekers in de lijst met uitvoerapparaten.

    Image
    Image
  5. Verplaats de Output volumeschuifregelaar onder aan het geluidsvenster om het volumeniveau van de interne luidsprekers aan te passen.

    Image
    Image

Dat is het. Je hebt het volume van het opstartgeluid aangepast, evenals eventuele waarschuwingssignalen die de interne luidsprekers gebruiken.

Sluit alle externe audioapparaten die je op je Mac hebt aangesloten opnieuw aan.

Gebruik Terminal om het opstartgeluid te dempen

Er is een andere methode om het volume van de opstartbel te regelen. Met de Terminal-app kun je elk geluid dat wordt afgespeeld via de interne luidsprekers dempen.

Dit is niet de beste optie; het verlagen van het volume met behulp van het voorkeurenpaneel Geluid is een betere manier van handelen. Het voordeel van de Terminal-methode is dat deze werkt met elke versie van macOS of OS X, terwijl de eenvoudigere optie Geluidsvoorkeuren een beetje dubieus is in vroege versies van het besturingssysteem.

  1. Launch Terminal, te vinden op /Applications/Utilities.
  2. Enter sudo nvram SystemAudioVolume=%80.

    Klik drie keer op een woord in de opdracht om de hele regel te selecteren en kopieer en plak de opdracht vervolgens in Terminal.

  3. Voer uw beheerderswachtwoord in wanneer u wordt gevraagd om de opstartbel te dempen.

Demp het opstartgeluid in Terminal

Als je ooit het opstartgeluid wilt uitschakelen en terug wilt naar het standaardvolume, ga dan terug naar Terminal en voer de volgende opdracht in:

sudo nvram –d SystemAudioVolume

U moet uw beheerderswachtwoord opgeven om het proces te voltooien.

Aanbevolen: