Alexa's Adaptive Volume: wat het is en hoe het te gebruiken

Inhoudsopgave:

Alexa's Adaptive Volume: wat het is en hoe het te gebruiken
Alexa's Adaptive Volume: wat het is en hoe het te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Tik in de Alexa-app op Meer > Instellingen > Spraakreacties >Adaptive Volume , of zeg: "Alexa, activeer Adaptive Volume."
  • Als Adaptive Volume is ingeschakeld, worden de stemreacties van Alexa automatisch in volume verhoogd wanneer omgevingsgeluid wordt gedetecteerd.
  • Adaptief volume heeft altijd voorrang op je luidsprekervolume-instellingen, tenzij je de fluistermodus inschakelt en naar je Alexa fluistert.

Dit artikel legt uit hoe je de adaptieve volumefunctie van Alexa gebruikt, het volume op Alexa wijzigt en instructies voor het instellen van een aangepast volume voor specifieke functies.

Kan Alexa het volume automatisch aanpassen?

Alexa kan het volume automatisch aanpassen, maar alleen voor zijn stemreacties. Wanneer u Alexa's Ambient Volume-optie inschakelt, wordt het stemresponsvolume automatisch aangepast aan de hoeveelheid omgevingsgeluid. Je kunt deze optie instellen in de Alexa-app op je telefoon en je kunt deze alleen accountbreed inschakelen. Dat betekent dat wanneer je deze functie in de Alexa-app inschakelt, al je Echo-apparaten deze zullen gebruiken.

Je kunt ook gewoon zeggen: "Alexa, activeer Adaptive Volume."

Hier leest u hoe u Alexa's Ambient Volume inschakelt:

  1. Open de Alexa-app op je telefoon en tik op Meer.
  2. Tik op Instellingen.
  3. Scroll omlaag naar Alexa-voorkeuren en tik op Spraakreacties.

    Image
    Image
  4. Tik op de Adaptive Volume schakelaar.

  5. Adaptive Volume is nu ingeschakeld op al je Echo-apparaten.

    Image
    Image

Wat is adaptief volume?

Adaptive Volume is een Alexa-functie die het volume van Alexa's stemreacties automatisch aanpast aan het omgevingsgeluidsniveau. Als je Alexa bijvoorbeeld een vraag stelt in een luide kamer met deze functie ingeschakeld, wordt het volume automatisch verhoogd tot een niveau waarop je Alexa kunt horen reageren. Als je later een vraag stelt als er niet zoveel lawaai in de kamer is, wordt er op een lager volume geantwoord.

Het overschrijft automatisch het standaardvolume op al je Alexa-apparaten wanneer je adaptief volume inschakelt, maar alleen voor spraakreacties. Dat betekent dat deze functie het volume van Alexa's stem aanpast wanneer het antwoordt op je vragen, maar het volume van muziek en andere inhoud niet verandert.

Het enige geval waarbij Adaptive Volume het volume van een spraakrespons niet automatisch aanpast, is als je de Fluistermodus hebt ingeschakeld en een vraag fluistert. In die situatie fluistert Alexa het antwoord, ongeacht het omgevingsgeluid.

Als je de Whisper Mode-functie wilt gebruiken, kun je deze inschakelen in hetzelfde menu waar Adaptive Volume is geactiveerd.

Hoe stel ik het standaardvolume op Alexa in?

Er bestaat niet zoiets als een standaardvolume op Alexa. Wanneer je het volume van een Alexa-apparaat instelt, blijft het daar totdat je het aanpast, een routine het verandert of een alarm of melding het aanpast. Wanneer Adaptive Volume het volume in een rumoerige kamer aanpast, wordt het teruggezet naar de oorspronkelijke instelling nadat Alexa je vraag heeft beantwoord.

Hoewel Alexa geen standaardvolume heeft, kan elk apparaat een ander standaardvolume voor Alexa-alarmen, timers en meldingen hebben dan het normale volume van het apparaat. Als u alarmen, timers en meldingen op een Echo-apparaat harder wilt laten klinken dan het volume dat wordt gebruikt voor muziek en spraakreacties, dan kunt u een apart standaardvolume instellen voor die specifieke functies.

Deze instelling wordt per apparaat aangepast. Dat betekent dat u de volgende stappen moet uitvoeren voor elk Echo-apparaat waarvan u een alarm-, timer- en meldingsvolume wilt hebben dat afwijkt van het normale volume.

Hier leest u hoe u het standaard alarm, timer en meldingsvolume op Alexa instelt:

  1. Open de Alexa-app en tik op Meer.
  2. Tik op Instellingen.
  3. Tik op Apparaatinstellingen.

    Image
    Image
  4. Tik op je Echo-apparaat.
  5. Tik op het tandwielpictogram.
  6. Tik in het gedeelte Algemeen op Geluiden.

    Image
    Image
  7. Pas de Alarmen, Timers en Meldingen aan schuifregelaar.

    Het in de toekomst aanpassen van het volume van de Echo heeft geen invloed op het alarm-, timer- en meldingsvolume.

Hoe regel ik het volume op Amazon Alexa?

Om het volume van een Alexa-apparaat te regelen, kun je Alexa vragen een volume tussen één en tien in te stellen. Als je bijvoorbeeld zegt: "Alexa, volume 4", zal Alexa zich aanpassen aan volume vier. Sommige Echo-apparaten hebben fysieke + en - knoppen die het volume omhoog en omlaag verplaatsen, en sommige hebben een bovenste gedeelte dat je naar links kunt draaien om het volume lager te zetten en naar rechts om het volume hoger te zetten.

Je kunt het volume van elk Alexa-apparaat ook aanpassen vanuit de Alexa-app door te tikken op More > Settings > Apparaatinstellingen > Echo-apparaat > Volume en verplaats de schuifregelaar naar het gewenste volume.

FAQ

    Waarom verandert het volume van Alexa steeds?

    Als je Adaptive Volume niet hebt ingeschakeld en het volume langzaam in- en uitgaat, kan dit een wifi-gerelateerd probleem zijn. Haal de stekker van de Echo uit het stopcontact, start de router opnieuw op en sluit de Echo weer aan.

    Hoeveel volumeniveaus heeft Alexa?

    Alexa's volume gaat van 0 (mute) tot 10 (luidst). Volume 1 is het zachtste volume bij 10%; Deel 3 is 30%, enzovoort.

Aanbevolen: