9 manieren om het geluid en het volume van je Android-telefoon te verbeteren

Inhoudsopgave:

9 manieren om het geluid en het volume van je Android-telefoon te verbeteren
9 manieren om het geluid en het volume van je Android-telefoon te verbeteren
Anonim

Als het volume van je Android-telefoon te laag is of het geluid volledig gedempt is, kun je verschillende manieren proberen om de luidsprekers of hoofdtelefoon van je telefoon te repareren. Er kunnen een paar redenen zijn waarom het geluid van je Android-telefoon niet werkt.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op telefoons met Android 7.0 (Nougat) of hoger. Alle stappen zijn hetzelfde, ongeacht uw provider of wie uw telefoon heeft gemaakt.

Oorzaken van problemen met Android-telefoonvolume

Verschillende problemen kunnen problemen veroorzaken met luidsprekers van Android-telefoons:

  • Je telefoon is via Bluetooth verbonden met een ander apparaat dat geluid afspeelt.
  • Er draait een app op de achtergrond die het algehele volume regelt.
  • Niet storen-modus is actief.
  • De luidsprekers of hoofdtelefoon hebben hardwareproblemen.

Als het volume van je telefoon nog steeds te laag is nadat je de bovenstaande problemen hebt uitgesloten, zijn er geluidsversterkers en equalizer-apps die je kunt proberen om de geluidsprestaties van je apparaat te verbeteren.

Hoe het Android-telefoonvolume te verbeteren

Om er zeker van te zijn dat het volume op je telefoon goed werkt:

  1. Schakel de modus Niet storen uit. Naast het dempen van uw beltoon, dempt de Niet storen-modus ook het volume van alle luidsprekers en hoofdtelefoons. Om het te deactiveren:

    1. Open Instellingen van je telefoon en tik op Geluid en trillingen.
    2. Als Niet storen Aan is, tik je op de tuimelschakelaar om het uit te schakelen.
    Image
    Image
  2. Schakel Bluetooth uit. Om uw telefoon los te koppelen van Bluetooth-apparaten, veegt u omlaag om de Snelle instellingen weer te geven en tikt u vervolgens op het Bluetooth-pictogram zodat het grijs wordt.

    U kunt Bluetooth ook deactiveren door naar Settings > Connections te gaan en de schakelaar naast Bluetooth uit te schakelen.

  3. Borstel het stof van uw externe luidsprekers. Als uw luidsprekers niet meer weergeven wat ze vroeger deden, probeer ze dan op te ruimen. Een perslucht werkt het beste als je die hebt, maar een schone borstel kan ook werken.
  4. Haal de pluisjes uit je koptelefoonaansluiting. Pluisjes kunnen vast komen te zitten in uw hoofdtelefoonaansluiting en verder worden samengedrukt wanneer u een hoofdtelefoon aansluit. Je kunt een naainaald of veiligheidsspeld gebruiken om pluisjes aan een spies te prikken en ze eruit te scheppen.
  5. Test je koptelefoon om te zien of ze kortgesloten zijnAls uw hoofdtelefoon vrij oud is, zwaar versleten, op sommige plaatsen geknikt door herhaaldelijk op- en afspoelen, of meer dan een paar keer nat is geworden, is de kans groter dat u eraan sterft door losraken of kortsluiting van de bedrading. Probeer een andere koptelefoon en kijk of je geluid terugkomt.
  6. Pas je geluid aan met een equalizer-app Als je audio slechts zwak is in plaats van volledig gedwarsboomd, is het misschien tijd om het aan te passen met een equalizer-app, waarmee je de intensiteitsniveaus van bepaalde geluidsfrequenties in het geluid dat uit uw luidsprekers of hoofdtelefoon komt. Dit is de beste oplossing als je geluid uit balans is en je alleen bepaalde frequenties hoeft te versterken, bijvoorbeeld als je een verminderd gehoorbereik moet compenseren of als je een scheef achtergrondgeluid hebt om door te snijden.

    Als je niet zeker weet welke aanpassingen je moet maken, is een opvallende verschijning de Neutralizer-app van Javeo Software. In plaats van het aanpassen aan de gebruiker over te laten, voert Neutralizer een diagnostische scan uit om te bepalen welke frequenties moeten worden versterkt en welke moeten worden afgezwakt. Om het geluid van je telefoon gelijk te maken:

    1. Open de Neutralizer-app en tik op het Plus (+) pictogram rechtsonder in het startscherm. U wordt dan gevraagd om uw geluidsprofiel een naam te geven.
    2. Vanaf hier speelt Neutralizer een toon die u in intensiteit kunt manipuleren met behulp van de ronde wijzerplaat onder aan het scherm. Eenmaal ingesteld op een plaats waar je de toon nauwelijks kunt horen, tik je op de pijl in de rechterbenedenhoek van de grafiek en doe je hetzelfde voor de volgende toon. Nadat je dit voor alle tonen hebt gedaan, tik je op het vinkje in de rechterbovenhoek om je instellingen op te slaan.
    3. Zet de schakelaar in de rechterbovenhoek van je profiel op Aan om je aangepaste soundscape in te schakelen.
    Image
    Image
  7. Gebruik een volume-booster-app Met veel equalizer-apps, zoals Equalizer FX, kunt u het algehele volume van uw telefoon verhogen. Bij het opstarten presenteert de app een standaardprofiel dat u kunt bewerken. Om uw volume te verhogen, gaat u naar het tabblad Effects, zet u de Loudness Enhancer op On en verplaatst u de schuifregelaar naar rechts totdat u tevreden bent.

    Om deze of andere equalizers te laten werken, moet u mogelijk de ingebouwde equalizer van Android uitschakelen in uw Apps & meldingen instellingen.

    Image
    Image
  8. Pas het volume aan vanuit de instellingen om een kapotte volumeknop te omzeilen Als je audio niet is gedempt en je het volume nog steeds niet kunt aanpassen, kan dit te wijten zijn aan een defect volume rocker, de enkele omhoog-omlaag hardware-volumeknop aan de zijkant van je telefoon die heen en weer schommelt. Dit kan het gevolg zijn van stof of vuil dat zich ophoopt onder de tuimelknop en ervoor zorgt dat deze niet meer indrukt, of het is mogelijk dat de verbinding tussen de tuimelschakelaar en de rest van uw hardware is verbroken.

    Als u het volume wilt verhogen zonder de rocker te gebruiken, gaat u naar Instellingen en gaat u naar Geluid en trillingen > Volume en sleep vervolgens de Media Volume schuifregelaar naar rechts.

  9. Sluit alle geopende apps voor het afspelen van audio Sommige apps die audio en/of video afspelen, hebben hun eigen app-specifieke volume-instellingen, waardoor het volume van uw systeem tijdens het draaien kan veranderen op de achtergrond. De meest voorkomende boosdoeners zijn verkeerd geconfigureerde of buggy-equalizer-apps. Omdat ze zijn ontworpen om voorrang te krijgen op het systeemvolume, kunnen ze het volume onderdrukken als ze verkeerd zijn ingesteld. Om ze te sluiten, open je je geopende apps en veeg je ze naar de zijkant.

    Als je vermoedt dat apps nog steeds op de achtergrond actief zijn, probeer dan je apparaat opnieuw op te starten.

Aanbevolen: