Hoe de lettergrootte te vergroten en tekst groter te maken op de iPad

Inhoudsopgave:

Hoe de lettergrootte te vergroten en tekst groter te maken op de iPad
Hoe de lettergrootte te vergroten en tekst groter te maken op de iPad
Anonim

Als u de letters en cijfers op uw iPad niet kunt lezen, vergroot u de standaardlettergrootte. Maak dingen leesbaarder met een paar tikken en lezen wordt gemakkelijker op je iPad of iPhone. Het wijzigen van de standaard lettergrootte werkt voor de meeste apps die bij de iPad worden geleverd en andere die beschikbaar zijn in de App Store, maar niet alle apps van derden ondersteunen deze functie.

Deze instructies zijn van toepassing op apparaten met iOS 8 en hoger.

Vergroot de lettergrootte

Zo maak je het lettertype groter op een iPad:

  1. Open Instellingen.

    Image
    Image
  2. Tik op Weergave en helderheid.

    Image
    Image
  3. Tik op Tekstgrootte.

    Image
    Image
  4. In het Text Size scherm, sleept u de schuifregelaar naar rechts om de tekst groter te maken.

    Image
    Image
  5. Tik op de Back-pijl om terug te keren naar het Display & Brightness-scherm en schakel vervolgens de Bold Text intuimelschakelaar om de tekst op de iPad nog beter leesbaar te maken.

    Als u Vetgedrukte tekst inschakelt, start u de iPad opnieuw op om deze van kracht te laten worden.

    Image
    Image

Bottom Line

De iPad heeft verschillende handige gebaren, en een die meer dan andere wordt gebruikt, is knijpen om te zoomen. Knijp in en uit met uw duim en wijsvinger om in en uit te zoomen op het iPad-scherm. Dit werkt niet in elke app, maar het werkt op de meeste webpagina's en afbeeldingen. Dus zelfs als het wijzigen van de lettergrootte de tekst niet groot genoeg maakt, kan het knijpen om te zoomen helpen.

De iPad heeft ook een vergrootglas

Het iPad iOS-besturingssysteem heeft verschillende toegankelijkheidsfuncties, waaronder de mogelijkheid om snel in te zoomen op het scherm. Dit werkt zelfs als pinch-to-zoom dat niet doet. Er is ook een optie om in te zoomen op een deel van het scherm met behulp van een virtueel vergrootglas.

  1. Open de Instellingen app.

    Image
    Image
  2. Tik op Algemeen.

    Image
    Image
  3. Tik op Toegankelijkheid.

    Image
    Image
  4. Tik op Zoom en zet vervolgens de Zoom tuimelschakelaar aan.

    Image
    Image

    Als Zoom is ingeschakeld, activeer je het door met drie vingers op het scherm te tikken. Gebruik drie vingers om over het scherm te bewegen.

  5. Als je een controller wilt gebruiken om Zoom in te schakelen en te navigeren, zet je de Show Controller tuimelschakelaar aan.

    Image
    Image

    Als de controller is ingeschakeld, tik je op de controller om de zoominstellingen vanaf elke pagina aan te passen. Dubbeltik op de controller om Zoom in en uit te schakelen. Als Zoom is ingeschakeld, gebruik je de controller als joystick om over het scherm te bewegen.

  6. Tik op Zoomregio om te schakelen tussen het vergroten van het volledige scherm en slechts een deel ervan. Tik op Window Zoom om een vergrootglas weer te geven dat u over het scherm kunt slepen om alleen de tekst te vergroten waarop u het plaatst.

    Image
    Image
  7. Gebruik het menu in de controller om te schakelen tussen zoomen in venster en volledig scherm, het formaat van de lens te wijzigen en de hoeveelheid vergroting te vergroten.

Gebruik je iPad of iPhone als een echt vergrootglas

Dit is een handige functie om in te schakelen terwijl je nog in de Toegankelijkheidsinstellingen bent. De instelling Vergroten gebruikt de iPad- of iPhone-camera om iets in de echte wereld te vergroten, zoals een menu of een bon.

  1. Open Instellingen.

    Image
    Image
  2. Tik op Algemeen.

    Image
    Image
  3. Tik op Toegankelijkheid.

    Image
    Image
  4. Tik op Vergrootglas en zet vervolgens de Vergrootglas tuimelschakelaar aan.

    Image
    Image
  5. Om het vergrootglas te gebruiken, klik je driemaal op de Home-knop en richt je de camera aan de achterkant op de iPad op het object dat je wilt vergroten. Pas het vergrotingsniveau en de helderheid aan, voeg filters toe en keer kleuren om om dingen beter zichtbaar te maken.

Aanbevolen: