Heeft Windows 10 antivirusbescherming nodig?

Inhoudsopgave:

Heeft Windows 10 antivirusbescherming nodig?
Heeft Windows 10 antivirusbescherming nodig?
Anonim

Jarenlang moesten Windows-gebruikers onmiddellijk antivirussoftware installeren, anders zou het niet lang meer duren voordat de computer zou worden geïnfecteerd met schadelijke software. Heeft Windows 10 dus antivirusbescherming nodig?

Het korte antwoord is, ja.

Waarom is Windows Defender niet goed genoeg?

Windows 10 biedt nu ingebouwde beveiliging in de vorm van Windows Defender, dat zowel een antivirus- als een firewallcomponent bevat.

Image
Image

Veel mensen kiezen ervoor om geen firewallsoftware van derden te installeren en gebruiken alleen Windows Defender. Maar is dat echt de beste optie?

Volgens een onderzoek uitgevoerd door AV Comparatives presteerde Windows Defender-antivirus voor Windows 10 over het algemeen goed, maar schoot het op een paar belangrijke gebieden tekort.

  • Het bleef achter bij het branchegemiddelde bij het voorkomen van zero-day-aanvallen.
  • Het veroorzaakte meer valse positieven (het identificeren van geldige software als kwaadaardig).
  • Het vertraagt legitieme software meer dan andere apps.
  • Het heeft geen wachtwoordbeheerder.
  • Het heeft beperkte aanpassingsmogelijkheden in vergelijking met andere antivirussoftware.

Beveiligingsproblemen met Windows 10 overwinnen

Vaak zijn de bedrijven die antivirussoftware verkopen sneller in het uitgeven van patches voor zero-day-kwetsbaarheden dan Microsoft zelf.

Ze bevatten ook functies voor het scannen van bestanden en apps die u beschermen wanneer u per ongeluk geïnfecteerde bestanden of toepassingen van internet downloadt.

Image
Image

Naast het installeren van antivirussoftware op uw Windows 10-pc, kunnen de volgende acties u verder helpen beschermen tegen schadelijke software en hackaanvallen.

Schijfcoderingssoftware installeren

Er zijn veel uitstekende apps voor volledige schijfcodering voor Windows 10. Kies er een en gebruik deze op uw systeem voor volledige privacy voor het geval uw computer wordt gestolen.

Windows Updates inschakelen

Selecteer het Start menu, typ Windows Updates en selecteer Windows Update Settings. Selecteer Geavanceerde opties en schakel Automatisch updates downloaden in. Deze instelling zorgt ervoor dat uw systeem altijd de nieuwste updates en patches ontvangt.

Wees voorzichtig met downloads

Download en installeer alleen software van vertrouwde bedrijven. Als je toch gratis software moet installeren, zorg er dan voor dat je onderzoek doet en recensies leest.

Deze handmatige acties, evenals het installeren van goede antivirussoftware naast het gebruik van Windows Defender, zullen ervoor zorgen dat uw Windows 10-systeem zo goed mogelijk is tegen alle bedreigingen.

De beste antivirus voor Windows 10

Windows Defender biedt goede, gratis bescherming tegen virussen en malware, maar uw Windows 10-computer heeft beveiligingsbehoeften waar Windows Defender tekortschiet.

Voor volledige bescherming tegen schadelijke software hebt u antivirussoftware nodig met alle volgende functies die ontbreken in Windows Defender. Dit betekent dat zelfs als u Windows Defender gebruikt, u extra antivirusbescherming moet installeren die alle volgende functies heeft.

  • Uitstekende bescherming tegen zero-day-aanvallen.
  • Scannen van bestandsdownloads.
  • Automatische systeemscans.
  • Aanpassingsopties.
  • Browserbeveiliging.
  • Privacyfuncties.

Er zijn een aantal hoog gewaardeerde gratis antivirusprogramma's die de meeste, zo niet al deze functies bieden.

AVG is vooral handig omdat u een gratis versie van AVG kunt downloaden die uitstekende bescherming biedt voor uw pc.

Image
Image

Zodra je antivirussoftware op je computersysteem hebt geïnstalleerd, zul je merken dat Windows Defender het herkent en het opneemt in het algemene beschermingsschema voor je systeem.

Image
Image

Als u Windows Defender Antivirus-opties selecteert, kunt u ook periodiek scannen inschakelen zodat Windows Defender uw computer blijft scannen op bedreigingen die uw antivirussoftware mogelijk heeft gemist.

Er zijn veel redenen waarom antivirus voor Windows 10 nodig is, maar als u alle bovenstaande tips volgt, weet u zeker dat uw systeem goed is beschermd tegen eventuele beveiligingsrisico's.

Aanbevolen: