Hoe Google Pay op iPhone te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Google Pay op iPhone te gebruiken
Hoe Google Pay op iPhone te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Google Pay op iPhone vereist de app van Google en een werkend Google-account.
  • Voeg debet-, krediet- en bankrekeningen toe vanuit de Google Pay-app.
  • Google Pay op iPhone kan geen tap-to-pay gebruiken, maar u kunt wel geld verzenden en ontvangen en betalen voor online aankopen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Google Pay op een iPhone kunt gebruiken, inclusief uitleg over welke functies wel en niet werken.

Google Pay instellen op een iPhone

Voordat u Google Pay op een iPhone kunt gaan gebruiken, moet u de app instellen. Ga als volgt aan de slag en voeg uw eerste account toe:

  1. Download de Google Play-app uit de App Store.
  2. Tik op Open.

    Image
    Image
  3. Tik op Toestaan.
  4. Tik op Doorgaan.

    Als je je nog nooit hebt aangemeld bij een Google-account op je iPhone, moet je een account toevoegen of maken voordat je doorgaat.

  5. Tik op Ja als u wilt dat uw vrienden en familie u kunnen vinden via Google Pay.

    Image
    Image
  6. Tik op Ja, verdien beloningen voor toegang tot Google Pay Rewards, of Niet nu als u niet wilt deelnemen aan de beloningsprogramma.
  7. Tik op Ja om Google Pay toe te staan uw ervaring aan te passen, of Niet nu als u uw privacy wilt beschermen.

  8. Tik op Begrepen.

    Image
    Image
  9. Tik op Account toevoegen om het installatieproces te voltooien.

    Google Pay is nu klaar voor gebruik, maar werkt niet zonder accounts.

  10. Tik op Accepteren en inloggen.
  11. Tik op Doorgaan.

    Image
    Image
  12. Tik op uw bank, of gebruik het zoekveld als u het niet ziet.
  13. Voer uw inloggegevens voor uw bank in en tik op Verzenden.

    Als je een verificatiecode via sms ontvangt, voer deze dan in wanneer daarom wordt gevraagd.

  14. Controleer de accounts die u met Google Pay wilt gebruiken en tik op Doorgaan.

    Image
    Image
  15. Tik op Doorgaan.
  16. Tik op Gereed.
  17. Uw eerste account is nu gekoppeld en Google Pay is klaar voor gebruik. Om de rest van uw accounts toe te voegen, tikt u op Accounts beheren > Account toevoegen.

    Image
    Image

Bottom Line

Zodra u de Google Pay-app op uw telefoon heeft ingesteld, kunt u deze gebruiken om te betalen voor online aankopen, geld te verzenden of te vragen aan uw iPhone-contacten, uw uitgaven voor verbonden accounts bij te houden en speciale aanbiedingen te bekijken van Google Pay-partners. Je kunt in fysieke winkels niet voor dingen betalen door je telefoon bij een betaalautomaat te houden, maar sommige winkeliers hebben wel een QR-code die je kunt scannen om een betaling te verzenden.

Hoe Google Pay op iPhone te gebruiken

Google Pay op iPhone is voornamelijk beperkt tot online activiteiten. U kunt uw debet-, krediet- en bankrekeningen toevoegen en vervolgens uw uitgaven voor al uw rekeningen volgen. U kunt ook overal online betalen waar Google Pay wordt geaccepteerd. U kunt ook de verzend- of verzoekfunctie gebruiken om geld naar vrienden en familie te sturen of betalingsverzoeken te doen van uw vrienden en familie.

Als u de functie voor verzenden en aanvragen wilt gebruiken, moet u de Google Pay-app toegang geven tot uw iPhone-contactenlijst. Je moet ook vrienden en familie toestaan je te vinden in Google Pay, een optie die je kunt selecteren bij het instellen van de app.

Hier leest u hoe u een betaling kunt verzenden of aanvragen in Google Pay op iPhone:

  1. Tik op Verzenden of aanvragen.
  2. Tik op een contact waarvan je wilt betalen of waarvan je geld wilt vragen.

    Image
    Image

    U kunt ook op QR-code scannen tikken als uw vriend een Google Pay QR-code heeft. Als je op QR-code scannen tikt, heb je ook de mogelijkheid om je eigen QR-code weer te geven die andere mensen kunnen scannen.

  3. Voer een bedrag in en tik op Betalen om geld naar die contactpersoon te sturen of Request om een betalingsverzoek te sturen.

  4. Voeg desgewenst een notitie toe en tik op Gereed.

    Image
    Image

Heeft Google Pay beperkingen op de iPhone?

De belangrijkste beperking van het gebruik van Google Pay op een iPhone is dat je het niet kunt gebruiken om contactloos te betalen. Android-telefoons die Near Field Communications (NFC) ondersteunen, kunnen in fysieke winkels betalen via Google Pay door hun telefoon dicht bij een beta alterminal te houden.

Draadloze NFC-betaling via Google Pay is niet beschikbaar voor iPhone-gebruikers, maar sommige fysieke bedrijven en serviceproviders accepteren betaling via Google Pay, zelfs als u een iPhone heeft. In dat geval geven ze je een QR-code of telefoonnummer en kun je betalen via de betaal- en verzoekfunctie.

FAQ

    Hoe gebruik ik Google Pay in winkels?

    Je kunt Google Pay gebruiken in elke winkel waar je de symbolen ziet voor Google Pay, contactloos betalen of Tik en betaal Installeer de Google Pay Android-app en voeg een betaalkaart toe. Als je klaar bent om te betalen, ontgrendel je je telefoon en houd je de achterkant van je telefoon bij de betaalautomaat. U ziet een blauw vinkje wanneer de betaling is voltooid.

    Wie accepteert Google Pay?

    Je kunt Google Pay gebruiken in miljoenen fysieke winkels, waaronder supermarkten, restaurants, benzinestations en veel retailers die mobiele betalingen accepteren. Ga naar de partnerpagina van Google voor een lijst met plaatsen die Google Pay accepteren.

    Hoe zet ik geld over van Google Pay naar een bankrekening?

    Als u geld van Google Pay naar uw bankrekening wilt overboeken, opent u de Google Pay-app en tikt u op uw profielfoto Tik op Google Pay-saldo > Overboeking Voer het bedrag in dat u wilt overboeken, tik op Volgende, kies uw bijbehorende bankrekening en tik op Overboeking

Aanbevolen: