Hoe Reddit te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Reddit te gebruiken
Hoe Reddit te gebruiken
Anonim

Deelnemen aan een enorm platform zoals Reddit kan ontmoedigend zijn. Dit artikel zal je helpen een beter begrip te krijgen van wat Reddit is en hoe je het kunt gebruiken om in contact te komen met zijn talloze gemeenschappen. Het duurt niet lang voordat je leert waarom het een van de meest populaire websites is.

Waar wordt Reddit voor gebruikt?

Kortom, Reddit wordt gebruikt om informatie te delen.

Bijdragen van inhoud is de basis van wat Reddit tot een go-to-site maakt. Je kunt berichten plaatsen die iets grappigs, boeiends, nieuwswaardigs, enz. bevatten, of vragen stellen over vrijwel elk onderwerp. Mensen gebruiken het ook om bekendheid te geven aan merken en persoonlijke projecten die anderen misschien interessant vinden.

De subreddit World News is bijvoorbeeld een onderdeel van de site dat gebruikers een plek biedt om belangrijk nieuws van over de hele wereld te delen.

Image
Image

Reacties achterlaten is even essentieel. Gebruikers kunnen om verschillende redenen opmerkingen op berichten plaatsen, zoals om meer informatie te vragen of om het onderwerp dieper te bespreken.

Hoe werkt Reddit?

Hoewel er veel ingewikkeldheden zijn over de verschillende delen van de site, is hoe Reddit in een notendop werkt gemakkelijk te begrijpen. Het is een enorm forum; gebruikers dienen inhoud in en andere gebruikers werken met deze inhoud door te stemmen, commentaar te geven of te delen.

Waar Reddit uitblinkt - en hoe het zelfs functioneert - is in de enorme catalogus van subreddits die de site beheersbaar en gebruiksvriendelijk maken. Een subreddit is gewoon een subcategorie op de website. In plaats van de inzendingen van elke gebruiker op één pagina te bekijken, is alle inhoud onderverdeeld in onderwerpen.

Hier zijn enkele voorbeelden van de levensader van de site. Dit zijn enkele van de beste subreddits, elk met meer dan 20 miljoen abonnees/volgers:

  • /r/grappig: video's, afbeeldingen, memes en al het andere dat mensen grappig vinden.
  • /r/AskReddit: Stel en beantwoord vragen, soms zelfs met beroemdheden, presidenten en andere grote namen.
  • /r/gaming: een geweldige plek als je van videogames, bordspellen, kaartspellen, enz. houdt.
  • /r/aww: schattige en knuffelige foto's en video's van kleine dieren en andere schattige dingen.
  • /r/Music: dit is de primaire muziekgemeenschap op Reddit, hoewel er heel veel genre-specifieke zijn zoals Indie Music en Dubstep en muziekgerelateerde subs zoals Listen to This.
  • /r/pics: een enorme catalogus van foto's in bijna elke vorm.
  • /r/movies: Discussies en nieuws over films met grote releases.
  • /r/todayilearned: Interessante feiten die gebruikers onlangs hebben ontdekt.
  • /r/Showerthoughts: Intrigerende gedachten en perspectieven.

Reddit-berichten overlappen elkaar vaak. Mogelijk ziet u dezelfde inhoud in Offbeat die u eerder in Not the Onion zag. De overlap is meestal oké als het past bij de community en de juiste regels volgt. Het helpt om doelgroepen te bereiken die misschien niet dezelfde subreddits volgen.

Je kunt berichten als gast bekijken, maar als je reacties wilt achterlaten, iets wilt up- of downvoten, of een nieuw bericht wilt indienen bij een bepaalde subreddit, moet je een gebruikersaccount maken, wat helemaal gratis is.

Regels en voorwaarden om te weten

Zo slordig als Reddit op het eerste gezicht lijkt, met zijn enorme hoeveelheid afbeeldingen, video's, artikelen en andere items die elke seconde van de dag binnenstromen, is het niet zo wetteloos als het lijkt. Je moet je houden aan absolute regels (zie het inhoudsbeleid van Reddit) en vaak nauwkeurige regels binnen elke community.

Bijvoorbeeld, /r/technology is niet de plaats om je houtbewerkingsproject te delen (dat zou /r/woodworking zijn), er wordt een minimum tekenlimiet opgelegd voor berichten gemaakt in /r/penpals, en sommige communities beperken het berichttype (bijvoorbeeld links maar geen afbeeldingen).

Om te weten wat is toegestaan in een bepaalde community, zoek je naar een sectie op de startpagina van de subreddit die over regels gaat, die specifieke regels kunnen bevatten, zoals hoe je titels precies moet opmaken of hoe je moet omgaan met commentatoren.

Image
Image

Subreddits hebben moderators die regels specificeren voor de community waar ze toezicht op houden. Als een gebruiker iets plaatst dat een van die regels overtreedt, heeft een moderator de bevoegdheid om de inhoud te verwijderen of de gebruiker zelfs uit de subreddit te bannen.

Weten over moderators en regels is van vitaal belang als je door Reddit navigeert. Hier zijn andere termen die u tegen kunt komen:

  • Karma: Dit is in de eerste plaats een reputatiescore, het is het totale aantal upvotes dat gebruikers hebben ontvangen, geteld bij hun downvotes. Soms heb je een bepaalde post-karmascore nodig om iets in te dienen in een community. Gebruikers met zeer weinig of negatief karma kunnen worden gezien als spammers of onervaren gebruikers.
  • Throwaway: een account dat uitsluitend is gemaakt om iets te posten waarvan de gebruiker niet wil dat het aan zijn echte identiteit wordt gekoppeld of vermengd met zijn normale accountgeschiedenis.
  • NSFW: Afkorting van Not Safe For Work en meestal met een volwassen thema, het is een indicator dat de inhoud iets is dat je misschien liever leest/ziet/hoort als je alleen bent.
  • ELI5: Afkorting van Explain Like I'm 5, wordt gebruikt om de gemeenschap te vragen een concept te herformuleren om het gemakkelijker te begrijpen te maken.
  • AMA: Afkorting van Ask Me Anything, je ziet dit wanneer iemand andere gebruikers vraagt om letterlijk alles of een onderwerp te vragen dat logisch is in de context waarin ze hebben het geschreven.
  • OP: Afkorting voor originele poster verwijst naar de persoon die de eerste post heeft gemaakt.
  • PM/DM: Afkorting van Private/Direct Message, meestal gebruikt in de context van een verzoek om iemand te laten weten dat ze je privé een bericht moeten sturen in plaats van via een openbare reactie.
  • Upvote/downvote: Iets omhoog stemmen is zeggen dat je het leuk vindt of dat het relevant is voor het onderwerp. Upvoting geeft de OP karma. Downvoten is het tegenovergestelde.
  • r/: Dit gaat vooraf aan een URL die naar een subreddit gaat (zie bovenstaande voorbeelden).
  • u/: Dit gaat vooraf aan een URL die naar het profiel van een gebruiker gaat.
  • Aangepaste feed: Deze feeds, voorheen Multireddits genoemd, bestaan uit meerdere subreddits. Ze zijn gekoppeld aan de URL van uw gebruikersaccount en zijn een geweldige manier om aangepaste feeds met iemand te delen of om privé voor uzelf te gebruiken.
  • Crosspost: dubbele inhoud die tegelijkertijd in meer dan één subreddit is geplaatst, elk met zijn eigen reeks opmerkingen en stemmen.
  • Repost: Dubbele inhoud in dezelfde subreddit wordt meestal alleen opgeroepen als iemand onlangs de originele inhoud heeft ingediend.

  • Coins: Virtuele Reddit-munten kunnen op een bericht/opmerking worden achtergelaten om de OP te laten zien dat je het leuk vond.

Deelnemen aan communities

Je kunt alleen lid worden van een community/subreddit als je een gebruikersaccount hebt. Nadat u bent ingelogd, selecteert u Join bovenaan de pagina. Als je de knop nogmaals selecteert, verlaat je de community.

Image
Image

Aanmelden bij een subreddit is meestal niet nodig om erin te posten. U kunt lid worden van een community in plaats van deze als gast te bekijken als u updates wilt ontvangen wanneer mensen daar berichten plaatsen.

Nieuwe berichten van de communities waarop je bent geabonneerd, verschijnen op de Reddit-startpagina of op het Home-tabblad van de officiële mobiele app.

Een andere pagina is /r/populair; net zoals het klinkt, is het een feed van de meest populaire berichten op Reddit. De /r/all-pagina is vergelijkbaar, maar niet zo gefilterd; je ziet populaire NSFW-berichten, maar geen seksueel expliciete berichten (/r/all is verborgen in het menu van de mobiele app).

Image
Image

In tegenstelling tot Home hoef je niet geabonneerd te zijn op de communities op die pagina's om ze daar te zien. Ze zijn een uitstekende manier om nieuwe subreddits te vinden om je geïsoleerde gemeenschappen te volgen of te verlaten en te zien wat er nog meer gebeurt op Reddit.

Reddit vereist dat gebruikers ouder zijn dan 13 jaar. Bovendien moet u ouder zijn dan de leeftijd die vereist is door de wetten van uw land, of Reddit moet verifieerbare toestemming krijgen van uw ouder of wettelijke voogd.

Browsen en posten op Reddit

Het gebruik van Reddit kan bestaan uit browsen en posten. Zoals we hierboven hebben beschreven, verdelen sommige subreddits alle inhoud in nichesecties. Bezoek een community (of de /r/all of /r/popular pagina's) om berichten te vinden.

U zou bijvoorbeeld deze pagina bezoeken om de subreddit voor films te vinden: reddit.com/r/movies/.

Image
Image

Elke subreddit heeft een paar standaardknoppen bovenaan om je te helpen door de berichten te bladeren in de volgorde waarin je ze het liefste ziet:

  • Hot: Stelt populaire berichten voor vanwege hun aantal stemmen.
  • Nieuw: De meest recent geplaatste berichten.
  • Top: Berichten met de meeste stemmen worden als eerste gerangschikt. Je kunt de beste berichten van nu, vandaag, deze week, deze maand, dit jaar of altijd kiezen.
  • Rising: nieuwere berichten die snel meer stemmen krijgen.

Evenzo heeft elk bericht filteropties om de opmerkingen te ordenen. Deze zijn vergelijkbaar met post-filters, zoals Best, Top en New. Andere zijn Controversial en Old.

Om in een subreddit te posten, bezoek het zoals hierboven uitgelegd en selecteer Maak bericht. Als je in de app bent, gebruik je het plusteken onderaan. Afhankelijk van de regels van de community kun je afbeeldingen, video's, tekst of links plaatsen.

Als je een reactie wilt achterlaten, zoek je het tekstvak onder het bericht. U kunt de tekst naar wens opmaken en vervolgens Comment. selecteren

Image
Image

Er zijn heel veel NSFW-subreddits. Als je een minderjarige toestaat Reddit te gebruiken, ben je misschien geïnteresseerd in de inhoudsbeperkingen die je kunt inschakelen om inhoud voor volwassenen te blokkeren, wat je kunt doen via de pagina Feedinstellingen.

Algemene tips

Denk aan de volgende herinneringen voordat je iets op Reddit plaatst:

  • Zoek eerst Met zijn enorme gebruikersbestand, het laatste nieuws, hulpgerelateerde vragen, memes en nog veel meer, is het waarschijnlijk dat een andere gebruiker (of twee, of 10) al het gepost. Bevestig dit voordat je een subreddit volstopt met onnodige duplicaties. Reposts zijn over het algemeen alleen acceptabel als je ze niet minuten voor de laatste in dezelfde community plaatst.
  • Wees respectvol. Het is gemakkelijk om te vergeten dat er mensen achter de afbeeldingen, tekst en andere inhoud zitten waar je doorheen bladert. Houd dit in gedachten voordat je een downvote of commentaar geeft.
  • Wees niet bang om te communiceren, maar wees voorbereid op kritiek. Veel lurkers dragen niets bij aan Reddit, waarschijnlijk vanwege de simpele waarheid dat het moeilijk is om met feedback van andere gebruikers en moderators om te gaan.
  • Geef de juiste eer. Het is verleidelijk om zoveel mogelijk karma op te zuigen door te proberen iets voor het jouwe te laten doorgaan. Maar dit is niet aardig, en in werkelijkheid zullen andere gebruikers er waarschijnlijk om vragen, en je reputatie zal een deuk oplopen.

Zie Reddit's officiële Reddiquette-pagina voor vele andere do's en don'ts.

Waarom mensen Reddit Premium gebruiken

Reddit is volledig gratis te gebruiken. Je kunt zo vaak posten en reageren als je wilt en alles lezen en gebruiken vanuit de app of website.

Maar als u de volgende functies wilt, kunt u voor Reddit Premium betalen via een maandelijks of jaarlijks abonnement:

  • Geen advertenties meer
  • Exclusieve avataruitrusting
  • 700 maandelijkse munten
  • Toegang tot de ledenlounge
  • Aangepaste app iconen
  • Power-ups
  • Premium awards

Hier kun je meer lezen over het Reddit Premium-abonnement.

FAQ

    Hoe gebruik ik Reddit Recap?

    Ga in de Reddit-app naar je profiel en selecteer het Recap-pictogram (de gedachteballon) boven je avatar om je topposts en subreddits te zien.

    Hoe gebruik ik spoilertags op Reddit?

    Markeer de tekst die u wilt verbergen en selecteer vervolgens het Spoiler pictogram (het uitroepteken). Markeer alle tekst om de hele opmerking te verbergen.

    Hoe gebruik ik oude Reddit?

    Ga naar www.reddit.com/settings/ en selecteer Opt out of the redesign. Of ga naar old.reddit.com.

    Hoe zie ik mijn Reddit-zoekgeschiedenis?

    Selecteer het zoekvak om uw recente Reddit-zoekgeschiedenis te zien. Ga in de app naar Menu > Geschiedenis. Je kunt de browsegeschiedenis van Reddit ook vinden onder Recente berichten op de startpagina van de desktopsite.

    Hoe wis ik mijn Reddit-geschiedenis?

    Om je Reddit-geschiedenis te wissen, wis je de gegevens in de cache van je browser en wis of schakel je de gegevens voor automatisch aanvullen in je webbrowser uit. Om afzonderlijke zoektermen te verwijderen, selecteert u het Reddit-zoekvak en het prullenbak-pictogram naast de term. Tik in de Reddit-app op je gebruikerspictogram > Instellingen > Lokale geschiedenis wissen > Lokale geschiedenis wissen

Aanbevolen: