Hoe preventie van gegevensuitvoering uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe preventie van gegevensuitvoering uit te schakelen
Hoe preventie van gegevensuitvoering uit te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • Open Configuratiescherm > selecteer Systeem en beveiliging of Prestaties en onderhoud > kies Systeem.
  • Volgende: Selecteer Geavanceerde systeeminstellingen > Instellingen onder Prestaties > open Preventie van gegevensuitvoering tab.
  • Volgende: Kies Dep inschakelen voor alle programma's en services behalve de programma's en services die ik selecteer > Toevoegen > add explorer.exe.

Dit artikel legt uit hoe u Preventie van gegevensuitvoering (DEP) in Windows XP SP2 tot en met Windows 11.

Hoe DEP uit te schakelen om foutmeldingen en systeemproblemen te voorkomen

Volg deze eenvoudige stappen om DEP voor explorer.exe uit te schakelen.

  1. Open Configuratiescherm. De snelste manier om dit in alle versies van Windows te doen, is door het dialoogvenster Uitvoeren te openen via de WIN+R sneltoets en control in te voeren.
  2. Selecteer Systeem en beveiliging. Als u die optie niet ziet, kiest u Prestaties en onderhoud.

    Image
    Image

    Als u het pictogram of de klassieke weergave van het Configuratiescherm bekijkt, selecteert u in plaats daarvan Systeem en gaat u verder naar stap 4.

  3. Kies Systeem.
  4. Selecteer Geavanceerde systeeminstellingen. Het bevindt zich aan de rechterkant in Windows 11 en aan de linkerkant in Windows 10. Als u het niet ziet, opent u het tabblad Geavanceerd.

    Image
    Image
  5. Selecteer Instellingen in het gebied Prestaties.
  6. Open de Preventie van gegevensuitvoering tab.
  7. Kies het keuzerondje naast Dep inschakelen voor alle programma's en diensten behalve de programma's en diensten die ik selecteer.

    Image
    Image
  8. Kies Toevoegen.
  9. Navigeer vanuit het Open dialoogvenster naar de C:\Windows directory, of welke map Windows ook is geïnstalleerd op uw systeem en selecteer explorer.exe uit de lijst.

    Image
    Image

    Je moet de Kijk in map bovenaan wijzigen en zal waarschijnlijk door verschillende mappen moeten scrollen voordat je de lijst met bestanden bereikt. Explorer.exe zou moeten worden vermeld als een van de eerste paar bestanden in de alfabetische lijst.

  10. Selecteer Open gevolgd door OK voor de waarschuwing die verschijnt.

    Terug op het tabblad Preventie van gegevensuitvoering ziet u nu Windows Verkenner in de lijst, naast een aangevinkt selectievakje.

  11. Selecteer OK onderaan het venster Prestatie-opties.
  12. Selecteer OK wanneer het venster verschijnt dat u waarschuwt dat voor uw wijzigingen uw computer opnieuw moet worden opgestart.
  13. Start je computer opnieuw op.

Nadat uw computer opnieuw is opgestart, test u uw systeem om te zien of het uitschakelen van Preventie van gegevensuitvoering voor explorer.exe uw probleem heeft opgelost.

Als het uitschakelen van DEP voor explorer.exe uw probleem niet oplost, zet u de DEP-instellingen terug naar normaal door de bovenstaande stappen te herhalen, maar kiest u in stap 7 Dep inschakelen voor essentiële Windows-programma's en -services alleen.

Aanbevolen: