Hoe de groepering van taakbalkknoppen in Windows uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe de groepering van taakbalkknoppen in Windows uit te schakelen
Hoe de groepering van taakbalkknoppen in Windows uit te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • Klik in Windows 10 met de rechtermuisknop of houd ingedrukt op de taakbalk.
  • Selecteer Taakbalkinstellingen om het menu Instellingen te openen.
  • Selecteer naast Combine taakbalkknoppen het menu en kies Never. De wijziging wordt automatisch opgeslagen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de groepering van taakbalkknoppen in Windows 10 kunt uitschakelen. Aanvullende informatie is opgenomen voor Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP. De optie om taakbalkpictogrammen te degroeperen is verwijderd vanaf Windows 11.

Hoe de groepering van taakbalkknoppen in Windows uit te schakelen

Ben je ooit een venster "verloren" omdat het gegroepeerd was met andere vensters in de taakbalk? Maak je geen zorgen; het raam is niet weg en je hebt niets verloren, het is gewoon verborgen.

Taakbalkgroepering kan voor sommigen handig zijn, maar voor de meesten is het gewoon een ergernis. U kunt voorkomen dat Windows dit doet door deze stappen te volgen.

  1. Klik met de rechtermuisknop of tik en houd vast op de taakbalk. Dit is de balk aan de onderkant van het scherm, verankerd door de Start-knop aan de linkerkant en de klok helemaal aan de rechterkant.
  2. Selecteer in Windows 10 Taakbalkinstellingen in het menu dat verschijnt. Kies voor Windows 8 en ouder Properties.

    Image
    Image

    Een venster met de naam Instellingen wordt geopend. Windows 8 noemt het Taakbalk en Navigatie-eigenschappen, en oudere versies van Windows noemen het Taakbalk en Start Menu Eigenschappen.

  3. Ga in Windows 8 naar de Taskbar tab aan de linker- of bovenkant van het venster en zoek de Taskbar buttons optie.

    Als je Windows 7, Windows Vista of Windows XP gebruikt, zoek je naar de Taskbar-uiterlijk opties bovenaan het venster.

    Windows 10-gebruikers kunnen deze stap volledig overslaan en direct doorgaan naar stap 4.

  4. Voor gebruikers van Windows 10, naast de Combine taskbar buttons optie, selecteer het menu en kies Never. De wijziging wordt automatisch opgeslagen, dus u kunt de laatste stap hieronder overslaan.

    Image
    Image

    Voor Windows 8 en Windows 7, naast de Taakbalkknoppen optie, gebruik het vervolgkeuzemenu om Nooit combineren te selecteren. Zie de tip onderaan deze pagina voor een andere optie die je hier hebt.

    Vink voor Windows Vista en Windows XP het selectievakje Groep soortgelijke taakbalkknoppen aan om de groepering van taakbalkknoppen uit te schakelen.

    Als je niet precies weet hoe deze optie je systeem zal beïnvloeden, zal de kleine afbeelding bovenaan dit venster (alleen in Windows Vista en XP) veranderen om het verschil aan te tonen. Voor de meeste nieuwere versies van Windows moet u de wijziging accepteren voordat u de resultaten kunt zien.

  5. Selecteer OK of Toepassen om de wijzigingen te bevestigen.

Volg desgevraagd eventuele aanvullende aanwijzingen op het scherm.

Andere manieren om taakbalkknopgroepering uit te schakelen

De hierboven beschreven methode is absoluut de gemakkelijkste manier om de instelling met betrekking tot de groepering van taakbalkknoppen te wijzigen, maar hier zijn twee alternatieven:

Zoek naar taskbar in het Configuratiescherm en open Taskbar and Navigation, of blader naar Appearance and Themes> Taakbalk en Startmenu , afhankelijk van uw versie van Windows.

Geavanceerde gebruikers kunnen de groeperingsoptie voor de taakbalkknop wijzigen via een Windows-registervermelding:

  1. Vind deze sleutel:

    
    

    HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced

  2. Wijzig de onderstaande waarde voor uw versie van Windows om het groeperen van taakbalkknoppen uit te schakelen. De waarde bevindt zich aan de rechterkant van de Register-editor; als het nog niet bestaat, maak dan eerst een nieuwe DWORD-waarde en wijzig dan het nummer zoals hier getoond:

    • Windows 10: TaakbalkGlomLevel (waarde van 2)
    • Windows 8: TaakbalkGlomLevel (waarde 2)
    • Windows 7: TaakbalkGlomLevel (waarde van 2)
    • Windows Vista: TaakbalkGlomming (waarde van 0)
    • Windows XP: TaakbalkGlomming (waarde van 0)
  3. Misschien moet u de gebruiker uitloggen en vervolgens weer aanmelden om de registerwijziging door te voeren. Of u kunt proberen Taakbeheer te gebruiken om het proces explorer.exe af te sluiten en vervolgens opnieuw te openen.

Meer hulp bij het groeperen van taakbalkknoppen

  1. In Windows 10, Windows 8 en Windows 7 kunt u in plaats daarvan de optie kiezen met de naam Als de taakbalk vol is of Combineren als de taakbalk vol isals u wilt dat de knoppen worden gegroepeerd, maar alleen als de taakbalk vol raakt. Hiermee kunt u nog steeds voorkomen dat u de knoppen groepeert, wat vervelend kan zijn, maar het laat de combinatiemogelijkheid open voor wanneer de taakbalk te rommelig wordt.

    Image
    Image
  2. In Windows 10 en Windows 8 kunt u de optie Gebruik kleine taakbalkknoppen inschakelen om de grootte van de knoppen te verkleinen. Hierdoor kunt u meer vensters openen zonder de pictogrammen van het scherm of in een groep te forceren.

    Deze optie zit ook in Windows 7, maar heet Gebruik kleine pictogrammen.

  3. De taakbalkinstellingen zijn ook hoe u de taakbalk automatisch kunt verbergen in Windows, de taakbalk kunt vergrendelen en andere taakbalkgerelateerde opties kunt configureren.

Aanbevolen: