Hoe Amazon Prime Video te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Amazon Prime Video te gebruiken
Hoe Amazon Prime Video te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar de Amazon-website en selecteer Prime Video. Blader door video's en kies Play om te beginnen met kijken.
  • Je kunt ook op een pictogram tikken om een trailer te zien of de film of het tv-programma aan je kijklijst toe te voegen.
  • Prime Video wordt geleverd met Amazon Prime, of je kunt betalen voor een apart abonnement.

Dit artikel legt uit hoe je Amazon Prime Video op een webbrowser of mobiel apparaat kunt krijgen en gebruiken.

Aanmelden voor Amazon Prime Video

Je hebt al toegang tot Prime Video als je je abonneert op Amazon Prime voor gratis verzending en andere voordelen. Een Prime-account kost $ 139 per jaar of $ 14,99 per maand.

Als je geen Amazon Prime-account hebt en er ook geen wilt, kun je je aanmelden voor een Amazon Prime Video-only-account. Ga naar de Amazon Prime-website en meld je aan voor een gratis proefperiode van 30 dagen, of abonneer je voor $ 8,99 per maand. Bekijk vervolgens video's op de Prime Video-app of de Amazon-website.

Om je aan te melden voor de gratis proefversie, voer je je Amazon-inloggegevens in (of meld je je aan als je geen Amazon-account hebt) en voeg je een geldige creditcard toe. U kunt de proefperiode op elk moment tijdens de 30 dagen annuleren. Als je niet annuleert, begint Amazon je Amazon Prime in rekening te brengen. Maandelijkse en voordelige jaarabonnementen zijn beschikbaar.

Prime-shows en films streamen in een browser

Je kunt Prime Video gebruiken om films en televisieprogramma's in een webbrowser te streamen. U hebt een apparaat nodig dat video kan streamen, een breedbandinternetverbinding en een compatibele webbrowser. Chrome, Firefox, Safari en Edge zijn allemaal compatibel.

Hier leest u hoe u video's kunt streamen met Prime Video:

  1. Ga naar de Amazon-website en selecteer Prime Video.

    Image
    Image
  2. Door films en shows bladeren. De Prime banner in de linkerbovenhoek van elke show geeft aan dat de show gratis is zonder advertenties. De Ads-banner geeft aan dat de show gratis is, maar advertenties bevat.

    Image
    Image
  3. Beweeg de muis of cursor over een film of show om een informatievenster te openen met een synopsis, beoordeling en een kort videovoorbeeld.

    Image
    Image
  4. Selecteer Play om direct te beginnen met kijken, of tik op een pictogram om een trailer te zien of voeg je keuze toe aan een volglijst.

    Image
    Image
  5. Tik ergens anders in het informatievak om naar de volledige pagina van de film of show in Prime Video te gaan.

Hoe Amazon Prime Video op mobiele apparaten te bekijken

Je kunt ook films en televisieprogramma's streamen via Prime Video met behulp van de Prime Video-app. Er zijn een paar cosmetische wijzigingen ten opzichte van de webversie en tussen apparaten, en er is geen voorbeeldvenster. Je tikt gewoon op het movie of show icoon om naar de pagina te gaan. De Prime-banner is niet blauw in de app, maar er is een banner.

Zo ziet de Prime Video-app eruit op een iPad:

Image
Image

Hier kun je de gratis Prime Video-app krijgen:

  • Android: Prime Video in de Google Play Store
  • iOS: Prime Video in de App Store
  • Roku: Prime Video Roku Channel
  • Xbox One: Prime Video in de Microsoft Store.
  • Fire: Prime Video is standaard inbegrepen op Kindle Fire- en Fire TV-apparaten.

Wat zijn Amazon-originelen?

Amazon Originals zijn exclusieve video's die je alleen kunt streamen vanaf Prime Video. Amazon produceert en koopt de rechten op verschillende speelfilms, televisieprogramma's en documentaires.

Image
Image

Amazon Originals zijn vergelijkbaar met Netflix- en Hulu-originelen, omdat je je moet abonneren op een dienst om ze te bekijken. Het belangrijkste verschil is dat Amazon zijn films doorgaans in de bioscoop uitbrengt voordat ze beschikbaar zijn voor streaming, waardoor Amazon-films Oscars en andere prijzen hebben gewonnen.

Wat zijn Prime Video-kanalen?

Naast alle gratis inhoud die Prime Video bevat, kun je je met de service ook aanmelden voor add-on-kanalen. Dit zijn voornamelijk premium kabelkanalen zoals HBO, Showtime en Starz, maar je kunt je ook abonneren op Paramount+ en vele andere diensten via Amazon Channels.

De meeste Amazon Prime-videokanalen bieden een gratis proefperiode, zodat u ze kunt bekijken voordat u beta alt. Daarna brengt Amazon je een maandelijks bedrag in rekening voor elk kanaal.

Amazon-kanalen bevatten on-demand content, dus als je je aanmeldt voor HBO of Showtime, krijg je toegang tot de originele shows van HBO of Showtime via Prime Video.

Sommige Amazon-kanalen geven je ook toegang tot een live feed van het kanaal, wat de andere manier is waarop je live televisie kunt kijken op Prime Video. Je hebt toegang tot zowel on-demand als live content van Amazon Channels via dezelfde website en apps die je gebruikt voor Prime Video.

Kun je films huren bij Amazon Prime Video?

Naast de duizenden gratis films en televisie-afleveringen bij Prime Video, biedt Amazon ook toegang tot een enorme bibliotheek met betaalde inhoud.

Image
Image

Je kunt digitale downloads van films en televisie-afleveringen van Amazon huren of kopen om ze voor altijd te bewaren. Voor huur en aankoop is geen Amazon Prime-lidmaatschap vereist. Als je Prime-lid bent, gebruik je dezelfde interface, account en factuurgegevens om digitale films te huren en kopen als Prime Video.

Als u de Prime-banner niet ziet op de miniatuur van een film of tv-programma op Amazon Video, betekent dit dat u deze kunt kopen of huren.

Wat is inbegrepen bij Amazon Prime Video?

Prime Video biedt toegang tot duizenden films en televisie-afleveringen die u op aanvraag kunt streamen. Net als Netflix, Hulu en andere streamingdiensten biedt Prime Video een mix van films en televisieprogramma's van grote studio's en netwerken, samen met originele inhoud. Amazon biedt wat inhoud die je op andere diensten zult zien, maar het heeft ook films en televisieprogramma's die exclusief beschikbaar zijn om te streamen via Prime Video.

De service produceert ook originele films en televisieprogramma's. Deze staan bekend als Amazon Originals en zijn alleen beschikbaar om te streamen via Prime Video. Prime Video bevat ook "Freevee" tv-programma's die gratis beschikbaar zijn met advertenties, evenals nieuwe releases in het theater om te huren of te kopen.

Bekijk Amazon Prime via je webbrowser, een mobiele app op je telefoon of tablet, of op je televisie met een gameconsole of een televisiestreamingapparaat.

Ga naar amazon.com/Prime-Video in een browser om alle beschikbare categorieën, films en tv-programma's te zien die beschikbaar zijn.

Image
Image

Je kunt een beperkt aantal live televisie kijken op Prime Video, inclusief sportevenementen en livemuziekconcerten. Zoek ze op de Live and Upcoming rij van het Prime Video-startscherm.

FAQ

    Is Amazon Prime Video een kabelvervanger voor snoersnijders?

    Prime Video is niet geschikt als kabelvervanging voor snoersnijders omdat het geen live televisie heeft. Diensten zoals Sling TV, YouTube TV en Hulu With Live TV bevatten naast on-demand content ook live feeds van de grote netwerken en kabelkanalen.

    Hoe werkt het kopen van een tv-serie op Amazon Prime?

    Ga naar de seriepagina > selecteer het seizoensnummer > Koop seizoen en bevestig de aankoop. Klik of tik op Meer aankoopopties om te kiezen tussen meerdere formaten, zoals high definition (HD) en standard definition (SD), of koop een afzonderlijke aflevering.

    Hoe werkt Amazon Prime met Apple TV?

    Als je Amazon Prime op Apple TV wilt bekijken, download je de Amazon Prime-app uit de App Store, tenzij Prime vooraf op je tv is geïnstalleerd. Open de Amazon Prime-app en log in om gratis inhoud te streamen, films en shows te huren of te kopen en je te abonneren op premiumkanalen.

Aanbevolen: