Het gratis Prime Gaming-abonnement (Twitch Prime) gebruiken

Inhoudsopgave:

Het gratis Prime Gaming-abonnement (Twitch Prime) gebruiken
Het gratis Prime Gaming-abonnement (Twitch Prime) gebruiken
Anonim

Prime Gaming (voorheen bekend als Twitch Prime) is een premium-ervaring die is inbegrepen bij Amazon Prime- en Prime Video-lidmaatschappen. Het biedt een aantal voordelen aan mensen die Twitch gebruiken, de streamingdienst voor videogamecontent van het bedrijf. Hier is alles wat u moet weten over Prime Gaming en hoe u het kunt gebruiken.

Prime Gaming moet niet worden verward met Twitch Turbo, een premium-abonnement dat advertentievrij kijken, uitgebreide uitzendopslag, extra emotes en meer biedt. Het kost $ 8,99 per maand.

Hoe toegang te krijgen tot Prime Gaming (voorheen Twitch Prime)

Prime Gaming is automatisch inbegrepen bij je Amazon Prime- of Prime Video-abonnement. Uiteraard moet u zich aanmelden als u dat nog niet heeft gedaan. Vervolgens moet je je Twitch-account koppelen aan je Amazon Prime-account om toegang te krijgen tot de functies van Prime Gaming. Hier is hoe het te doen.

  1. Ga naar Prime Gaming.
  2. Als je Amazon Prime nog niet hebt, selecteer dan Probeer Prime en volg de aanwijzingen om het aanmeldingsproces voor het lidmaatschap te voltooien.
  3. Als je Amazon Prime al hebt, volg dan de aanwijzingen om je Twitch-account aan je Amazon-account te koppelen.

    Image
    Image
  4. Selecteer Bevestigen wanneer u wordt gevraagd om het accountkoppelingsproces te voltooien.

    Image
    Image

Twitch en Amazon hoeven maar één keer te worden gekoppeld. Zodra het klaar is, werkt de verbinding op andere apparaten waar je Twitch gebruikt, zoals op de Xbox One of iPhone.

Hoe u uw gratis Prime Gaming Channel-abonnement kunt gebruiken

Als Prime Gaming-lid kun je je elke maand abonneren op een Twitch Partner- of Affiliate-kanaal en de bijbehorende kanaalspecifieke voordelen krijgen, zoals chatprivileges, emoticons, badges en meer. Hier is hoe:

  1. Open Twitch en navigeer naar het kanaal waarop je je wilt abonneren.
  2. Selecteer de paarse abonneerknop op de startpagina van het kanaal. Het staat meestal in de rechterbovenhoek van het scherm of onder de video aan de rechterkant.

    Image
    Image
  3. Je zou nu een pop-upvenster moeten zien met verschillende abonnementsopties. Kies Abonneer gratis onder het gedeelte Gratis abonnement met Prime.

    Image
    Image

In tegenstelling tot betaalde Twitch-abonnementen, wordt het gratis abonnement niet elke maand automatisch verlengd. Gratis abonnementen moeten handmatig worden verlengd met dezelfde methode als hierboven beschreven.

Bottom Line

Om je gratis Prime Gaming-kanaalabonnement te annuleren, wacht je gewoon tot het einde van de huidige abonnementsperiode van 30 dagen. Daarna verloopt het en kun je je abonneren op een ander Affiliate- of Partnerkanaal.

Overschakelen van een betaald abonnement naar gratis

Je kunt overschakelen van een betaald kanaalabonnement naar de gratis Prime Gaming-optie zonder je streak op een kanaal te verbreken. Het vereist dat je je huidige betaalde abonnement opzegt voordat je de wijziging aanbrengt. Zo doe je het:

  1. Ga naar de pagina Abonnementen op de Twitch-website.
  2. Zoek het abonnement dat je wilt opzeggen en selecteer het tandwielpictogram ernaast.

  3. Selecteer Niet verlengen. Dit zorgt ervoor dat uw abonnement afloopt aan het einde van de huidige gefactureerde periode en zorgt ervoor dat u niet in de volgende betalingscyclus wordt gefactureerd.
  4. Nadat je betaalde abonnement is verlopen, abonneer je op hetzelfde kanaal met je gratis Prime Gaming-optie. Het gratis abonnement neemt het over van het betaalde abonnement als het binnen 30 dagen na de laatste actieve dag van het vorige abonnement wordt geactiveerd.

Bottom Line

Een Twitch-abonnement is een terugkerende betaling aan afzonderlijke kanalen op de streamingdienst. Naast donaties is het een van de populairste manieren waarop kijkers hun favoriete zenders steunen. Ze geven streamers een terugkerende bron van inkomsten en ze geven abonnees een verscheidenheid aan digitale beloningen, zoals nieuwe emotes, badges, een advertentievrije kijkervaring op het geabonneerde kanaal en toegang tot exclusieve Twitch-chatrooms.

Wat is Amazon Prime?

Amazon Prime is een premium betaalde abonnementsservice die abonnees toegang geeft tot de grote bibliotheek met tv-programma's, films, boeken en liedjes van het bedrijf via respectievelijk hun Prime Video-, Prime Music- en Prime Reading-programma's. Naast het streamen van media krijgen Amazon Prime-abonnees ook onbeperkte cloudopslag, gratis verzending of verzending met korting op Amazon-aankopen, beperkte toegang tot Audible en een Prime Gaming-lidmaatschap.

Bottom Line

Prime Gaming en Amazon Prime zijn technisch verschillende programma's, maar als je je op de ene abonneert, ontgrendel je automatisch een abonnement op de andere. Je kunt Prime Gaming ook interpreteren als een onderdeel van Amazon Prime op vrijwel dezelfde manier als Prime Video. Amazon Prime is de paraplu waaronder alle andere Prime-programma's van het bedrijf opereren.

Hoeveel geld krijgt de Twitch Streamer?

Het gratis Twitch-abonnement van Prime Gaming heeft een waarde van slechts $ 4,99, het laagste abonnementsniveau. Dit abonnement werkt op precies dezelfde manier als wanneer je het uit eigen zak zou betalen, dus de streamer ontvangt 50 procent van de totale donatiekosten, ongeveer $ 2,50, en Twitch houdt de rest.

Aanbevolen: