Amazon Prime Video Watch Party: wat het is en hoe het te gebruiken

Inhoudsopgave:

Amazon Prime Video Watch Party: wat het is en hoe het te gebruiken
Amazon Prime Video Watch Party: wat het is en hoe het te gebruiken
Anonim

Amazon Prime Video Watch Party is een mogelijkheid om sociale films te bekijken voor Amazon Prime- of Prime Video-abonnees. Dit is wat de Prime Video Watch Party-functie van Amazon is en hoe je een kijkfeestje kunt houden op Amazon Prime.

Wat is een Watch Party op Amazon?

Met de Amazon Prime Video Watch Party-functie kunnen Prime-abonnees of Prime Video-leden een groepsfilmervaring creëren, ook al bevinden de deelnemers zich op totaal verschillende locaties. Eén persoon is de gastheer en nodigt dus andere kijkers uit en bestuurt de film vanaf hun computer.

Om een film of tv-aflevering te delen, moeten anderen zijn aangemeld voor Amazon Prime of Prime Video. Als u wilt delen met iemand die geen abonnement heeft, hebben beide services een gratis proefperiode van 30 dagen. Zorg er wel voor dat je vriend eraan denkt om de service te annuleren voordat de proefperiode voorbij is, als ze niet geabonneerd willen blijven.

Een kijkfeestje doen op Amazon Prime

Het opzetten van een kijkfeestje op Amazon Prime is eenvoudig. Het duurt een paar minuten en dan kun je beginnen met kijken en chatten, met vrienden, ongeacht hun locatie.

  1. Om te beginnen, moet de persoon die de Watch Party wil organiseren, de film vinden die ze samen met andere mensen willen bekijken. Zodra u de film hebt gevonden, klikt u op het pictogram Watch Party.

    Het Watch Party-pictogram bevindt zich mogelijk naast de knoppen Trailer en +Watchlist, of als u een aflevering van een serie wilt bekijken met vrienden, vind je het misschien onderaan de beschrijving van een aflevering.

    Image
    Image
  2. Voer de naam in die je wilt laten zien wanneer je met andere deelnemers aan het chatten bent. Klik vervolgens op Create Watch Party.

    Image
    Image
  3. In de rechterzijbalk verschijnt een link om te delen met andere mensen met wie je wilt kijken. Klik op Kopieer link.

    Je zult ook zien dat je in deze rechterzijbalk kunt zien hoeveel mensen zich hebben aangesloten bij je Watch Party.

    Image
    Image
  4. Je kunt ook op Delen klikken om de instellingen voor delen te openen, zodat je de link kunt delen via het e-mailprogramma van je voorkeur of het als een sociale post op Facebook of Twitter kunt verspreiden.

    Image
    Image
  5. Als je klaar bent, kun je beginnen met het afspelen van de film. De rechterzijbalk blijft zichtbaar en als u op het tabblad Chat bovenaan het scherm klikt, kunt u chatten met anderen die met u meekijken.

    Image
    Image

    Je ziet ook enkele bedieningselementen bovenaan de pagina waarmee je de ondertitels, de instellingen voor de video, het volume kunt regelen en of je de film op volledig scherm op je pc wilt laten verschijnen. Je vrienden die kijken, hebben enige controle over wat ze aan hun kant zien.

Wat is er beschikbaar voor een Amazon Prime Video Watch Party?

Als je een film of tv-aflevering met je vrienden wilt delen, moet deze beschikbaar zijn op Amazon Prime. U kunt geen films delen die te huur of te koop zijn, en u kunt geen premiumkanalen delen met uw vrienden.

Sommige van de titels die je met je vrienden kunt bekijken, zijn Amazon Originals zoals My Spy, Troop Zero, Jack Ryan, Lore, Carnival Row en vele anderen. Je kunt ook andere populaire titels delen, zoals Downton Abbey, Vikings, Chicago P. D., Hotel Artemis, Dirty Dancing, Takers, The Spy Who Dumped Me en meer.

Welke apparaten kan ik gebruiken om een Amazon Prime Video Watch Party te hosten?

Amazon's Watch Party-functie is beschikbaar in de meeste webbrowsers, behalve in Safari. Fire TV's ondersteunen Watch Party binnen de Amazon-app, maar de functie is niet beschikbaar voor andere smart-tv's. De Prime Video-app voor mobiele apparaten ondersteunt ook Watch Party-chat, zodat u met andere kijkers op uw telefoon kunt communiceren terwijl u op uw computer kijkt.

Aanbevolen: