Waarom lijkt opnieuw opstarten de meeste computerproblemen op te lossen?

Inhoudsopgave:

Waarom lijkt opnieuw opstarten de meeste computerproblemen op te lossen?
Waarom lijkt opnieuw opstarten de meeste computerproblemen op te lossen?
Anonim

Een apparaat uit- en weer inschakelen lijkt misschien een te eenvoudige handeling om elk soort probleem op te lossen. Maar Raad eens? Het werkt bijna altijd! We schatten dat meer dan de helft van de technische problemen waarover we van onze lezers horen, kunnen worden opgelost met een eenvoudige herstart. Toch vergeten veel mensen deze stap bij het oplossen van problemen met hun elektronica.

Het opnieuw opstarten van een apparaat is meestal net zo eenvoudig als het uitschakelen en vervolgens weer inschakelen. Als het geen aan/uit-knop of herstartfunctie heeft, kun je het apparaat in plaats daarvan loskoppelen van de stroombron en weer aansluiten.

Het herstarten van je apparaat is hetzelfde als het opnieuw opstarten of het handmatig uit- en weer inschakelen. Opnieuw opstarten is niet hetzelfde als resetten, wat een veel groter proces is waarbij alles wordt gewist en de fabrieksinstellingen worden hersteld.

Waarom het opnieuw opstarten van uw computer zo goed werkt

Wanneer je computer draait, open en sluit je sommige programma's, laat je andere draaien en installeer of verwijder je misschien software of apps. Veel andere processen achter de schermen stoppen en starten ook.

Image
Image

Veel van deze acties, evenals uw besturingssysteem, laten een soort elektronische voetafdruk achter, meestal in de vorm van achtergrondprocessen die u niet echt meer hoeft te draaien, of programma's die niet alles sluiten de weg.

Deze "restjes" vergen uw systeembronnen, meestal uw RAM. Als dit teveel gebeurt, krijg je problemen zoals een traag systeem, programma's die niet willen openen, foutmeldingen en andere problemen.

Wanneer u uw computer opnieuw opstart, eindigt elk afzonderlijk programma en proces wanneer de stroom uw computer verlaat tijdens het herstartproces. Zodra uw computer weer opstart, heeft u een schone lei en, meestal, een snellere, beter werkende computer.

Uw tv is ook een computer

Dezelfde logica is van toepassing op dingen die u misschien niet als computers beschouwt, maar in werkelijkheid zijn, inclusief smartphones, televisies, DVR's, modems, routers, video- en muziekstreamingapparaten, huisbeveiligingssystemen, digitale camera's, enz. Deze apparaten ze hebben allemaal kleine besturingssystemen en software die onderhevig kunnen zijn aan dezelfde problemen als uw computer.

Deze problemen komen zelfs voor bij meer geavanceerde elektronica, waaronder de Hubble-ruimtetelescoop.

Vaak opnieuw opstarten is waarschijnlijk een teken van een groter probleem

Het is volkomen normaal dat u uw computer opnieuw moet opstarten om af en toe een probleem op te lossen, vooral als u werk doet dat veel interactie met het besturingssysteem vereist, zoals het bijwerken van stuurprogramma's, het installeren van updates of het opnieuw installeren van software.

Als u echter vaker opnieuw moet opstarten, kunt u problemen hebben die een herstart slechts tijdelijk voor u oplost, maar waarvoor mogelijk een robuustere oplossing nodig is. Een stuk hardware kan defect zijn, belangrijke Windows-bestanden kunnen beschadigd zijn of u heeft mogelijk een malware-infectie.

Als je merkt dat je regelmatig opnieuw opstart, probeer dan enkele aanvullende stappen voor probleemoplossing. Bijvoorbeeld, het uitvoeren van Systeembestandscontrole met de scannow-schakelaar is vaak een goede zaak om te proberen. Bovendien is een volledige malwarescan van het systeem bijna altijd in orde.

We hebben ook de handleiding Hoe dit te verhelpen wanneer een computer willekeurig opnieuw opstart, die u door andere tips leidt voor het oplossen van problemen met een pc die steeds opnieuw wordt opgestart.

Als je daarna nog steeds problemen hebt, kun je het beste een professional raadplegen.

Aanbevolen: