XFDF-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

XFDF-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
XFDF-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een XFDF-bestand is een op XML gebaseerd Forms Data Format-bestand.
  • Open er gratis een met Adobe Reader, of met Adobe Acrobat of PDF Studio.

Dit artikel legt uit wat een XFDF-bestand is en hoe je er een kunt openen.

Wat is een XFDF-bestand?

Een bestand met de XFDF-bestandsextensie is een XML Forms Data Format-bestand dat informatie opslaat die kan worden gebruikt door een PDF-bestand, zoals de waarden in de verschillende formulieren van het document. Het XFDF-bestand voegt die gegevens rechtstreeks in de PDF in.

Als bijvoorbeeld meerdere formulieren in een PDF moeten worden ingevuld met gebruikersinformatie, kan deze eerst uit een database worden gehaald die deze details bevat en opgeslagen in de XFDF-indeling zodat het PDF-bestand deze kan gebruiken.

FDF-bestanden lijken op XFDF-bestanden, maar gebruiken PDF-syntaxis in plaats van XML-opmaak.

Image
Image

Let op het onderscheid tussen XFDF- en XFDL-bestanden. Zie onderaan deze pagina voor enkele andere bestandsextensies die sterk lijken op XFDF.

Hoe een XFDF-bestand te openen

XFDF-bestanden kunnen worden geopend met Adobe Acrobat of PDF Studio, of gratis met Adobe Reader.

Als die programma's niet helpen, probeer dan een gratis teksteditor te gebruiken. Als het bestand als een tekstdocument wordt geopend, gebruikt u de teksteditor om het bestand te lezen of te bewerken. Maar zelfs als de meeste tekst onleesbaar is, kun je misschien iets nuttigs in de tekst vinden dat de indeling beschrijft, die je vervolgens kunt gebruiken om een compatibele opener of editor voor het bestand te vinden.

Als de toepassing die het XFDF-bestand opent niet het programma is waarmee u het bestand wilt gebruiken, kies dan een ander programma om het bestand te openen door erop te dubbelklikken.

Een XFDF-bestand converteren

Je kunt een XFDF-bestand niet naar PDF converteren, omdat de twee in dat opzicht niet echt op elkaar lijken. Een XFDF-bestand wordt gebruikt door het PDF-bestand, maar kan technisch gezien niet bestaan in het PDF-formaat.

Ook, aangezien het XFDF-bestand al in het XML-formaat is, hoeft het niet echt te worden "geconverteerd" naar XML. Als u wilt dat het bestand eindigt met de bestandsextensie. XML, wijzigt u de naam van het. XFDF-gedeelte van de bestandsnaam in. XML.

Probeer fdf2xfdf om FDF naar XFDF te converteren.

Om XFDF naar een ander formaat te converteren, heb je misschien geluk met een gratis bestandsconverter, maar de kans is groot dat het niet echt in een ander formaat zou moeten zijn dan het formaat waarin het zich al bevindt, omdat het alleen nuttig is in de context van pdf's.

Een XFDF- of FDF-bestand maken van een PDF doe je met Acrobat. Zie het helpdocument van Adobe voor de details.

Kan het nog steeds niet openen?

Als je bestand op dit moment niet opent, is de kans groot dat je de bestandsextensie verkeerd leest. Sommige bestanden gebruiken een vergelijkbare bestandsextensie, maar dat betekent niet noodzakelijk dat de bestandsindelingen ook maar enigszins vergelijkbaar zijn.

XWDF is een voorbeeld waar het een VooPoo firmware-updategegevensbestandsformaat is dat, ondanks dat het lijkt gerelateerd aan XFDF-bestanden vanwege de vergelijkbare extensie, niet kan worden gebruikt met de hierboven genoemde programma's.

Sommige andere omvatten XSD en FDX.

Aanbevolen: