8 Dingen om te overwegen bij het kopen van een tablet

Inhoudsopgave:

8 Dingen om te overwegen bij het kopen van een tablet
8 Dingen om te overwegen bij het kopen van een tablet
Anonim

Tablets overbruggen de kloof tussen laptops en smartphones in grootte en functionaliteit. Tablets zijn geweldig voor e-mail, surfen op het web en reizen. Veel mensen gebruiken tablets ook als draagbaar spelplatform. Deze apparaten vervangen veel laptoptaken wanneer hoge prestaties niet vereist zijn. In deze gids worden de belangrijkste specificaties en functies besproken waarmee u rekening moet houden voordat u een tablet koopt.

8 Dingen om te overwegen bij het kopen van een tablet

Met zoveel variatie is het moeilijk om te bepalen wat het belangrijkste is, maar hier zijn de belangrijkste dingen om op te letten bij het winkelen voor tablets:

  • Hoeveel moet je uitgeven aan een tablet?
  • Wat is de grootte en het gewicht van de tablet?
  • Welke soorten beeldschermen bieden tablets?
  • Welk besturingssysteem (OS) is het beste?
  • Wat zijn de connectiviteits- en netwerkopties?
  • Hoe lang gaat de batterij van de tablet mee?
  • Wat voor soort processors hebben tablets?
  • Hoeveel opslagruimte heb je nodig?

Hoeveel moet je uitgeven aan een tablet?

De oude stelregel "je krijgt waar je voor beta alt" is hier van toepassing, dus bepaal eerst wat je van een tablet nodig hebt en kijk dan of je het kunt betalen. Als wat je wilt buiten je prijsklasse v alt, zijn er tal van budgetmodellen.

Prijsbereik Wat u kunt verwachten
<$100 Amazon Fire HD 8 (10e generatie), Amazon Fire 7, Amazon Fire 7 Kids Edition, Amazon Kindle (2019), Lenovo Tab M8, VANKYO MatrixPad S10
$100-$300 Amazon Fire HD 10 Kids Edition, Samsung Galaxy Tab A (2019), Amazon Fire HD 10 Plus (2021)
$300-$500 Apple iPad Pro 12,9-inch (2020), Apple iPad Mini (2019), Microsoft Surface Go 2, Apple iPad (2020), Samsung Galaxy Tab S6 Lite$500-600
$500-600 Apple iPad Air (2020)
$600-800 Samsung Galaxy Tab S7+, Samsung Samsung Galaxy Tab S6, Lenovo P11 Pro
$800-$1000 Microsoft Surface Pro 7
$1000-$2000 Apple iPad Pro 12,9-inch (2021), Lenovo Yoga 9i 15-inch
$2000+ Microsoft Surface Book 3 15-inch

Wat is de grootte en het gewicht van de tablet?

Tablets zijn ontworpen om mobiel te zijn. Daarom moet u rekening houden met de grootte en het gewicht van de tablet. In sommige gevallen zul je de tablet voor langere tijd vasthouden, dus je wilt niet dat het apparaat te omslachtig wordt. Hoe lichter, hoe beter. Toch moet het duurzaam genoeg zijn om een val te overleven.

De afmetingen zijn ook belangrijke maatregelen, omdat de maat bepa alt hoe het apparaat in je handen past. Een topzware, brede tablet kan bijvoorbeeld een uitdaging zijn om in portretmodus vast te houden.

Image
Image

Welke soorten beeldschermen bieden tablets?

Aangezien het scherm ook de belangrijkste interface op een tablet-pc is, speelt het een cruciale rol bij uw aankoopbeslissing. Denk aan grootte, resolutie, kijkhoek, helderheid en coating. Het formaat bepa alt hoe groot de tablet is. De grootte en resolutie van het scherm bepalen hoe gemakkelijk of moeilijk het is om tekst op het apparaat te lezen.

De resolutie is van belang als u Full HD (1080p)-media op het apparaat bekijkt. Er zijn minimaal 720 lijnen (720p) vereist in staande afdrukstand. Kijkhoeken zijn belangrijk wanneer het apparaat door meer dan één persoon of in oneven hoeken wordt bekeken.

Helderheid is iets om te overwegen als de tablet vaak buiten zal zijn. Hoe helderder het scherm, hoe beter het te zien is als er veel schittering is. Coatings moeten duurzaam zijn, zodat ze geen krassen vertonen en gemakkelijk schoon te maken zijn.

Welk besturingssysteem (OS) is het beste?

De tabletmarkt heeft meer besturingssystemen (OS) dan de smartphone- of laptopmarkt. Naast iOS en Android is er Amazon Fire OS en Microsoft Windows.

Elk besturingssysteem heeft voor- en nadelen. De sleutel is om te kijken hoe u het gaat gebruiken om te bepalen welk besturingssysteem het beste bij u past.

  • Windows is misschien het beste als je wilt dat het op een traditionele pc lijkt. Toch kan dit problemen opleveren.
  • Media kijken en gamen worden waarschijnlijk het best bediend door iOS, hoewel iPads meestal duurder zijn.
  • Als je een meer open platform wilt met betere multitasking, is Android misschien de beste keuze.

Naast het besturingssysteem, moet u ook rekening houden met de soorten en het aantal applicaties die beschikbaar zijn voor elk platform.

Wat zijn de connectiviteits- en netwerkopties?

Aangezien tablets mobiele apparaten zijn, is hun vermogen om verbinding te maken met internet van cruciaal belang. Er zijn twee soorten connectiviteit in tablets: wifi en mobiel of draadloos.

Wi-Fi is eenvoudig, omdat dit voor toegang tot lokale Wi-Fi-netwerken is. Waar het hier om gaat, is welke vormen van wifi de tablet ondersteunt. Elke tablet zou 802.11n moeten ondersteunen. De beste optie is om zowel 2,4 GHz- als 5 GHz-radiobanden te ondersteunen.

Cellular is een beetje ingewikkelder. U moet rekening houden met providers, dekking, contracttarieven en of het compatibel is met mobiele netwerken.

Bluetooth kan worden gebruikt voor lokale peer-to-peer-verbindingen tussen tablets of voor randapparatuur, zoals een toetsenbord.

Hoe lang gaat de batterij van de tablet mee?

Als je de hele dag een tablet bij je hebt, is de batterijduur een belangrijk detail. Deze specificatie is moeilijk te beoordelen voor tablets, omdat verschillende toepassingen verschillende stroombelastingen kunnen trekken.

Er zijn twee standaardmethoden voor het meten van de levensduur van de batterij. De eerste is door consistent surfen op het web, terwijl de andere is gebaseerd op het bekijken van video. Video kijken heeft de neiging om meer kracht te trekken. Als je zwaar multitaskt of games speelt, verwacht dan dat de levensduur van de batterij korter is dan geadverteerd. Een goede speelduur moet ten minste acht uur surfen op het web of het afspelen van video's zijn.

Bottom Line

De processors die in tablets worden gebruikt, kunnen variëren. Het heeft te maken met hoe de processors in de meeste tablets zijn ontworpen en gelicentieerd. De meeste bedrijven vermelden alleen de kloksnelheid en het aantal cores. U moet vaak meer weten dan dit, omdat de chiparchitectuur gevolgen kan hebben voor de prestaties, de batterijduur en de grootte van de tablet-pc.

Hoeveel opslagruimte heeft u nodig?

Hoewel u misschien niet zoveel gegevens op een tablet meeneemt als op een laptop, is de hoeveelheid ruimte op de tablet een belangrijke functie waarmee u rekening moet houden. Alle tablets maken gebruik van solid-state opslag vanwege hun lage stroomverbruik, kleine formaat en duurzaamheid. Het nadeel is de beperkte opslagruimte.

De meeste tablets hebben tussen de 8 GB en 64 GB aan ruimte, wat klein is in vergelijking met laptops. Als u alleen op internet surft, video's streamt en boeken leest, is opslagruimte niet essentieel. Als u daarentegen high-definition films of veel games opslaat, overweeg dan om een model met een hogere capaciteit aan te schaffen. Op deze manier hoeft u geen gegevens tussen uw apparaten te schudden.

Tablets met flash-geheugenslots kunnen hun opslagruimte uitbreiden. Je kunt opslag ook aanvullen met cloudopslag, maar dit is alleen toegankelijk als de tablet is verbonden met internet.

Wie moet een tablet kopen?

Tablets zijn een geweldig alternatief voor laptops voor kinderen of iedereen die een draagbaar apparaat nodig heeft, voornamelijk voor mediaconsumptie. Als je veel onderweg bent, is het gebruik van een tablet om films te kijken en games te spelen beter dan het sjouwen met een zware laptop. Tablets doen ook dienst als e-readers. Mensen die het meeste baat kunnen hebben bij een tablet zijn:

  • Casual gamers
  • Internationale reizigers
  • Avid lezers
  • Verveelde kinderen of volwassenen

Tablets kunnen ook nuttig zijn voor school en werk, maar de meeste studenten en professionals hebben ook een computer nodig om te typen en specifieke productiviteitssoftware uit te voeren. Als je een lichtgewicht alternatief voor een pc wilt, overweeg dan een Chromebook.

Wat moet ik doen nadat ik een tablet heb gekocht?

U moet uw nieuwe tablet verbinden met een Wi-Fi-netwerk om deze in te stellen. Zodra dat is geregeld, volgen hier de volgende stappen die u moet nemen:

  • Beveilig uw tablet. Zorg ervoor dat u uw apparaat met een wachtwoord beveiligt nadat u het hebt ingesteld.
  • Toegang tot uw gegevens. Als u al services zoals Google Drive of iCloud gebruikt, kunt u verbinding maken met die accounts via mobiele apps om toegang te krijgen tot uw opgeslagen bestanden, foto's, muziek, enz.
  • Verbind met uw computer. Breng bestanden over tussen uw computer en tablet via een USB-kabel. Bluetooth of wifi.
  • Koop randapparatuur voor tablets. Zoek naar een Bluetooth-hoofdtelefoon, een schermbeschermer en een compatibele stylus.

Aanbevolen: