9 Dingen om te weten bij het kopen van een gebruikte iPhone

Inhoudsopgave:

9 Dingen om te weten bij het kopen van een gebruikte iPhone
9 Dingen om te weten bij het kopen van een gebruikte iPhone
Anonim

De iPhone is een geweldig apparaat, maar ze zijn niet goedkoop, en ze gaan zelden in de uitverkoop. Dus als je een iPhone wilt kopen zonder de volledige prijs te betalen, is het misschien de beste keuze om een gebruikte iPhone te kopen. Hoewel een gebruikte iPhone een goede deal kan zijn, zijn hier negen dingen die u moet controleren voordat u koopt, samen met enkele suggesties voor waar u een koopje kunt vinden.

Bottom Line

Misschien maakt u zich zorgen over het kopen van een gebruikte of opgeknapte iPhone. Je kunt je afvragen of een gebruikte iPhone net zo goed en betrouwbaar is als een nieuw model. Het antwoord is: het hangt af van waar je de iPhone koopt. Als je koopt bij een gevestigde, gerenommeerde en goed opgeleide bron, denk aan Apple en telefoonbedrijven, kun je ervan uitgaan dat een opgeknapte iPhone een goede iPhone is. Wees sceptischer over minder gerenommeerde verkopers.

Koop de juiste telefoon voor uw telefoonbedrijf

Vanaf de iPhone 5 werken alle modellen op alle netwerken van telefoonbedrijven. Het is echter goed om te weten dat het netwerk van AT&T een extra LTE-signaal gebruikt dat de anderen niet gebruiken, wat op sommige plaatsen snellere service kan betekenen. Als je een iPhone koopt die is ontworpen voor Verizon en deze naar AT&T brengt, heb je mogelijk geen toegang tot dat extra LTE-signaal. Vraag de verkoper om het modelnummer van de iPhone (het zal zoiets zijn als A1633 of A1688) en controleer of het compatibel is met uw telefoonbedrijf.

Zorg ervoor dat de gebruikte iPhone niet wordt gestolen

Als je een gebruikte iPhone koopt, wil je geen gestolen telefoon kopen. Apple voorkomt dat gestolen iPhones door nieuwe gebruikers worden geactiveerd met zijn Activation Lock-functie, die wordt ingeschakeld wanneer Zoek mijn iPhone wordt geactiveerd. Maar je weet pas of een telefoon Activation Locked is nadat je hem hebt gekocht als je de iCloud-vergrendelde iPhone niet kunt ontgrendelen.

Dat gezegd hebbende, is het mogelijk om erachter te komen of een iPhone is gestolen voordat je hem koopt. U hebt het IMEI- of MEID-nummer van de telefoon nodig (afhankelijk van de provider). Vraag de verkoper ernaar of volg deze stappen om het te krijgen:

  1. Tik op de Instellingen app op de iPhone.
  2. Tik op Algemeen.
  3. Tik op Over.
  4. Scroll naar beneden en kijk naast IMEI (of MEID) voor het nummer. Het is meestal een 15-cijferig nummer.

    Image
    Image
  5. Als u het nummer heeft, gaat u naar de CTIA Stolen Phone Checker-website en voert u het nummer in het daarvoor bestemde veld in.
  6. Vink het vakje aan naast I'm not a robot en klik op Submit.

    Image
    Image
  7. De website geeft een groene Niet gemeld als verloren of gestolen of een rode melding dat de telefoon als verloren of gestolen is opgegeven.

Als het rapport iets anders bevat dan de groene melding, kun je beter ergens anders zoeken naar een nieuwe iPhone.

Als je een gebruikte iPhone niet kunt activeren, probeer dan enkele algemene tips voor het oplossen van problemen, zoals het verwijderen van het activeringsslot.

Bottom Line

Zelfs als je het juiste iPhone-model hebt, is het een goed idee om je telefoonbedrijf te bellen voordat je iets koopt om te bevestigen dat het de telefoon kan activeren. Zoek hiervoor het IMEI- of MEID-nummer van de telefoon door de bovenstaande stappen te volgen of de verkoper te vragen. Bel vervolgens uw provider, leg de situatie uit en geef de provider het IMEI- of MEID-nummer van de telefoon. Het bedrijf zou u moeten kunnen vertellen of de telefoon compatibel is.

Controleer de batterij van de gebruikte iPhone

Aangezien het vervangen van de batterij van de iPhone niet praktisch is, moet u ervoor zorgen dat elke gebruikte iPhone die u koopt een sterke batterij heeft. Een licht gebruikte iPhone zou een behoorlijke batterijduur moeten hebben, maar je moet alles controleren dat ouder is dan een jaar.

Hier leest u hoe u de functie Batterijstatus gebruikt op telefoons met iOS 12 en hoger.

  1. Tik op de Instellingen app.
  2. Tik op Batterij.

    Image
    Image
  3. Tik op Batterijgezondheid.
  4. Het percentage dat wordt weergegeven in het gedeelte Maximale capaciteit geeft aan hoe goed de batterij is. Een perfecte, gloednieuwe batterij op een gloednieuwe telefoon zou 100% capaciteit hebben, dus hoe dichter je daarbij bent, hoe beter.

Apple installeert nieuwe batterijen in hun iPhones voor een redelijke prijs, dus als je geen betrouwbare informatie over de toestand kunt krijgen, ga dan naar Apple.com voor een prijs voor het vervangen van de batterij voordat je koopt.

Controleer op andere hardwareschade

Elke iPhone heeft normale slijtage, zoals deuken of krassen aan de zijkanten en achterkant van de telefoon. Grote krassen op het scherm, problemen met de Touch ID, Face ID of 3D Touch-sensor, krassen op de cameralens of andere hardwareschade kunnen echter grote problemen zijn. Vraag indien mogelijk om de telefoon persoonlijk te inspecteren.

Controleer de vochtsensor van de iPhone om te zien of de telefoon ooit nat is geworden. Test de camera, knoppen en andere hardware. Als het inspecteren van de telefoon niet mogelijk is, koop dan een gerenommeerde, gevestigde verkoper die achter hun producten staat.

Bottom Line

Hoewel de aantrekkingskracht van een lage prijs groot is, moet u er rekening mee houden dat gebruikte iPhones meestal niet de nieuwste modellen zijn en vaak minder opslagruimte hebben dan de huidige modellen. De huidige topklasse iPhones bieden tot 512 GB opslagruimte voor je muziek, foto's, apps en andere gegevens. Sommige modellen die beschikbaar zijn voor lage prijzen hebben slechts 16 GB. Dat is een enorm verschil. Grootte is niet zo belangrijk als vroeger, vooral voor mensen die iCloud gebruiken voor foto's en muziek, maar je zou niets kleiner moeten krijgen dan 64 GB (en hoe meer, hoe beter).

Beoordeel functies en prijs

Zorg ervoor dat je weet welke functies je opoffert bij het kopen van een gebruikte iPhone. Hoogstwaarschijnlijk koopt u ten minste één generatie achter het huidige model (een opgeknapte iPhone kan $ 100 of goedkoper zijn). Dat is prima en is een slimme manier om geld te besparen. Zorg ervoor dat u weet welke functies het model dat u overweegt niet heeft en dat u ook zonder deze functies kunt gebruiken.

Om ervoor te zorgen dat u alles weet over het iPhone-model dat u overweegt, vergelijkt u de functies van het iPhone-model en zorgt u ervoor dat uw apparaat kan doen wat u verwacht.

Als je kunt, krijg dan een garantie

Als je een opgeknapte iPhone met garantie kunt krijgen, doe dat dan. De meest gerenommeerde verkopers staan achter hun producten. Een telefoon die eerder is gerepareerd, hoeft in de toekomst niet per se een probleem te zijn, maar dat kan wel, dus een garantie is een slimme zet.

Zorg ervoor dat u vertrouwd raakt met de standaard iPhone-garantie en alles wat AppleCare met zich meebrengt, zodat u klaar bent om uw iPhone te laten repareren als deze beschadigd is.

Waar koop je een gebruikte of opgeknapte iPhone

Als een gebruikte iPhone geschikt voor je is, moet je beslissen waar je je nieuwe speeltje wilt ophalen. Enkele goede opties voor het vinden van goedkopere refurbished iPhones zijn:

  • Apple: Apple verkoopt opgeknapte producten op zijn website. Hoewel het niet altijd iPhones heeft, veranderen de selecties dagelijks, dus het is de moeite waard om te controleren. De experts repareren Apple's refurbished iPhones met Apple onderdelen, en ze worden geleverd met dezelfde garantie van één jaar als nieuwe iPhones.
  • Telefoonbedrijven: De meeste grote telefoonbedrijven die nieuwe iPhones verkopen, verkopen ook gebruikte of opgeknapte exemplaren die zijn ingeruild tijdens upgrades of geretourneerd voor reparatie.
  • Gebruikte wederverkopers: ga naar bedrijven als Gazelle om gebruikte iPhones te kopen en verkopen, vaak met aantrekkelijke prijzen, kwaliteitsgaranties en beschermingsplannen.
  • eBay en Craigslist: eBay en Craigslist zijn broeinesten van online koopjes, maar let op de koper. Een oplichter kan je vasthouden met een kapotte iPhone of een telefoon die niet de specificaties heeft die je dacht te krijgen. Probeer bij gerenommeerde verkopers met een hoge rating te blijven.

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van een gebruikte iPhone, bekijk dan meer bedrijven die gebruikte iOS-apparaten verkopen en vind er een die je leuk vindt. Als je op zoek bent naar iPhones en andere soorten smartphones, bekijk dan onze lijst met de beste plaatsen om telefoons te kopen.

Aanbevolen: