Moet je een tablet kopen?

Inhoudsopgave:

Moet je een tablet kopen?
Moet je een tablet kopen?
Anonim

Je hebt misschien geen tablet nodig als je al tevreden bent met je mobiele apparatuur, maar ze zijn geweldige kijkers voor digitale media, en je kunt zelfs gamen en wat werk doen als dat nodig is.

Deze gids helpt je te bepalen of een tablet voor jou nodig is aan de hand van verschillende vragen en factoren die verband houden met je behoeften, budget en levensstijl.

Wat is een tablet?

Een tablet is een apparaat met aanraakscherm, zoals een telefoon met een veel groter scherm of een kleine laptop zonder toetsenbord. Net als telefoons en laptops kun je tablets gebruiken voor entertainment, werk en andere doeleinden.

Ze zijn beter voor mediaconsumptie dan telefoons, omdat ze grotere schermen hebben, en je kunt een tablet koppelen met een draadloos toetsenbord om veel van de functionaliteit van een laptop te benaderen als je probeert om werk gedaan te krijgen de vlieg.

Tablets zijn ook minder draagbaar dan telefoons, maar meer dan de meeste laptops.

Wie moet een tablet krijgen?

Je zou een tablet kunnen gebruiken als je:

  • Veel plezier met lezen en surfen op het web op je telefoon, behalve de vermoeide ogen
  • Wil je je laptop thuis kunnen laten en toch wat werk gedaan kunnen krijgen
  • Wilt u de batterij van uw telefoon sparen voor telefoonzaken terwijl u sociale media, e-mail, games en al het andere gebruikt op een apparaat met een groter scherm

Wie zou geen tablet moeten krijgen?

Niet iedereen heeft een tablet nodig. Misschien niet als je:

  • Let niet op het kleine scherm van je telefoon bij het bekijken van video's en het spelen van games
  • Je moet je laptop overal mee naartoe nemen voor je werk en kan niet werken op een tablet
  • Heeft geen interesse in het streamen van video, lezen en luisteren naar boeken en het bijhouden van productiviteitstaken op één enkel apparaat

Waarom u een tablet zou moeten kopen

Tablets zijn flexibele apparaten die in verschillende situaties nuttig kunnen zijn. U kunt een tablet gebruiken om e-mail te controleren en te beantwoorden, deel te nemen aan videogesprekken, films en tv-programma's te kijken, op internet te surfen, e-boeken te lezen, games te spelen en meer. Omdat er zoveel verschillende manieren zijn om een tablet te gebruiken, zijn er ook veel redenen om er een te kopen. Hier zijn slechts enkele van de belangrijkste.

Je bent een fervent lezer

Je houdt van lezen en je zou graag meer boeken willen gaan lezen. Misschien vind je het niet erg om hier en daar een paar audioboeken toe te voegen? Tablets zijn uitstekende e-readers vanwege hun grote schermen, maar ze zijn nog steeds licht genoeg om comfortabel voor langere tijd vast te houden.

Image
Image

Je kunt niet genoeg streaming-inhoud krijgen

Of je nu je favoriete YouTube-makers probeert in te halen, de nieuwste documentaire op Netflix wilt bekijken of een nieuw K-drama wilt bingewatchen, tablets zijn handiger dan laptops en bieden een betere kijkervaring dan telefoons. Bovendien zijn ze niet zo omvangrijk als laptops. Streaming-apps nemen ook niet veel stroom in beslag, dus zelfs oudere en budgettablets zijn geweldige mediastreamers.

Je houdt ervan om onderweg games te spelen

Als je de hele dag een beetje downtime hebt, vul je die graag met mobiele games. Telefoons zijn prima als mobiele gamingplatforms, maar tablets bieden meer schermruimte om het spel weer te geven, en ze zijn doorgaans krachtiger, wat resulteert in betere prestaties. Je kunt ook een tablet gebruiken om games te streamen via Xbox Game Pass en Amazon Luna.

U wilt uw productiviteit verhogen

Je bent altijd op zoek naar manieren om je productiviteit op kantoor en elders te verhogen. Tablets zijn beter dan laptops om aantekeningen te maken tijdens vergaderingen, vooral als je een tablet krijgt die stylusinvoer ondersteunt. Als u aantekeningen maakt op een tablet, is het gemakkelijker om alles overzichtelijk te houden dan wanneer u aantekeningen op papier zou maken. Je hebt altijd de mogelijkheid om een draadloos toetsenbord te koppelen als je serieuzer werk moet doen, zowel binnen als buiten het kantoor.

U wilt uw dagelijkse bagage lichter maken

Als je elke dag een grote laptop met je meedraagt, kun je misschien je last verlichten door de laptop thuis of op kantoor te laten en in plaats daarvan een tablet in te pakken. Het is een grotere uitdaging om laptops en telefoons te vervangen door tablets, tenzij een phablet aan uw behoeften voldoet. Deze hybride apparaten bieden alle voordelen van een tablet, met grote schermen en een lange batterijduur, maar kunnen ook als telefoon fungeren.

Wanneer u geen tablet moet kopen

Tablets hebben veel toepassingen, maar ze passen in een tussenruimte waar sommige mensen ze waardevoller zullen vinden dan anderen. Sommige mensen hebben een laptop nodig en een tablet niet, terwijl anderen niets anders nodig hebben dan een smartphone. Of, als je al tevreden bent met je telefoon, laptop en e-reader, heb je misschien moeite om de behoefte aan een tablet te vinden. Hier zijn enkele van de redenen waarom u misschien geen tablet wilt:

Je gebruikt je telefoon amper en hebt nooit een laptop nodig

Als je je telefoon alleen gebruikt om te bellen en gebeld te worden, en je hebt nog nooit een laptop nodig gehad, dan zul je waarschijnlijk moeite hebben om een tablet te gebruiken. Bedenk wat je met een tablet kunt doen, zoals hem gebruiken als e-reader of Netflix streamen, en vraag jezelf af of je je telefoon voor zulke dingen zou gebruiken als het scherm groter was. Als het antwoord niet ja is, is er geen reden om een tablet aan te schaffen.

Uw telefoon werkt prima voor mediaconsumptie

Als je je telefoon al gebruikt voor alles waarvoor je een tablet zou gebruiken, en je hebt geen probleem met het kleine schermformaat, is een tablet misschien niet de beste aankoop. Hetzelfde geldt als je alleen streamingdiensten op je tv kijkt en al een dedicated e-reader hebt of alleen fysieke boeken leest. Misschien wilt u toch overwegen of een tablet in sommige situaties handiger is, maar koop er geen als het antwoord nee is.

Je moet je laptop absoluut overal mee naartoe nemen

Heb je een bedrijfskritieke app voor je werk die alleen op je laptop draait of om een andere reden waarom je je laptop nooit achter kunt laten? Als dat het geval is, heeft het niet veel zin om een tablet toe te voegen aan je dagelijkse handbagage. Misschien wil je nog steeds een tablet kopen om als e-reader te gebruiken of streamingdiensten in bed te bekijken, maar het is onwaarschijnlijk dat dit in jouw specifieke geval de elektronische rommel zal helpen verminderen.

Is het de moeite waard om een tablet te kopen?

Of het de moeite waard is om een tablet te kopen, is een persoonlijke vraag en het antwoord hangt af van uw omstandigheden. Als je bijvoorbeeld graag YouTube of Netflix in bed kijkt voordat je gaat slapen, is het misschien de moeite waard om daarvoor een tablet te kopen. Het argument om een tablet te kopen is sterker als je ook een fervent lezer bent en geen speciale e-reader hebt.

Als je al apparaten hebt die alles kunnen wat een tablet kan, zoals een krachtige smartphone met een groot scherm, een lichtgewicht laptop en een e-reader, is het misschien niet de moeite waard om een tablet te kopen.

Heeft u een tablet nodig om uw productiviteit te verhogen?

Tablets zijn veelzijdige apparaten die een deel van de functionaliteit van telefoons en laptops dupliceren, terwijl ze minder draagbaar zijn dan de ene en draagbaarder dan de andere. Aan de behoeften van sommige mensen wordt voldaan door een telefoon en een laptop (of gewoon een telefoon), terwijl anderen veel gebruik maken van een tablet. Tablets zijn ook handig voor taken zoals fungeren als een verkooppuntterminal, handtekeningen verzamelen en zelfs augmented reality-toepassingen waar een telefoon of laptop niet zou werken.

Als het je doel is om de productiviteit te verhogen, wil je misschien nadenken over gevallen waarin je het gevoel had dat je iets gedaan had kunnen krijgen, maar je telefoon was alles wat je had. Of, toen u uw laptop moest achterlaten omdat hij te groot en te log was, merkte u dat u pen en papier zocht om aantekeningen te maken. Het dragen van een tablet kan uw productiviteit snel verhogen als u zich vaak in dergelijke situaties bevindt.

Image
Image

Is het de moeite waard om een tablet te kopen als je een telefoon hebt?

Hoewel het waar is dat tablets veel van de functionaliteit van telefoons dupliceren, en moderne smartphones in wezen slechts kleine tablets zijn die kunnen bellen, zijn ze niet volledig uitwisselbaar. Tabletschermen zijn beter geschikt voor mediaconsumptie. Zelfs als je je telefoon gebruikt om video te streamen en het kleine scherm niet erg vindt, zul je merken dat het grotere scherm op een tablet een superieure ervaring biedt voor taken zoals het schrijven van e-mails en tekstverwerking.

FAQ

    Wat is het verschil tussen een iPad en een tablet?

    De iPad van Apple is de reeks tablets van dat bedrijf, die in verschillende maten verkrijgbaar zijn. Het belangrijkste verschil tussen een iPad en een ander soort tablet is dat de apparaten van Apple op iPadOS draaien, een besturingssysteem gebaseerd op het besturingssysteem waarop iPhones draaien; Dankzij het gesloten ecosysteem van Apple werkt een iPad naadloos samen met je iPhone en Mac. De meeste andere tablets zullen doorgaans Android of Windows draaien, afhankelijk van de fabrikant.

    Wat is tabletmodus?

    Tabletmodus is een functie van Windows 10 twee-in-één-pc's waarmee u het apparaat kunt bedienen met het touchscreen in plaats van met een muis en toetsenbord. Windows 11 heeft de tabletmodus in feite geëlimineerd, maar je kunt nog steeds iets soortgelijks gebruiken door het toetsenbord van de computer los te koppelen en het scherm te draaien.

Aanbevolen: