Moet je een dashcam kopen?

Inhoudsopgave:

Moet je een dashcam kopen?
Moet je een dashcam kopen?
Anonim

Een dashcam kan u helpen roadtrips te documenteren en veiligheid te bieden door de omgeving van uw voertuig vast te leggen. Deze gids helpt je te bepalen of het kopen van een dashcam de moeite waard is op basis van je behoeften, budget en levensstijl.

Image
Image

Wat is een dashcam?

Een dashcam is een camera die op het dashboard van uw auto is gemonteerd en die continu de gebeurtenissen buiten uw voorruit registreert. Ze gebruiken uw voertuig als stroombron om alles in hun gezichtsveld vast te leggen. Dashcam-video's zijn over het algemeen van hoge kwaliteit en leveren duidelijk bewijs in het geval van diefstal, vandalisme en onverwachte incidenten. Ze zijn ook handig voor het vastleggen van aangename, schilderachtige reizen.

In veel gevallen kunnen dashcamvideo's naar de cloud worden geüpload en na een incident worden gedeeld met verzekeringsmaatschappijen of de politie als bewijs. Houd er rekening mee dat de grootte van de opslagruimte van uw dashcam bepa alt hoe lang deze wordt opgenomen. Een dashcam van 16 GB kan bijvoorbeeld over het algemeen 110 minuten opnemen. Uw dashcam wordt echter niet uitgeschakeld nadat deze de ruimte heeft verlaten; de meeste gebruiken continue looping, zodat ze over ouder beeldmateriaal heen opnemen.

Image
Image

Wie moet een dashcam krijgen?

Vroeger had alleen de politie dashcams nodig. De politie gebruikt al tientallen jaren dashboardcamera's tijdens verkeersstops om de veiligheid van agenten en de mensen die ze aan de kant te zetten. De beelden helpen ook om de verantwoordelijkheid van de agenten te vergroten.

Tegenwoordig gebruiken gewone burgers echter dashcams. Misschien wilt u een dashcam aanschaffen als:

  • Je bent een voorzichtige, gewetensvolle chauffeur die het gevoel van veiligheid waardeert dat gepaard gaat met het vastleggen van al je interacties op de weg.
  • Je rijdt op een schilderachtige locatie en wilt de schoonheid ervan vastleggen.
  • U wilt uw veiligheid en aansprakelijkheid van andere chauffeurs waarborgen.
  • Je maakt je zorgen over verzekeringsfraude.
  • U wilt helpen bij het bestrijden van corruptie door wetshandhavers,
  • Je wilt dat er geen kans is op een 'hij zei, zij zei'-situatie na een ongeval.

Wie zou geen dashcam moeten hebben?

Niet iedereen heeft een dashcam nodig, hoewel het nuttige en interessante gadgets kunnen zijn. Een dashcam is misschien niet iets voor jou als:

  • Je hebt geen voertuig.
  • Je rijdt niet veel.
  • Je wilt niet te maken krijgen met het gedoe en de kosten van het kopen en installeren van een dashcam.
  • Je houdt je niet al te veel bezig met het documenteren van je omgeving tijdens het rijden.
  • Je maakt je geen zorgen over corruptie, verzekeringsfraude of onterechte schuld bij een ongeval.
  • Je vindt het overdreven.

Waarom je een dashcam zou moeten kopen

Het gebruik van een dashcam kan in bepaalde situaties waardevol zijn. Ze zijn over het algemeen eenvoudig in te stellen en te gebruiken, en het downloaden van de video is meestal eenvoudig. Bijkomende voordelen zijn onder meer:

Bescherming tegen andere stuurprogramma's

Er zijn behoorlijk slechte chauffeurs. De belangrijkste reden om een dashcam aan te schaffen volgt dezelfde basislogica als defensief rijden. Zelfs als je alle verkeersregels volgt en defensief rijdt, kom je uiteindelijk iemand tegen die deze dingen niet doet. Of, waarschijnlijker, zullen ze je tegenkomen. Op dat moment kan een hele waslijst van dingen catastrofaal mis gaan, en er is heel weinig dat je kunt doen om de situatie te verzachten.

Dashcams kunnen veel probleemsituaties oplossen door duidelijk weer te geven wie gelijk heeft en wie ongelijk.

Dashcams kunnen agressief gedrag afschrikken

Stel dat je een ongeluk hebt gehad dat de schuld van de andere bestuurder was. Wanneer u echter stopt om de situatie aan te pakken, beschuldigt de andere bestuurder u van het veroorzaken van het ongeval en lijkt hij agressief en uitdagend. Als je rustig uitlegt dat je dashcam de interactie opneemt, kan de andere bestuurder zich beleefder en redelijker gaan gedragen.

Bewijs je onschuld in een verkeersruzie

Een dashcam kan duidelijk bewijs leveren van je onschuld als er een verkeersincident is. U kunt de video aan de politie en uw verzekeringsmaatschappij bezorgen om te bewijzen dat u geen schuld heeft. Dit kan u onnoemelijk veel gedoe en juridische kosten besparen.

Image
Image

Help bij het leveren van bewijs voor situaties om u heen

Je dashcam-video kan waardevol zijn voor situaties waar je niet direct bij betrokken bent. Je video kan nuttig bewijs leveren om misdaden op te lossen, of je kunt je video aan een andere automobilist verstrekken om hun onschuld bij een incident te bewijzen. Je weet nooit wanneer je dashcam-video wetshandhavers of andere mensen kan helpen of als bron van verantwoordelijkheid voor iemand kan fungeren.

Help uw geparkeerde auto te beschermen

Sommige soorten dash-camera's bieden functionaliteit die verder gaat dan uw dagelijkse woon-werkverkeer. Zo hebben sommige dashcams een parkeerfunctie die je aan kunt zetten (of die automatisch aangaat) als je je auto parkeert. In de meeste gevallen zorgt dit ervoor dat de camera alles opneemt wat er voor de camera gebeurt terwijl u weg bent, wat sporen van vluchtongevallen kan opvangen. Andere camera's zijn naar binnen gerichte camera's die ook bewijs van diefstal kunnen vastleggen als iemand in uw auto inbreekt.

Bewaak het rijgedrag van uw tiener

Dubbelcamera's zijn soms ook ontworpen om het rijgedrag van tieners te controleren, wat handig kan zijn voor bezorgde ouders. Deze camera's registreren alle frontale actie op de weg, net als een normale dashcam, maar ze leggen ook tegelijkertijd het interieur van het voertuig vast. Als de bestuurder wegkijkt van de weg om met de radio te spelen, zijn telefoon of iets anders te gebruiken, zal de opname het vastleggen.

GPS-kaartmogelijkheden

GPS-mapping is een andere dash-cam-functie. Veel dashcamera's hebben al ingebouwde GPS-functionaliteit, waardoor ze GPS-coördinaten in een tijdstempel op de video kunnen zetten, wat soms kan worden uitgebreid tot een geheugen dat u een geschiedenis kan geven van waar uw auto is geweest en wanneer deze daar was. GPS-mogelijkheden kunnen de hulpdiensten ook helpen u te bereiken als u een ongeluk krijgt.

Als je bang bent dat je kind de auto misschien zonder toestemming heeft 'geleend' of dat een bediende een Ferris Bueller heeft getrokken met je nieuwe cabriolet, zal dit type dashcam ze op heterdaad betrappen.

Wanneer u geen dashcam moet kopen

Dashcams kunnen sommige mensen meer aanspreken dan anderen. Misschien wil je om de volgende redenen een dashcam doorgeven.

Het bezit van een dashcam zal uw verzekeringspremies niet verlagen

Hoewel het geweldig is om beelden te hebben die duidelijk je onschuld laten zien, zal investeren in een dashcam je verzekeringspremies niet verlagen. Verzekeringsmaatschappijen zien dashcams nog niet als een belangrijke manier om risico's te beperken.

Het bezit van een dashcam kan van uw auto een doelwit voor dieven maken

Als je hebt geïnvesteerd in een hoogwaardige dashcam, kunnen dieven je auto een aantrekkelijk doelwit vinden. Een dashcam is net als elk ander waardevol item: als hij in je auto zit, kan hij iemand verleiden om hem te stelen.

Een dashcam kan bewijzen dat u schuldig bent aan een ongeval

Hoewel de video van een dashcam ongelooflijk nuttig is als het laat zien dat een andere automobilist in gebreke is, kan het overtuigend bewijs leveren dat je ongelijk hebt, en kun je financiële en juridische gevolgen krijgen. Zelfs als uw videobeelden bewijs in uw voordeel bevatten, is er geen garantie dat het voor de rechtbank toelaatbaar is.

De Garmin Dash Cam Mini 2 versus de Nextbase 622GW

Er zijn veel dashcam-opties om uit te kiezen. We hebben twee zeer beoordeelde opties geselecteerd om u een idee te geven van wat u kunt krijgen aan de onderkant en bovenkant van dashcams.

Garmin Dash Cam Mini 2 Nextbase 622GW
Gemiddelde prijs $129,99 $400
Resolutie 1080p HD-video 4K resolutie
Aantal camera's Eén camera naar voren gericht. Eén camera aan de voorzijde, maar u kunt tegen betaling extra camera's toevoegen.
Maat Grootte van een autosleutel. 2,09 x 3,66 x 1,77 inch
Extra functies Live View-bewaking, spraakbesturing, gezichtsveld van 140 graden, video wordt automatisch geüpload naar beveiligde kluis SOS-noodrespons, intelligente parkeermodus, geavanceerde beeldstabilisatie, nachtzicht, ingebouwde Alexa

Garmin's Dash Cam Mini 2 is een compacte, goedkope oplossing die je alle basisprincipes van de dash cam geeft die je maar kunt wensen. Je monteert deze dashboardcamera ter grootte van een autosleutel achter je achteruitkijkspiegel; het is niet erg opvallend. De brede 140-graden lens neemt 1080p-video op en het apparaat accepteert spraakinvoer in zes talen. Het heeft een parkeerwachtfunctie, maar je moet constant stroom en een actieve Wi-Fi-verbinding bieden.

Voor uitgebreidere opties biedt de Nextbase 622GW uitstekende beeldkwaliteit en prestaties bij slecht weer met een intuïtieve interface en een overvloed aan coole functies, waaronder een super-slow-motion-instelling die kentekennummers kan pakken tijdens een ongeval. Een achteruitrijcameramodule wordt apart verkocht. Bedien de unit via een touchscreen display; voeg optioneel Alexa-stemfunctionaliteit toe.

Dit zijn slechts twee van de vele beschikbare dashcams. Het is het beste om uw behoeften en wensen te evalueren en een unit te kiezen met de specifieke functies die u nodig hebt.

FAQ

    Wat zijn de beste dashcams?

    De beste dashcam voor u is degene die aan uw behoeften voldoet met de functies die u prioriteit geeft. Een van degene die we het leukst vinden, is de Apeman C450 A-serie. Deze dashcam is een goed afgeronde eenheid die een uitstekende keuze is voor iedereen die verkeersbotsingen wil documenteren en archiveren.

    Hoe werken dashcams?

    Dashcams hebben een videocamera, bedrade stroomingangen en ingebouwde of verwijderbare solid-state media om beelden vast te leggen. Dashboardcamera's zijn doorgaans ontworpen om continu op te nemen wanneer ze worden ingeschakeld. Anderen hebben een beveiligingsoptie om alleen op te nemen wanneer ze beweging waarnemen.

    Waar kan ik een dashcam kopen?

    Dashcams zijn verkrijgbaar op Amazon.com en bij retailers zoals Best Buy en Wal-Mart. Je kunt ze ook kopen op de websites van dashcam-fabrikanten zoals Apemans, Garmin, Nextbase en meer.

Aanbevolen: