De Google Pixel heeft nu een van de beste muzieksampler-apps

Inhoudsopgave:

De Google Pixel heeft nu een van de beste muzieksampler-apps
De Google Pixel heeft nu een van de beste muzieksampler-apps
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Pocket Operator is een Pixel-only app voor het maken van muziek van Teenage Engineering.
  • De app gebruikt AI om video's te rippen naar speelbare instrumenten.
  • Als je geen compatibele Pixel-telefoon hebt, is de Koala-app nog beter.

Image
Image

Als je een app voor het maken van muziek in je telefoon gaat bouwen, zou je veel erger kunnen doen dan Teenage Engineering aan het werk te zetten.

Google's nieuwste update voor de Pixel voegt Pocket Operator toe, een muziek-app gebaseerd op de gelijknamige hardwareapparaten van het Zweedse synthesizerbedrijf Teenage Engineering. Tot nu toe is Pocket Operator exclusief voor Pixel en hoewel het niet de volledige PO-hardware-ervaring naar je telefoon brengt, brengt het zijn geest. En hoewel het al veel beter is dan de matte iPhone-, iPad- en Mac-apps van Teenage Engineering, zal het waarschijnlijk niet de hardware in je zak vervangen.

"Niet alles kan worden gevirtualiseerd. Voor mij is het erg leuk om een OP-1 [groove box] of OP-Z [sequencer] onder mijn vingertoppen te hebben, en ik weet dat er geen applicatie is, of het nu voor een telefoon is of een tablet, kan de sfeer vervangen die gepaard gaat met het creëren met het gebruik van hardware, "vertelde Lukasz Zelezny alias DeeJay Delta via e-mail aan Lifewire.

"Denk aan Roland's cult TB303 [bassynthesizer] - er zijn veel klonen van geweest, en op de een of andere manier beschouwen mensen de hardware nog steeds als legendarisch, en als ze het willen hebben, zouden ze het in een niet-gevirtualiseerde versie."

Pocket Pixel

Pocket Operator, of zoals Google het noemt, pocket operator™ voor Pixel™, is behoorlijk rad en erg leuk. Om te beginnen, neem je een video op of laad je er een in, en de app kauwt er doorheen en neemt de video en audio op in de TensorFlow machine-learning-engine van Google. Het analyseert de beelden en isoleert de individuele geluiden, en plaatst ze op een raster van pads. Je kunt deze pads vervolgens gebruiken om de audio te remixen en de video wordt overgeslagen en herhaald om de tijd bij te houden.

Het is als een sampler en remixer voor video.

"Ik zat laatst te denken dat ik wou dat er een paar 'videosamplers' waren die vrijwel precies zo werkten, [en] het is een concept waar ik echt dol op ben", zegt elektronische muzikant Nate Horn op het Elektronauts-forum.

Op het eerste gezicht lijkt PO voor Pixel een gimmick, en met de glitching-video ziet het er zeker vervelend genoeg uit om een echte kortstondige sensatie te zijn. Maar dit is Teenage Engineering, het bedrijf achter de sublieme gebruikersinterfaces van de OP-1 alles-in-één groovebox en de ongelooflijk bruikbare OP-Z sequencer en sampler/drummachine, en de app heeft veel diepgang.

Je kunt bijvoorbeeld de gehakte plakjes uit je bronmateriaal rangschikken en ze vervolgens nauwkeuriger bewerken in een speciaal gedeelte van de app. Er is ook een mixer en een modus waarmee je je sequenties in een nummer kunt samenvoegen.

De app begint als een sample slicer, zoals we hebben gezien, maar je kunt ook een van die automatisch gesneden geluiden nemen en ze als een instrument bespelen. De app detecteert de toonhoogte van alle samples die je aanlevert en laat je ze vervolgens afspelen. Dit soort steekproeven is de meeste mensen bekend; je neemt een geluid op en speelt het dan als een gestemd instrument.

En als je meerdere geluiden hebt met dezelfde of een vergelijkbare originele toonhoogte, zal de app er automatisch doorheen bladeren. Dit fietsen, ook wel een "round-robin" genoemd, brengt variatie in je patronen en is een redelijk geavanceerde functie.

Als je de producten van TE al eerder hebt gebruikt, zal het je niet verbazen hoe gemakkelijk dit te gebruiken is. En het zit nog steeds boordevol functies en tools die zelfs niet in andere geavanceerde apps te vinden zijn.

Pixel Envy

Maar wat als je geen Pixel hebt? Gelukkig zijn er alternatieven. Een van de beste, beschikbaar op iPhone, iPad, Android en Mac, is Koala, een andere app die er een beetje gek uitziet, maar een essentieel hulpmiddel is geworden in de studio's van veel muzikanten.

Ik zat laatst te denken dat ik wou dat er een paar 'videosamplers' waren die ongeveer precies zo werkten…

Koala doet veel van wat Pocket Operator doet, maar is nog beter. Het is gebaseerd op de legendarische SP-404-sampler van Roland, maar is gebruiksvriendelijker en krachtiger. Het samplet, snijdt automatisch, pitcht en rangschikt je geluiden, en heeft veel coolere audio-FX dan de PO-app. Het kan ook verbinding maken met MIDI-hardwarecontrollers, of gewoon een Bluetooth QWERTY-toetsenbord, voor geweldige pad-bashing, vingerdrumsessies.

Pocket Operator voor Pixel laat zien hoe geweldig telefoons kunnen zijn om muziek te maken. We weten al dat het krachtige zakcomputers zijn, maar apps zoals Pocket Operator en Koala profiteren van hun draagbaarheid, evenals hun aanraakschermen met een verbluffend UI-ontwerp dat nergens anders gewoon onmogelijk is. Tenzij je een hekel hebt aan plezier, moet je ze waarschijnlijk zo snel mogelijk bekijken.

Aanbevolen: