De voedingsadapter van de nieuwe iMac heeft een geheim

Inhoudsopgave:

De voedingsadapter van de nieuwe iMac heeft een geheim
De voedingsadapter van de nieuwe iMac heeft een geheim
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De nieuwe 24-inch iMac's voedingsadapter van 143 watt levert veel meer stroom dan nodig is.
  • Het duidt erop dat iMacs later dit jaar belangrijke prestatie-upgrades inpakken.
  • Die upgrades kunnen volgens experts de vorm aannemen van nieuwe chips, grotere schermen en meer.
Image
Image

De nieuwe iMac van Apple heeft een voedingsadapter die veel krachtiger is dan het nieuwste 24-inch model vereist.

De nieuwe 24-inch iMac heeft een voedingsadapter van 143 watt. Dat is vreemd, want het heeft Apple's M1-silicium, een chip die zo efficiënt is dat Apple hem in de nieuwe iPad Pro heeft gestopt. Wat de vraag oproept: waar is het extra vermogen voor? Het antwoord duidt op toekomstige iMac-modellen die in de herfst of winter van 2021 worden verwacht.

"Apple is waarschijnlijk van plan deze stroomadapter de komende jaren opnieuw te gebruiken in toekomstige 24-inch iMacs met betere chips, wat volkomen logisch is", Vadim Yuryev, mede-host van het Max Tech YouTube-kanaal, zei in een Twitter Direct Message aan Lifewire.

Servet Wiskunde

Yuryev heeft een reputatie opgebouwd vanwege de goede berichtgeving over Apple-geruchten, maar niet vanwege zijn lekken uit de eerste hand. In plaats daarvan brengt Yuryev geloofwaardige lekken samen en voegt context toe door lekken te vergelijken met bestaande Apple-producten.

Zijn iMac-video 'definitieve specificaties bevestigd', die de dag voor het Spring Loaded-evenement werd gepubliceerd, was correct geraden dat Apple een nieuwe 24-inch, 4,5K-iMac zou aankondigen met alleen de bestaande Apple M1-chip in twee verschillende basisconfiguraties.

Zijn berichtgeving na de lancering wees snel op de verrassend capabele 143-watt voedingsadapter van de nieuwe iMac. Volgens de officiële specificaties van Apple verbruikt de krachtigste Mac mini M1 niet meer dan 39 watt. Dat is veel minder dan de stroomadapter van de nieuwe iMac kan leveren.

Er wordt wat extra stroom verbruikt door componenten die niet in de Mac mini te vinden zijn. "Je kunt er maar een heel klein deel van in de luidsprekers en webcam opnemen", zei Yuryev.

"De enige andere factor is pass-through opladen als je een apparaat of telefoon aansluit." Pass-through-opladen is beperkt tot 15 watt op bestaande M1-Macs. In totaal kun je deze factoren schatten op niet meer dan 20 watt.

Hoe zit het met het scherm? Yuryev denkt dat het ongeveer 30 watt aan stroom zal verbruiken. LG's 24UD58-B, de enige 24-inch 4K-monitor die momenteel beschikbaar is, vermeldt een "bedrijfsstroomverbruik" van 40 watt. Laten we uitgaan van het ergste en potlood in de 24-inch 4 van de iMac.5K-weergave bij 40 watt.

Door deze factoren bij elkaar op te tellen, komt het maximale stroomverbruik van de nieuwe 24-inch iMac op 99 watt.

Er blijft dan 44 watt aan vermogen over dat de nieuwe iMac niet nodig heeft.

Tweemaal de prestatie zonder tweemaal de kracht

Er is zelfs meer speelruimte dan op het eerste gezicht lijkt. "De 8-core M1 CPU had tijdens onze tests een piek van ongeveer 13 watt nodig", zegt Yuryev. "De 8-core GPU had een piek van 5,6 watt." Je zult merken dat deze cijfers veel lager zijn dan het maximale stroomverbruik van de Mac mini M1.

Het maximale stroomverbruik omvat veel meer dan de CPU en GPU. De luidsprekers, draadloze connectiviteit, RAM en opslag van de Mac mini verbruiken allemaal stroom. Zelfs de M1-chip heeft verschillende co-processors, zoals de Neural Engine.

Apple is van plan deze voedingsadapter de komende jaren opnieuw te gebruiken in toekomstige 24-inch iMacs met betere chips, wat volkomen logisch is.

Daarom zijn de geschatte cijfers van Yuryev voor het stroomverbruik van de CPU en GPU, die samen minder dan 19 watt bedragen, veel lager dan het maximale stroomverbruik van de Mac mini M1.

Dit vertelt ons dat toekomstige M1-chips met een groter aantal kernen minder stroom nodig hebben dan servetwiskunde suggereert. Een theoretische M1X-chip met het dubbele aantal CPU- en GPU-cores van het huidige model zal het stroomverbruik van Macs die hem gebruiken niet verdubbelen.

Wat gaat Apple doen met al die kracht?

Het is duidelijk dat Apple de prestaties van de nieuwe 24-inch iMac kan verbeteren zonder de voedingsadapter te upgraden. Wat vertelt dat ons over de toekomstplannen van Apple?

"Ze kunnen waarschijnlijk de CPU- en GPU-cores verdubbelen en een afzonderlijke GPU van stroom voorzien en toch onder de 143 watt blijven", zei Yuryev. "Een groter scherm kan echter veel stroom verbruiken, vooral als het mini-LED-technologie gebruikt, dus misschien moeten ze een krachtigere voeding hebben."

Apple's milieurapport stelt dat de 32-inch Pro Display XDR minder dan 38 watt verbruikt bij SDR-helderheid, wat neerkomt op 500 nits. Het verbruikt echter tot 105 watt bij XDR-helderheid, met een piek van 1.600 nits.

Image
Image

De voedingsadapter van 143 watt kan een nieuwe 27-inch iMac M1 aan met een prestatie-upgrade als het scherm een piekhelderheid van 500 nits heeft, zoals de nieuwe 24-inch iMac. Als de 27-inch iMac M1 upgradet naar een XDR-scherm, lijkt de voedingsadapter van 143 watt echter onvoldoende.

In ieder geval bevestigt de huidige voedingsadapter vrijwel toekomstige 24-inch iMac-prestatie-upgrades. Apple zou gemakkelijk een 12-core of 16-core versie van de M1-chip kunnen vervangen zonder de voedingsadapter van de nieuwe 24-inch iMac te vervangen. Dat is goed nieuws voor iMac-fans die wachten op krachtigere versies van de M1-chip.

Aanbevolen: