MagSafe is een van de beste ideeën die Apple ooit heeft gehad

Inhoudsopgave:

MagSafe is een van de beste ideeën die Apple ooit heeft gehad
MagSafe is een van de beste ideeën die Apple ooit heeft gehad
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • MagSafe is een losbreekbare magnetische stroomconnector voor MacBooks
  • Apple verliet MagSafe in 2016, maar is nu terug op de nieuwe MacBook Pro's.
  • MagSafe kan meer vermogen leveren dan Thunderbolt-poorten.
Image
Image

MagSafe is terug op de nieuwe M1 MacBook Pro, maar waarom is hij ooit verdwenen?

Een van de beste eigenschappen van de nieuwe MacBook Pro is de losse, door een magneet aangedreven MagSafe-oplaadpoort. Het is handig, het is veilig (natuurlijk) en dankzij de ingebouwde LED-indicator weet je in één oogopslag of je Mac is opgeladen. In de loop der jaren zijn talloze Macs gered doordat de afgescheiden connector losraakte, in plaats van de arme Mac naar zijn ondergang te slepen.

Maar als het zo goed is, waarom heeft Apple het dan weggedaan?

"Apple duwde hard op de Lightning-poort en vervolgens op USB-C voor de vereenvoudiging van poorten en kostenbesparing", speculeerde webdesigner en docent Caleb Sylvest in een e-mail. "Door alleen USB-C-poorten op recente MacBooks te hebben, waren de computers goedkoper in productie en minder gecompliceerd van binnen."

Te veel minimalisme

Image
Image

Gedurende de late jaren 2010 was Apple bezig met een minimalisme-kick. Nu is een strak ontwerp geweldig, maar minimalisme heeft geen plaats op een tool voor algemene doeleinden zoals een Mac. Laten we de vergelijking tussen vrachtwagens en auto's van Steve Jobs nemen, die verklaarde waarom de iPad teruggebracht kon worden tot zijn essentie, omdat de Mac er nog was om het zware werk te doen.

Het probleem was dat Apple begon met het verwijderen van de trekhaak, de laadbak, de knoestige banden, enzovoort van de Mac. We gingen van het volledige aantal poorten op de 2015 MacBook Pro-MagSafe, Thunderbolt, SD-kaartlezer, HDMI en twee USB-A-poorten van volledige grootte naar een handvol USB-C- of Thunderbolt-poorten op het 2016-model.

Nu heeft het 2021-model alles teruggebracht (behalve die oude USB-A-poorten), en de Mac is weer een echte vrachtwagen, maar gewoon een sportieve SUV waarvan de eigenaar een spuitbus modder in bewaart het dashboardkastje zodat ze eruit kunnen zien alsof ze offroad zijn geweest.

Het 16-inch model moet echter de MagSafe-poort gebruiken om op volle snelheid te komen.

Terugkeer van de Mag

We kunnen verschillende redenen bedenken waarom Apple MagSafe heeft verwijderd. Een daarvan is dat het geobsedeerd was door minimalisme, zoals hierboven vermeld. Een MagSafe-oplader doet niets anders dan opladen. Een USB-C- of Thunderbolt-poort kan echter opladen, verbinding maken met randapparatuur en zelfs monitoren of docks aansturen terwijl er nog veel meer dingen zijn aangesloten.

Een andere reden kan zijn dat MagSafe problematisch was. Er waren drie plug-ontwerpen gedurende het vorige leven van MagSafe. Twee waren T-vormig en hadden last van rafelende kabels. De andere connector was L-vormig en was absurd gemakkelijk uit de gleuf te kloppen.

Apple heeft nu veel meer ervaring met magneten - ze zitten in bijna alles wat het maakt - dus het nieuwe MagSafe 3-ontwerp zal zeker beter zijn.

Maar er kan een andere reden zijn dat Apple terugkeerde naar MagSafe. Het moest.

Image
Image

"In feite kan de grootste krachtbron geen maximale output leveren tenzij hij MagSafe gebruikt, ik geloof dat dit een beperking is van de huidige USB-PD-specificatie", zei veteraan Apple-journalist Jason Snell op Twitter.

De nieuwe 14-inch MacBook Pro kan op volle snelheid worden opgeladen via de USB-C/Thunderbolt-poorten. Het 16-inch model moet echter de MagSafe-poort gebruiken om op volle snelheid te komen.

Dat komt omdat Thunderbolt-opladen 100 watt bereikt (hoewel gewone USB-C op sommige apparaten tot 240 watt kan bereiken), terwijl de 16-inch MacBook Pro een 140W-lichtnetadapter gebruikt.

Maar wat de redenen van Apple ook zijn om MagSafe nieuw leven in te blazen, we zijn er blij mee. Om af te sluiten, hier is een verhaal van Sylvest waar we ons allemaal in kunnen herkennen:

“Tijdens mijn eerste jaar op de universiteit zette een medestudent architectuur zijn Apple MacBook op zijn bureau om muziek af te spelen voor de klas. Natuurlijk was de stroomkabel aangesloten en gespannen over verschillende bureaus die ongeveer 3 voet in de lucht hingen.

“Als een totale dwaas probeerde ik over de kabel te springen en raakte verstrikt. In de 2,5 seconden dat mijn benen verstrikt raakten in de kabel en de computer rukten, raasden mijn gedachten en berekende de dollars aan schade die ik op het punt stond aan de computer van deze man toe te brengen. Met een licht 'tikje' sprong de MagSafe-kabel van de computer zonder verder incident of schade buiten mijn angst en schaamte.”

En daarom houden we ervan.

Aanbevolen: