Een Apple Watch repareren die niet kan worden ingeschakeld

Inhoudsopgave:

Een Apple Watch repareren die niet kan worden ingeschakeld
Een Apple Watch repareren die niet kan worden ingeschakeld
Anonim

Als uw Apple Watch niet wordt ingeschakeld, kunnen een paar problemen het probleem veroorzaken. Een donker scherm betekent geen ramp. De meeste problemen kunnen snel worden opgelost, zelfs als u uw Apple Watch al 's nachts hebt opgeladen.

Schakel de Apple Watch in met een geforceerde herstart

De meest voorkomende reden waarom het Apple Watch-scherm donker wordt en het horloge niet meer reageert, is een batterijprobleem. Tenzij je de Apple Watch de hele dag hebt gedragen en de batterij leeg is, is de eerste stap voor probleemoplossing die je moet uitvoeren een gedwongen herstart. U wilt geen half uur of langer wachten voordat het horloge is opgeladen als dat niet het probleem is.

De Apple Watch heeft mogelijk een softwareprobleem ondervonden, of je hebt per ongeluk een modus geactiveerd waardoor het horloge donker werd. Een gedwongen herstart dwingt het apparaat uit te schakelen. Wanneer u de Apple Watch inschakelt, wordt bijna elk probleem, behalve een lege batterij, opgelost.

Image
Image
  1. Houd de Apple Watch-kroon, de wijzerplaat die aan de zijkant draait, en de kleine knop net onder de kroon tegelijkertijd ingedrukt.
  2. Blijf beide knoppen ingedrukt houden totdat je het Apple-logo op het scherm ziet verschijnen. Dit betekent dat de Apple Watch opnieuw wordt opgestart.

  3. Het horloge moet binnen 10 seconden opnieuw worden opgestart, maar houd beide knoppen ten minste 30 seconden ingedrukt voordat u de gedwongen herstart opgeeft. In sommige zeldzame gevallen kan het proces tot 30 seconden duren.

Als je Apple Watch wordt ingeschakeld, moet je klaar zijn. Als uw Apple Watch echter is vastgelopen en alleen de tijd wordt weergegeven wanneer u op de kroon klikt, gaat u verder met de instructies voor het oplossen van een Power Reserve-probleem.

De Apple Watch opladen

Dit klinkt misschien als een no-brainer, maar alleen omdat je denkt dat je je horloge aan het opladen bent, wil nog niet zeggen dat het horloge aan het opladen is. Als uw Apple Watch aan het einde van de dag wordt uitgeschakeld, is dit waarschijnlijk een probleem met het leegraken van de batterij. Als u echter 's ochtends of' s middags problemen ondervindt, krijgt uw Apple Watch mogelijk niet genoeg batterijvermogen tijdens het opladen.

  • Controleer de onderkant van de Apple Watch om er zeker van te zijn dat er geen plastic folie op het horloge zit. De Apple Watch gebruikt inductie om op te laden terwijl hij op het oplaadstation zit. Alles wat aan de onderkant van het horloge is bevestigd, kan een probleem veroorzaken.
  • Controleer of het laadstation is aangesloten op een stopcontact. Iemand kan het laadstation loskoppelen om het stopcontact te gebruiken, en het is gemakkelijk om te vergeten om het weer in het stopcontact te steken.
  • Inspecteer de kabel om er zeker van te zijn dat er geen sneden, versleten plekken of andere schade zijn. Als iemand anders in het huishouden een Apple Watch heeft, gebruik dan zijn of haar horloge om te controleren of het laadstation stroom levert. Op het display van het horloge moet het stroompictogram (een bliksemschicht) worden weergegeven wanneer het wordt opgeladen.

Controleer de Apple Watch-instellingen

Het Apple Watch-scherm kan ook worden uitgeschakeld via een toegankelijkheidsfunctie genaamd Schermgordijn. Deze functie maakt deel uit van de VoiceOver-hulp voor slechtzienden. Wanneer VoiceOver is ingeschakeld, wordt het horloge bediend door geluid in plaats van door zicht.

Als je een gedwongen herstart hebt uitgevoerd, je telefoon hebt opgeladen en het laadstation tevergeefs hebt gecontroleerd, controleer dan de Apple Watch-instellingen om ervoor te zorgen dat VoiceOver is uitgeschakeld. Je hebt je horloge hiervoor niet nodig.

  1. Start de Watch app vanaf de iPhone die u met de Apple Watch hebt gekoppeld.
  2. Tik onderaan op Mijn horloge als u zich niet op het scherm Mijn horloge bevindt.
  3. Scroll naar beneden en kies Toegankelijkheid.

    Image
    Image
  4. Tik op VoiceOver als er "Aan" naast staat.
  5. Tik op de schuifregelaar naast VoiceOver om de functie uit te schakelen.

    Image
    Image

Uitschakelen Power Reserve-modus

Apple Watch heeft een Power Reserve-modus die vergelijkbaar is met de energiebesparende modus voor de iPhone, behalve dat deze extremer is dan de iPhone-versie. De Apple Watch schakelt bijna alle functionaliteit uit in de Power Reserve-modus en het scherm wordt donker. Wanneer u op de kroonknop drukt, geeft het horloge kort de tijd weer voordat het weer donker wordt.

Image
Image

Om de Power Reserve-modus te verlaten, start u het horloge opnieuw op. Houd hiervoor de zijknop (niet de kroon) ingedrukt totdat het Apple-logo verschijnt. Als dit niet werkt, houdt u zowel de kroon als de zijknop ingedrukt om een gedwongen herstart uit te voeren.

Hoe wordt de PowerReserve-modus geactiveerd? De Apple Watch geeft een melding wanneer de batterij bijna 10 procent leeg is. Het scherm maakt het gemakkelijk om per ongeluk de energiebesparende modus in te schakelen. U kunt het ook inschakelen door op het battery-pictogram in het Apple Watch Control Center te tikken en op Power Reserve onder aan het volgende scherm te tikken.

Image
Image

Open het Control Center door omhoog te vegen op de wijzerplaat van de Apple Watch.

Aanbevolen: