Een iPhone repareren die niet kan worden ingeschakeld

Inhoudsopgave:

Een iPhone repareren die niet kan worden ingeschakeld
Een iPhone repareren die niet kan worden ingeschakeld
Anonim

Als je iPhone niet aan gaat, denk je misschien dat je een nieuwe moet kopen. Dat kan waar zijn als het probleem al erg genoeg is, maar er zijn veel manieren om te proberen je iPhone te repareren voordat je besluit dat hij dood is. Als je iPhone niet kan worden ingeschakeld, probeer dan deze zes tips om hem weer tot leven te brengen.

Deze stappen zijn relevant voor alle iPhone-modellen.

Laad je iPhone-batterij op

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar zorg ervoor dat de batterij van je iPhone is opgeladen. Om dit te testen, sluit u uw iPhone aan op een wandoplader of op uw computer. Laat het 15-30 minuten opladen. Het kan automatisch worden ingeschakeld. Mogelijk moet u ook de aan/uit-knop ingedrukt houden om het in te schakelen.

Als je vermoedt dat de batterij van je telefoon leeg is, maar het opladen niet werkt, is het mogelijk dat je oplader of kabel defect is. Probeer een andere kabel te gebruiken om te controleren. (P. S. Mocht je het nog niet gehoord hebben, je kunt nu draadloos opladen voor de iPhone als je een iPhone 8 of nieuwer hebt.)

Herstart iPhone

Als het opladen van de batterij je iPhone niet heeft ingeschakeld, is het volgende dat je moet proberen de telefoon opnieuw op te starten. Houd hiervoor de aan/uit-knop in de rechterbovenhoek of de rechterkant van de telefoon enkele seconden ingedrukt. Als de telefoon is uitgeschakeld, moet deze worden ingeschakeld. Als het is ingeschakeld, ziet u mogelijk de schuifregelaar die aanbiedt om het uit te schakelen.

Image
Image

Als de telefoon uit was, laat hem dan aanzetten. Als het aan was, is het waarschijnlijk een goed idee om het opnieuw op te starten door het uit te zetten en vervolgens weer aan te zetten.

Bottom Line

Probeer een harde reset als de standaard herstart niet werkte. Een harde reset is een herstart die meer geheugen van het apparaat vrijmaakt (maar niet de opslagruimte. U verliest geen gegevens) voor een uitgebreidere reset. Om een harde reset uit te voeren:

Herstel iPhone naar fabrieksinstellingen

Soms kun je het beste je iPhone terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Hiermee worden alle gegevens en instellingen op je telefoon gewist (hopelijk heb je je iPhone onlangs gesynchroniseerd en een back-up van je gegevens gemaakt). Hoewel dat misschien extreem lijkt, kan het veel problemen oplossen. Normaal gesproken zou je een iPhone herstellen met iTunes, maar als je iPhone niet kan worden ingeschakeld, probeer dan dit:

  1. Sluit je iPhone met een kabel aan op een computer en open iTunes. U zou het iPhone-pictogram in de linkerbovenhoek van het iTunes-venster moeten zien.
  2. Als je je iPhone niet in iTunes ziet, zet hem dan in herstelmodus door dit te doen:.

    • Op een iPhone 8 of nieuwer: Druk kort op de Volume omhoog-knop. Druk kort op de Volume omlaag-knop. Houd vervolgens de Side-knop ingedrukt totdat u het herstelmodusscherm ziet.
    • Als je een iPhone 7 of iPhone 7 Plus hebt: Houd de Side en Volume Down ingedruktknoppen tegelijkertijd. Blijf ze vasthouden totdat je het herstelmodusscherm ziet.
    • Voor een iPhone 6s en eerder, iPad of iPod touch: Houd zowel de Home als de ingedrukt Top (of Side) knoppen tegelijkertijd. Blijf ze vasthouden totdat je het herstelmodusscherm ziet.
  3. Zodra uw iPhone zich in de herstelmodus bevindt, klikt u op het apparaatpictogram in iTunes.

    Image
    Image
  4. Select Herstel iPhone.

    Image
    Image
  5. Je wordt gevraagd of je een back-up van je iPhone wilt maken. Dit is een heel goed idee, aangezien je op het punt staat om het schoon te vegen. Als je ZEKER weet dat je een recente back-up hebt, kun je deze stap overslaan (hoewel we dit niet aanbevelen).

    Image
    Image
  6. Een bevestigingsvenster zorgt ervoor dat je je iPhone wilt herstellen. Klik op Herstellen als u klaar bent en wacht tot de iPhone na enkele minuten opnieuw is opgestart.

    Image
    Image
  7. Nu zou je iPhone net zo schoon en nieuw moeten zijn als op de dag dat je hem kreeg. Je kunt het als een nieuwe telefoon laten staan of het herstellen vanaf de back-up die je zojuist hebt gemaakt.

In sommige gevallen kun je een probleem tegenkomen bij het herstellen van je iPhone waardoor je het proces niet kunt voltooien. Als je dit probleem tegenkomt, leer dan hoe je het kunt oplossen door iPhone-fout 4013 op te lossen.

Zet iPhone in DFU-modus

In sommige situaties gaat je iPhone mogelijk niet aan omdat hij niet opstart of vastloopt bij het Apple-logo tijdens het opstarten. Dit kan gebeuren na jailbreak of wanneer je iOS probeert bij te werken en het mislukt. Als u met dit probleem wordt geconfronteerd, zet u uw telefoon in de DFU-modus:

  1. Zorg ervoor dat iTunes actief is en dat je je iPhone hebt uitgeschakeld. Sluit je iPhone aan op je computer.
  2. Houd de aan/uit-knop 3 seconden ingedrukt en laat hem dan los.
  3. Druk snel op de knop Volume omhoog, druk snel op de knop Volume omlaag en houd de zijknop ingedrukt totdat het scherm zwart wordt. Houd de knop Volume omlaag enkele seconden ingedrukt zonder de zijknop los te laten. Laat de zijknop los terwijl u de knop Volume omlaag nog enkele seconden ingedrukt houdt. Open iTunes en volg de instructies.

    Houd de volume omlaag-knop aan de linkerkant van uw iPhone ingedrukt terwijl still de ingedrukt houdt Aan/Uit-knop gedurende ongeveer 10 seconden

    Voor iPhone 6 en eerder houdt u de on/off-knop en de Home-knop samen ongeveer 10 seconden ingedrukt.

  4. Laat de aan/uit-knop los, maar blijf de volume-omlaagknop ongeveer 5 seconden ingedrukt houden (op iPhone 6 of eerder houdt Home ingedrukt).

    Als je het bericht "plug in iTunes" ziet, heb je de knoppen te lang ingedrukt gehouden. Begin opnieuw.

  5. Als het scherm zwart blijft en er niets verschijnt, bevindt u zich in DFU-modus. Volg de instructies op het scherm in iTunes.

Als je niet genoeg ruimte hebt om je iPhone bij te werken, kun je ruimte vrijmaken door ongebruikte apps te verwijderen, oude foto's te verwijderen of oude voicemails te wissen.

Reset iPhone-nabijheidssensor

Een andere zeldzame situatie die ervoor zorgt dat je iPhone niet wordt ingeschakeld, is een storing in de nabijheidssensor die het scherm van de iPhone dimt wanneer je hem voor je gezicht houdt. Hierdoor blijft het scherm donker, zelfs als de telefoon aan staat en niet in de buurt van je gezicht. Om de nabijheidssensor van je iPhone te resetten:

  1. Voer een Hard Reset uit op je iPhone met behulp van de instructies van eerder in dit artikel.
  2. Wanneer je telefoon opnieuw opstart, zou het scherm moeten werken.
  3. Tik op de Instellingen app.
  4. Tik op Algemeen.
  5. Tik op Reset.
  6. Tik op Reset alle instellingen. Hiermee worden al je voorkeuren en instellingen op de iPhone gewist, maar worden je gegevens niet verwijderd.

Als je iPhone nog steeds niet kan worden ingeschakeld

Als je iPhone na al deze stappen niet kan worden ingeschakeld, is het probleem waarschijnlijk te ernstig om zelf op te lossen. U moet contact opnemen met Apple om een afspraak te maken bij de Genius Bar. Tijdens die afspraak zal de Genius uw probleem oplossen of u laten weten wat het kost om het op te lossen. Controleer voor de afspraak de status van de garantie van je iPhone, want dat kan je geld besparen op reparaties.

Natuurlijk zijn er situaties waarin het tegenovergestelde probleem zich voordoet: je iPhone gaat niet uit. Als je met dat probleem wordt geconfronteerd, lees dan waarom je iPhone niet uitschakelt en hoe je dit kunt oplossen.

Aanbevolen: