Hoe foto's uit de fotostream te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe foto's uit de fotostream te verwijderen
Hoe foto's uit de fotostream te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Open de Foto's app. Tik op Albums > Mijn fotostream.
  • Een enkele afbeelding verwijderen: Tik op een enkele foto om deze op volledig scherm te openen en tik vervolgens op de prullenbak om deze te verwijderen.
  • Om meerdere afbeeldingen te verwijderen: Tik op Select en tik op meerdere afbeeldingen om er een blauw vinkje aan toe te voegen. Tik vervolgens op de prullenbak.

Dit artikel legt uit hoe je foto's uit de Fotostream op Apple iPhones en iPads kunt verwijderen. De instructies zijn van toepassing op iPhone-, iPad- en iPod touch-apparaten met iOS 5.1 of hoger. Het bevat informatie over het activeren van de fotostream op uw apparaat als u Mijn fotostream niet ziet.

Een enkele foto uit mijn fotostream verwijderen

De Apple My Photo Stream uploadt automatisch foto's naar al je aangesloten apparaten en bewaart ze daar gedurende 30 dagen. Maar wat gebeurt er als u een foto maakt die u niet naar uw iPhone of iPad wilt verspreiden? U kunt een afbeelding uit de fotostream verwijderen en in tegenstelling tot iCloud-fotobibliotheek kunt u deze uit de stream verwijderen zonder deze van uw apparaat te verwijderen.

  1. Open de Foto's app. Gebruik Spotlight Search om snel de Foto's-app te openen.

    Image
    Image
  2. Tik op de Albums tab.

    Image
    Image
  3. Tik op Mijn fotostream.

    Image
    Image
  4. Als u een foto wilt verwijderen, tikt u erop, zodat de afbeelding op volledig scherm wordt weergegeven, en tikt u vervolgens op het pictogram prullenbak.

    Image
    Image

Hoe meerdere foto's tegelijk te verwijderen

Om meerdere afbeeldingen tegelijk te verwijderen:

  1. Tik op Selecteren.

    Als een enkele foto is geselecteerd, kunt u deze weer verlaten door op de link Mijn fotostream in de linkerbovenhoek van het scherm te tikken.

    Image
    Image
  2. Tik op foto's om er een blauw vinkje bij te plaatsen.

    Image
    Image
  3. Wanneer de foto's die je wilt verwijderen zijn aangevinkt, tik je op het prullenbak icoon.

    Image
    Image
  4. Bevestig dat je alle foto's wilt verwijderen en de foto's verdwijnen uit de map.

Als je een foto uit Mijn fotostream verwijdert, blijft deze op het apparaat staan als de foto daar vandaan komt. Het verschijnt ook in het album 'Recent verwijderd' omdat de afbeelding nog steeds op de iPhone of iPad staat.

Om de afbeelding volledig van het apparaat te verwijderen, verwijdert u deze uit het Camera Roll album. Hierdoor wordt de foto verwijderd uit de filmrol en uit elke map waarin de foto is opgeslagen, inclusief Mijn fotostream.

Foto's die je uit Filmrol verwijdert, worden 30 dagen lang naar het album 'Recent verwijderd' verplaatst. Dus als het het type afbeelding is dat u permanent wilt verwijderen, verwijder het dan uit het Onlangs verwijderd album. Het proces voor het verwijderen van foto's uit de filmrol en onlangs verwijderd is hetzelfde als het verwijderen van foto's uit Mijn fotostream.

Hoe zet ik mijn fotostream aan

Als je Mijn fotostream niet ziet in je Foto-app, moet je deze inschakelen. Het is standaard niet actief in iOS, dus ga naar Instellingen om het te laten werken.

  1. Open Instellingen.

    Image
    Image
  2. Tik op Foto's.

    Image
    Image
  3. Schakel de Mijn fotostream tuimelschakelaar in.

    Image
    Image
  4. Als deze instelling is ingeschakeld, kan elk apparaat dat op dezelfde Apple ID is ingelogd, de foto's zien die je op andere apparaten maakt. Wanneer u een foto op uw iPhone maakt, ziet u deze op uw iPad of Mac zonder deze te exporteren.

Wat is het verschil tussen Mijn fotostream en iCloud-fotobibliotheek?

Mijn fotostream zet elke foto die u maakt (inclusief schermafbeeldingen) over naar elk apparaat op uw Apple ID-account waarop Mijn fotostream is ingeschakeld. Dit is de daadwerkelijke foto, geen miniatuur. Zodra het naar je andere apparaten gaat, heb je geen internetverbinding nodig om het te bekijken.

iCloud-fotobibliotheek uploadt foto's naar een gecentraliseerde server (iCloud) en laat uw apparaten ze downloaden vanuit de cloud. De afbeeldingen worden gedownload als miniatuurversies totdat u er een tikt om te bekijken, wat wat ruimte op het apparaat bespaart. U kunt iCloud-fotobibliotheekfoto's ook bekijken vanaf een pc, Mac of elk ander apparaat met internet dat verbinding kan maken met icloud.com. Om iCloud-fotobibliotheek in de iPad-instellingen in te schakelen, gaat u naar iCloud en kiest u Foto's.

Is er een andere manier om gemakkelijk foto's te delen?

Als je liever specifieke foto's kiest om te delen in plaats van elke foto die je op je apparaat maakt te uploaden, dan is iCloud Photo Sharing de juiste keuze. Gebruik deze functie om een gedeeld album te maken en uitnodigingen naar vrienden en familie te sturen. Je kunt er zelfs voor kiezen om ze toe te staan deel te nemen door hun foto's te delen. Om een foto naar je gedeelde album te sturen, navigeer je naar de foto in de Foto's-app, tik je op de Share-knop en kies je iCloud Photo Sharing in de lijst met bestemmingen.

Aanbevolen: