CarPlay aanpassen en verborgen geheimen ontgrendelen

Inhoudsopgave:

CarPlay aanpassen en verborgen geheimen ontgrendelen
CarPlay aanpassen en verborgen geheimen ontgrendelen
Anonim

Apple CarPlay is niet zozeer een app, maar een interface die je gebruikt om toegang te krijgen tot bepaalde functies van je iPhone via het infotainmentsysteem van je auto. Het is gemakkelijk om enkele van de beste CarPlay-apps aan te passen en de apps op het CarPlay-scherm opnieuw te rangschikken met een iPhone met iOS 14 of iOS 13.

Wat wordt er bij CarPlay geleverd?

CarPlay kan worden bestuurd door de Siri-spraakassistent. Siri belt, leest je sms-berichten, stuurt je gedicteerde antwoorden en voegt afspraken toe aan je agenda. CarPlay is ook ontworpen om te werken met de beschikbare knoppen, knoppen en touchscreen van elke auto, en het bevat een app voor je auto die je met een tik terugbrengt naar het startscherm.

Het CarPlay-dashboard is uitgerust met de iPhone-, Muziek-, Kaarten-, Berichten- en Agenda-apps en ondersteunt extra apps die u kunt gebruiken met CarPlay.

Een van de beste onderdelen van CarPlay is de mogelijkheid om het aan te passen.

Apps die compatibel zijn met CarPlay

Apple maakt het gemakkelijk om apps te installeren: selecteer ze op je iPhone en ze verschijnen op je CarPlay-scherm. Als je meer dan acht apps gebruikt, kun je net als op je iPhone naar het volgende scherm vegen. Onder de apps die beschikbaar zijn voor CarPlay zijn:

  • Music Apps: je bent niet beperkt tot Apple Music. CarPlay ondersteunt alternatieven zoals Spotify, YouTube Music, Tidal en de Amazon Music-app. U kunt naar uw muziek luisteren, waar deze zich ook bevindt. Je kunt ook muziek streamen van Radio Disney.
  • Radio Apps: Met Sirius XM Radio, CBS Radio News, iHeartRadio en Pandora kun je naar echte radiostations luisteren of je eigen aangepaste radiostations maken. Heb je een favoriete lokale zender? Controleer of het een app heeft. Veel radiostations verhuizen naar de App Store.
  • PodCast Apps: Als je verslaafd bent aan podcasts, ben je niet beperkt tot de Apple Podcasts-app. Enkele van de beschikbare podcast-speler-apps zijn Bewolkt, Neergeslagen, Pocket Casts en Stitcher.
  • Nieuws-apps: er zijn een paar geweldige apps om je nieuws op je dagelijkse woon-werkverkeer te krijgen. NPR One is ontworpen met de forens in gedachten. De Stitcher-podcastspeler doet dubbel werk omdat het nieuws van verschillende uitgevers aan elkaar koppelt, en de MLB-app is een must-have voor honkbalfans.
  • Audiobooks: naast de audioboeken die beschikbaar zijn via iBooks, kunt u ook de app Audible of Audiobooks installeren.
  • Messaging-apps: Of je nu de voorkeur geeft aan de Apple Messages-app of WhatsApp Messenger, CarPlay heeft het voor je.
  • Navigatie: naast Apple Maps kunt u ook Waze, Google Maps of Sygic gebruiken.

Het CarPlay-scherm aanpassen

U past het CarPlay-scherm op de iPhone aan. Het is gemakkelijk om apps toe te voegen en te verwijderen, en je kunt het op elk moment op je iPhone doen, zelfs als CarPlay niet actief is. Hier is hoe:

  1. Open iPhone-instellingen.
  2. Tik op Algemeen.
  3. Tik op CarPlay.

    Image
    Image
  4. Selecteer uw auto voor specifieke instellingen.
  5. Tik op Aanpassen.
  6. Gebruik het plusteken (+) of minteken (- ) om apps toe te voegen of te verwijderen.
  7. Tik en sleep apps om de volgorde te wijzigen waarin ze op het CarPlay-scherm verschijnen.

De volgende keer dat uw iPhone verbinding maakt met CarPlay in uw auto, worden de wijzigingen overgedragen.

Verborgen CarPlay-trucs en geheimen

Het gebruik van CarPlay is eenvoudig. Het inschakelen is net zo eenvoudig als het verbinden van uw iPhone met uw auto, en de interface is vergelijkbaar met uw smartphone. Hier zijn een paar verborgen geheimen begraven in CarPlay die je misschien nog niet bent tegengekomen.

Maak een radiostation

Maak een radiostation als je meer muziek wilt horen die lijkt op het nummer waar je naar luistert. Tik op de knop met de drie stippen in het Now Playing-scherm en je kunt een radiostation maken van het huidige nummer.

Image
Image

Vind uw auto

Find Your Car werkt met CarPlay. Met een instelling voor Kaarten onthoudt je iPhone waar je je auto hebt geparkeerd. Het werkt via GPS, dus als u zich in een parkeergarage bevindt, registreert het zich misschien niet, maar het kan een fantastische tijd- (en voeten)besparing zijn op een grote parkeerplaats. Schakel het in door naar de iPhone Instellingen app te gaan, Kaarten te kiezen in het menu en op te tikken naast Geparkeerde locatie tonen

Image
Image

Vermijd een ticket

Deze functie kan gemakkelijk over het hoofd worden gezien, maar wanneer u de afslag-voor-afslag aanwijzingen hebt ingeschakeld, wordt de snelheidslimiet van uw huidige locatie op het scherm weergegeven. Het werkt niet met elke straat, maar het omvat de meeste snelwegen.

FAQ

    Welke auto's hebben Apple CarPlay?

    Meer dan 600 voertuigmodellen ondersteunen momenteel CarPlay of zijn van plan om deze te introduceren. U kunt een bijgewerkte lijst bekijken van auto's die CarPlay ondersteunen op de Apple-website.

    Hoe organiseer ik apps in CarPlay?

    Herschik de volgorde van CarPlay-apps in je iPhone-instellingen. Ga naar Instellingen > Algemeen > CarPlay, kies je auto en selecteer Aanpassen. Tik op de app die u wilt verplaatsen, houd deze vast en sleep deze naar de gewenste positie.

    Kan ik Netflix toevoegen aan CarPlay?

    Nee. Apple CarPlay ondersteunt geen apps voor videostreaming zoals Netflix.

    Is myQ compatibel met Apple CarPlay?

    Ja. Apple CarPlay integreert met de My Mitsubishi Connect-app, zodat u uw slimme garage kunt bedienen.

Aanbevolen: