8 Verborgen iPad-geheimen die je tot een professional maken

Inhoudsopgave:

8 Verborgen iPad-geheimen die je tot een professional maken
8 Verborgen iPad-geheimen die je tot een professional maken
Anonim

Elk jaar brengt Apple een nieuwe versie uit van het besturingssysteem waarop de iPad draait. En met elke nieuwe versie worden functies geïntroduceerd die de productiviteit kunnen verhogen door u te helpen bepaalde taken sneller en efficiënter uit te voeren. Er is alleen één probleem: niet iedereen kent ze. Hier zijn enkele van de geheime functies die bij de originele iPad zijn geleverd en enkele die door de jaren heen zijn toegevoegd om u te helpen navigeren op de iPad als een professional.

Tik op de titelbalk

Image
Image

We beginnen met een geheime tip die je echt kan helpen om je iPad beter te manipuleren. Ben je ooit door een lange lijst gescrold of onderaan een grote webpagina geweest en moest je terug naar de top? Het is niet nodig om te scrollen. Meestal kunt u op de titelbalk van de app of webpagina tikken om terug te keren naar het begin van de lijst. Dit werkt met de meeste apps en de meeste webpagina's, hoewel niet elke webpagina is ontworpen om iPad-vriendelijk te zijn.

Sla de apostrof over

Image
Image

Het overslaan van de apostrof is ook een geweldige tijdsbesparing en geldt als onze nummer één toetsenbordtip. De autocorrectiefunctie op de iPad kan behoorlijk vervelend zijn, maar soms kan het je ook wat tijd besparen door het typen voor je te doen. De coolste truc is de mogelijkheid om een apostrof in te voegen voor de meeste weeën, zoals "kan niet" en "wil niet". Typ gewoon de woorden zonder de apostrof en automatisch corrigeren zal deze meestal voor u invoegen.

Je kunt ook de voorspellende typsuggesties gebruiken die bovenaan het toetsenbord verschijnen om het typen te versnellen, en als je het schermtoetsenbord echt niet leuk vindt, kun je een toetsenbord van derden installeren van bedrijven zoals Google of Grammarly.

Het virtuele touchpad

Image
Image

Misschien het belangrijkste dat mensen missen aan hun desktopcomputers, is de muis. De mogelijkheid om uw tablet te vertellen wat hij moet doen door het scherm aan te raken is geweldig voor normaal gebruik, maar als u veel wilt typen, is de mogelijkheid om de cursor te verplaatsen met een touchpad of muis … nou ja, er zijn maar weinig alternatieven.

Dit is misschien de reden waarom Apple een virtueel touchpad heeft toegevoegd aan het schermtoetsenbord van de iPad. Dit vaak over het hoofd gezien geheim kan een wereld van afstand maken als je vaak lange berichten of lijsten maakt met de iPad. Houd gewoon twee of meer vingers op het schermtoetsenbord ingedrukt en beweeg uw vingers zonder ze van het scherm te halen en een cursor in de tekst beweegt met uw vingers.

Open apps en vind muziek en gebruik snel Spotlight Search

Image
Image

Wist je dat de iPad een universele zoekfunctie heeft? Het is niet nodig om door pagina's en pagina's met apps te zoeken naar precies de juiste. Spotlight Search kan muziek, video's, contacten, apps en meer op uw apparaat vinden. Het stelt zelfs websites voor om te bezoeken.

Je kunt Spotlight Search starten door met je vinger naar beneden te vegen terwijl je op het startscherm bent. Elke keer dat u zich op het startscherm bevindt (d.w.z. niet in een app of met Siri), kunt u omlaag vegen om een Spotlight-zoekopdracht te starten. De sleutel hier is om ergens in het midden van het scherm naar beneden te vegen. Als u vanaf de bovenkant van het scherm veegt, opent u het Berichtencentrum.

Het mooie van Spotlight Search is dat het je hele apparaat doorzoekt, dus je kunt het zelfs gebruiken om naar een specifiek sms-bericht of e-mail te zoeken. Het zoekt zelfs door Notes. Je kunt verschillende resultaten in- en uitschakelen via de app Instellingen van je iPad onder Spotlight Search.

Garage Band, iMovie en iWork

Image
Image

Wist je dat er een hele reeks geheime apps bij de iPad wordt geleverd? De afgelopen jaren heeft Apple de iWork- en iLife-suite met apps gratis gemaakt voor degenen die een nieuwe tablet kopen. Deze apps omvatten:

  • Pages, een tekstverwerkingsapp.
  • Nummers, een spreadsheet.
  • Keynote, een app om presentaties te geven.
  • GarageBand, een muziekstudio met virtuele instrumenten.
  • iMovie, videobewerkingssoftware die wordt geleverd met een aantal leuke sjablonen.
  • Ontdek welke andere apps bij de iPad worden geleverd.

Download gratis boeken op uw iPad

Image
Image

Iedereen houdt van gratis dingen, en je kunt genoeg gratis dingen krijgen met je iPad als je weet waar je moet zoeken. Voor boekenliefhebbers komt het best bewaarde geheim op de iPad van iets dat Project Gutenberg heet. Het doel is om 's werelds bibliotheek van werken in het publieke domein te nemen en deze om te zetten naar een digitaal formaat. Treasure Island, Dracula, Alice in Wonderland en Peter Pan zijn slechts enkele van de boeken die u gratis kunt downloaden op uw iPad.

Je kunt gratis e-boeken vinden om te downloaden door naar de iBooks-app te gaan en Book Store > Browse Sections > te selecteren Speciale Aanbiedingen & Gratis.

Wil je een snelkoppeling naar een aantal geweldige boeken? Bekijk onze lijst met de beste gratis boeken op de iPad.

Verplaats een app naar het dock van de iPad

Image
Image

Heb je een hekel aan scrollen door meerdere schermen met apps op zoek naar je favoriete? Er zijn een aantal trucs om snel een app op je iPad te vinden, waaronder het gebruik van Spotlight Search, maar een van de meest over het hoofd geziene trucs is gewoon je favoriete app in het dock plaatsen.

Het dock is de laatste rij apps helemaal onderaan het scherm van de iPad. Deze apps zijn altijd aanwezig op het startscherm, waardoor je niet pagina na pagina hoeft te scrollen om ze te vinden. En het beste is dat je elke gewenste app naar het dock kunt verplaatsen.

De iPad wordt geleverd met vijf apps op het dock, maar het nieuwe flexibele dock kan er nog veel meer bevatten. De laatste twee plekken zijn gereserveerd voor je meest recent gebruikte apps, wat helpt als je multitaskt met de iPad, maar de rest van het dock kun je aanpassen. Je kunt er zelfs een hele map vol apps naartoe verplaatsen.

Als u een app in het dock wilt plaatsen, activeert u de bewerkingsmodus door uw vinger op de app te houden en deze vervolgens naar het dock te slepen. Plaats het tussen twee bestaande apps en wacht tot ze uit elkaar gaan om daar ruimte te bieden voor de gewenste app.

Laat uw iPad geselecteerde tekst voorlezen

Image
Image

Wil je je ogen wat rust gunnen? Laat uw iPad het zware werk - of in dit geval het zware lezen - voor u doen. De iPad kan geselecteerde tekst tegen u uitspreken, maar u moet deze functie eerst inschakelen in de toegankelijkheidsinstellingen. De tekst-naar-spraakfunctie is ontworpen om slechtzienden te helpen, maar kan voor de meeste mensen erg handig zijn. Met de iPad kun je bijvoorbeeld multitasken door een interessant nieuwsartikel voor te lezen terwijl je kookt.

Als u de tekst-naar-spraakfunctie van de iPad wilt inschakelen, gaat u naar Instellingen> Algemeen> Toegankelijkheid > Spraak en tik op de schuifregelaar Spraakselectie om het in te schakelen. Deze instelling voegt een nieuwe Speak optie toe aan het menu dat verschijnt wanneer je tekst selecteert.

Als u denkt dat u deze functie vaak zult gebruiken, kunt u ook Speak Screen inschakelen. Hiermee kunt u met twee vingers vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden schuiven om het hele scherm te lezen scherm naar jou. Dit werkt niet zo goed met webpagina's waar de bovenkant van het scherm is gevuld met menu's, maar het werkt goed met andere apps zoals Mail.

Je kunt het gebruik van spraaktekst-naar-spraak ook wijzigen door op de Voices-knop te tikken in de Spraakinstellingen. Ondertussen kan de Speaking Rate worden aangepast om de iPad sneller of langzamer te laten spreken.

Een geweldige manier om de tekst-naar-spraak-functie te gebruiken is binnen iBooks, waar de iPad het boek aan je kan voorlezen. Dit is niet zo goed als een boek op band, waar de lezer de juiste verbuiging aan de woorden kan geven en soms zelfs de stemmen van het personage kan uitbeelden. Maar als u ervoor kiest om het scherm uit te spreken, zal de iPad automatisch pagina's omslaan en het boek blijven lezen.

Aanbevolen: