Het Windows 10 Startmenu wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Windows 10 Startmenu wijzigen
Het Windows 10 Startmenu wijzigen
Anonim

Het Windows 10 Startmenu is een populair hulpmiddel om snel toegang te krijgen tot favoriete apps en om een computer of tablet opnieuw op te starten of af te sluiten. Hoewel deze functie vooral bekend staat om zijn functionaliteit, is het Startmenu ook ongelooflijk aanpasbaar en kan het worden gewijzigd om uw persoonlijke ontwerpesthetiek en workflow weer te geven.

Dit artikel behandelt hoe u de kleur en grootte van het Windows 10 Startmenu kunt wijzigen, plus het vastzetten van apps en websites, het in- of uitschakelen van Live Tiles en het terugkrijgen van het Windows 8-startscherm.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Windows 10.

De kleur van het startmenu van Windows 10 wijzigen

De kleur van het startmenu van Windows 10 is gebaseerd op de aangepaste accentkleur die u mogelijk hebt gekozen bij het instellen van uw apparaat. De accentkleurinstellingen veranderen de kleur van bepaalde delen van het Windows 10-besturingssysteem, zoals app-vensters en de taakbalk. Zo verander je het.

De accentkleur van Windows 10 kan zo vaak worden gewijzigd als je wilt.

  1. Open het Startmenu met de Windows-toets op uw toetsenbord, Cortana of de Windows-knop linksonder op uw scherm.
  2. Selecteer het tandwielpictogram Settings om Instellingen te openen.

    Image
    Image
  3. Selecteer Personalisatie.

    Image
    Image
  4. Selecteer in het linkermenu Kleuren.

    Image
    Image
  5. Selecteer uw voorkeurskleur uit de beschikbare opties. De accentkleur van uw systeem wordt in re altime bijgewerkt.

    Image
    Image
  6. Als u wilt dat het startmenu van Windows 10 een effen kleur heeft, schakelt u de optie onder Transparantie-effecten uit.

Hoe de grootte van het startmenu van Windows 10 aan te passen

Er zijn twee hoofdopties die kunnen worden gebruikt om de grootte van het startmenu van Windows 10 te wijzigen.

  • Meer tegels toevoegen Als je deze optie inschakelt, wordt er een extra verticale rij tegels aan het Startmenu toegevoegd om, zoals de naam van de instelling doet vermoeden, meer tegels zichtbaar te maken. Indien ingeschakeld, maakt deze instelling het Startmenu iets breder dan normaal. Deze instelling kan worden gevonden door de Windows 10 Settings app te openen, op Personalisatie te klikken en vervolgens op Start te klikken.in het linkermenu.
  • De grootte van het menu handmatig wijzigen Na het openen van het Windows 10 Start Menu, kunt u het formaat handmatig wijzigen door op de rechterbovenhoek te klikken en naar de gewenste grootte of hoogte te slepen. Als alternatief kan het formaat van het Startmenu op Windows 10-apparaten met een touchscreen worden gewijzigd door een vinger in plaats van een muis te gebruiken.

Apps vastmaken aan het startmenu van Windows 10

Alle Windows 10-apps kunnen worden vastgemaakt aan het startmenu. Door apps vast te zetten in het Startmenu, zijn ze gemakkelijker te vinden, dus dit kan met name handig zijn voor apps die u regelmatig gebruikt. Hier leest u hoe u een app vastzet.

  1. Druk op de Windows toets om het Startmenu te openen.
  2. Zoek de app die je wilt vastzetten in de app-lijst.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de naam of het pictogram van de app om het optiemenu te openen. Als alternatief kunt u er ook lang op drukken als uw Windows 10-apparaat een touchscreen heeft.

    Image
    Image
  4. Selecteer Pin to Start. De app verschijnt onmiddellijk rechts van de app-lijst in je Startmenu.

Het formaat wijzigen en verplaatsen van Windows 10 Start Menu Pins

Alle pinnen van het Startmenu kunnen eenvoudig worden verplaatst door erop te klikken en ze naar de gewenste locatie te slepen. Er zijn ook verschillende grootte-opties beschikbaar voor veel Windows 10-app-pinnen die kunnen worden geselecteerd om meer ruimte te maken voor andere pinnen of om extra informatie weer te geven op de tegel van de pin.

De ondersteunde tegelformaten zijn Small, Medium, Wide enGroot . Sommige formaten zijn mogelijk niet beschikbaar voor sommige apps.

Om de grootte van een speldtegel te wijzigen, klikt u er met de rechtermuisknop op om het menu te openen, klikt u op Resize en selecteert u vervolgens de gewenste grootte.

Windows 10 Live Tiles in- en uitschakelen

Veel apps ondersteunen Live Tile-functionaliteit waarmee hun vastgezette tegels bijgewerkte informatie of afbeeldingen kunnen weergeven zonder dat de app hoeft te worden geopend. Voorbeelden van Live Tile-inhoud zijn weersvoorspellingen, nieuwskoppen, berichtmeldingen en fitnessgegevens.

Om de Live Tile van een pin te activeren of deactiveren, klikt u er met de rechtermuisknop op om het menu te openen, klikt u op More en selecteert u vervolgens Turn Live Tile aan of Live Tile uitschakelen.

Hoe u het startscherm van Windows 8 in Windows 10 kunt krijgen

Een van de bepalende aspecten van de besturingssystemen Windows 8 en Windows 8.1 was het startscherm dat fungeerde als een startmenu op volledig scherm. Dit werd in Windows 10 vervangen door het kleinere Startmenu, maar er is een manier om het startscherm terug te krijgen waarvoor geen hacking of installatie van software van derden vereist is. Zo krijg je het startscherm terug.

  1. Druk op de Windows toets om het Startmenu te openen.
  2. Selecteer Instellingen.

    Image
    Image
  3. Selecteer Personalisatie.

    Image
    Image
  4. Selecteer Start in het linkermenu.

    Image
    Image
  5. Selecteer Gebruik Volledig scherm starten.

    Image
    Image

Uw startmenu vult nu het volledige scherm wanneer het wordt geopend en zal bijna precies hetzelfde werken als het startscherm van Windows 8.

Aanbevolen: