Waarom de nieuwe MacBook de eerste echte laptop van het smartphonetijdperk is

Inhoudsopgave:

Waarom de nieuwe MacBook de eerste echte laptop van het smartphonetijdperk is
Waarom de nieuwe MacBook de eerste echte laptop van het smartphonetijdperk is
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De nieuwe M2 MacBook Air neemt alles wat Apple van mobiel heeft geleerd en zet het in een laptop.
  • Het is snel, licht, heeft een waanzinnige batterijduur en is draagbaarder dan een iPad met Magic Keyboard.
  • Apple heeft nog steeds geen 5G mobiele verbinding toegevoegd aan een Mac.

Image
Image

Eindelijk heeft Apple een MacBook gemaakt die de belofte van de iPhone en iPad waarmaakt.

De nieuwe M2 MacBook Air is dun, licht, heeft een batterijduur van uren en kost slechts een paar honderd dollar meer dan de iPhone. En dat komt omdat het een soort grote iPhone is, en dat is precies de computer waar we al die jaren op hebben gewacht.

"Naar mijn mening waren 14- en 16-inch MacBook Pro's met M1 Pro en Max de allereerste echte laptops in het mobiele tijdperk. De nieuwe MacBook Air is een product van evolutie volgens de nieuwe visie van Apple - zijn ontwerp is verenigd met de Pro-reeks, die op zijn beurt is afgestemd op iPhone- en iPad-ontwerpen, "vertelde Serhii Popov, software-engineer bij Setapp by MacPaw, Lifewire via e-mail.

Mobiele Mac

Toen de iPad in 2010 werd gelanceerd, verwierpen critici het als gewoon 'een grote iPhone'. Sindsdien zijn de chips van Apple krachtiger geworden en nu draaien ze alles van de iPhone tot aan de Mac Studio. Vorig jaar liet de MacBook Pro ons zien hoe de toekomst van de draagbare Mac eruit zag, maar nu is die toekomst er, met de M2 MacBook Air.

Het is niet één ding dat de nieuwe MacBook Air doet opvallen, het is de combinatie. We zijn er al lang aan gewend om een iPhone overal mee naartoe te nemen, en iPad-gebruikers genieten van vergelijkbare draagbaarheid, met een batterij die de hele dag of meerdere dagen meegaat, prachtige hardware en geen warmte, en dat alles terwijl ze meer prestaties krijgen dan de meesten van ons ooit nodig zullen hebben.

Met de Air krijgen we dat allemaal in een Mac. Hij is dun en licht genoeg om overal mee naartoe te nemen, en de batterij gaat lang genoeg mee om hem te vergeten.

We hebben hier natuurlijk al eerder delen van gehad. De M1 MacBook Air had ongeveer dezelfde batterijduur, hetzelfde gewicht en dezelfde mogelijkheden, maar miste het moderne grote scherm met dunne randen, enzovoort. En de M1 MacBook Pro is krachtiger maar dikker en heeft nog steeds fans.

Vergelijk dit met de slechte oude tijd, toen Apple nog Intel's desktopchips in zijn computers gebruikte. Ik kocht de 16-inch Intel MacBook Pro in 2019, mijn eerste laptop na jarenlang alleen de iPad te hebben gebruikt. Ik stuurde het bijna onmiddellijk terug omdat het zo heet werd dat je het niet op je schoot kon gebruiken; de fans waren zo luid dat je geen audio kon opnemen in dezelfde kamer, en het batterijniveau leek te tikken als een tijdbom voor een tv-thriller.

Dat was de beste MacBook van Apple uit het oude desktopcomputertijdperk. Nu hebben we de eerste mainstream-laptop van het mobiele tijdperk, en hij is in alle opzichten al beter.

Geen Chromebook

Sommige lezers schreeuwen misschien tegen het scherm: "Hoe zit het met Chromebooks? Ze bestaan al jaren!" En dat is een goed punt, maar de Chromebook is niet echt een laptop op de manier waarop we het gewoonlijk bedoelen. Het is meer een netwerkterminal, een front-end voor de enorme Google-datamachine in de cloud. En daar is het geweldig in. Omdat het eigenlijk gewoon een webbrowser is, kan het behoorlijk dun zijn en een behoorlijke batterijduur hebben.

Maar als je een pc wilt waarop je alle software kunt installeren, dan wil je toch een Windows-, Mac- of Linux-machine.

De nieuwe MacBook Air is een product van evolutie volgens de nieuwe visie van Apple.

De twist hier is dat de MacBook Air niet alleen veel capabeler is dan zelfs de beste Chromebooks, maar ook een betere batterijduur krijgt. Laptop Mag testte de batterijduur van de Chromebook en de winnaar, de Lenovo Duet 5 Chromebook, scoorde slechts 13 uur en 31 minuten. De MacBook Air scoort 18 uur.

De mobiele verbinding

Er ontbreekt maar één ding, en dat is een grote. De MacBook Air heeft nog steeds geen mobiele verbinding. Dit lijkt vooral absurd als je bedenkt dat de Macs nu op dezelfde systemen-op-een-chip draaien als de iPad Air en Pro, die beide 5G bevatten.

"Ik wou dat de nieuwe MacBook Air e-sim-ondersteuning had, zodat gebruikers letterlijk overal konden werken zonder zich zorgen te hoeven maken over wifi. Ik had een situatie waarin ik vanuit een park moest werken, dus e-sim-ondersteuning zou een geweldige functie voor mij zijn, "vertelde Butenko Lifewire via e-mail.

Image
Image

Misschien komt dit door Apple's patentlicentieproblemen met modemmaker Qualcomm, of misschien wacht Apple tot zijn eigen modemontwerp klaar is om in zijn eigen producten te worden gebruikt. Of misschien zit het er al in, wachtend om aangezet te worden.

Alles wat we nu weten is dat de MacBook Air een bijna perfecte belichaming is van een mobiele Mac, alleen moet je nog steeds een iPhone gebruiken als je draadloos verbinding wilt maken zonder wifi. Voor een apparaat dat zo duidelijk overal mee naartoe kan worden genomen, lijkt dit een absurde omissie. Maar ondanks dat ziet de MacBook Air eruit als de beste notebook ooit gemaakt, wat niet slecht is.

Update 16/6/2022: Naam, titel en bio-link van een bron gecorrigeerd in paragraaf 3.

Aanbevolen: