Waarom het nieuwe Kindle-startscherm van Amazon tekortschiet

Inhoudsopgave:

Waarom het nieuwe Kindle-startscherm van Amazon tekortschiet
Waarom het nieuwe Kindle-startscherm van Amazon tekortschiet
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Het nieuwe Kindle-startscherm legt de nadruk op zoeken en ontdekken.
  • Het nieuwe paneel met snelle toegang om omlaag te vegen is geweldig.
  • Rival Kobo heeft nog steeds een superieure leeservaring.
Image
Image

Amazon's nieuwe Kindle-startscherm is misschien ontworpen om de verkoop te stimuleren, maar dat is niet per se een slechte zaak.

Na enkele maanden van langzaam toenemende beschikbaarheid, rolt Amazon nu zijn grootste Kindle-update in een tijdje uit voor alle gebruikers. Het schiet nog steeds tekort ten opzichte van zijn grootste concurrent, Kobo, maar als er niets anders is, wordt het gemakkelijker om iets nieuws te vinden om te lezen.

"Ik denk dat Amazon met de update zou proberen te streven naar een meer minimalistisch ontwerp en meer verkoop aan te moedigen", vertelde Kindle-fan en auteur Perry Valentine via e-mail aan Lifewire. "Terwijl de wijzigingen in de gebruikersinterface ervoor hebben gezorgd dat het startscherm er schoner uitzag. Ik geloof dat het ook meer verkopen aanmoedigt, vooral omdat een groot deel van het startscherm is gewijd aan boeksuggesties op basis van uw aankoopgeschiedenis en andere boekadvertenties."

Nieuwe look

Ik heb de opnieuw ontworpen gebruikersinterface gebruikt nadat ik de update een paar maanden geleden handmatig had geïnstalleerd. De belangrijkste verschillen zijn de lay-out van het startscherm en dat je nu vanaf de bovenrand van het scherm naar beneden moet vegen om toegang te krijgen tot veelgebruikte functies zoals schermhelderheid, vliegtuigmodus en andere instellingen.

Je kunt het gedeelte met aanbevelingen op de startpagina niet langer uitschakelen. Het bevindt zich onder het gedeelte met uw recente gelezen artikelen en bovenaan verschillende andere gedeelten die zijn ontworpen om u boeken te laten kopen. Maar aangezien de hele reden dat je een Kindle kocht, was om boeken te kopen en te lezen, is dat niet echt een probleem - en als je echt alleen je voorbeelden en je reeds gekochte boeken wilt zien, kun je in plaats daarvan overschakelen naar het bibliotheekscherm.

Image
Image

Voordat we daarop ingaan, is er nog een andere grote verbetering. De Goodreads-knop is verdwenen uit de hoofdnavigatiebalk, dus je hoeft er nooit meer per ongeluk op te drukken.

"Over het algemeen laat het nieuwe ontwerp dezelfde soort kwaliteitsverbeteringen zien die we in de loop der jaren in zowel internetbrowsers als websites hebben gezien", vertelde uitgever Rick Carlile aan Lifewire via e-mail. "In alle gevallen zijn oudere ontwerpen veel tekst, met onmooie lay-outs, slecht gebruik van witruimte en weinig aandacht voor hoe het menselijk oog het scherm scant. Ze moeten door de gebruiker worden geleerd. De nieuwe interface doet dat niet' Het hoeft niet te worden geleerd, het is intuïtief. De gebruiker wordt aangetrokken door de tools die het belangrijkst zijn en hun functies zijn meteen duidelijk."

De Competitie

Het herontwerp is welkom en maakt navigatie en zoeken gemakkelijker, maar voegt weinig toe op het gebied van nieuwe functies. In feite kwam de belangrijkste softwaretoevoeging aan de Kindle in een eerdere update. Dat was de mogelijkheid om de omslag van het boek weer te geven op het vergrendelscherm van de Kindle, en het is een functie die aartsrivaal Kobo sindsdien voor altijd heeft gehad.

Kobo's software is in bijna alle opzichten superieur. Hardware voor e-readers is voor alle merken redelijk vergelijkbaar. Het zijn plastic hoesjes met een e-ink-scherm, met uitzondering van de Kindle Oasis, een metalen behuizing met een e-ink-scherm. Ze zijn allemaal snel, hebben zelfs koplampen, zijn vaak waterdicht en gaan enkele weken mee op een enkele lading.

De onderscheidende factor is de software.

Image
Image

Het Kobo-assortiment heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van de Kindle. Een daarvan is dat het een veel betere typografie heeft. Boeken zien eruit als gedrukte boeken in plaats van als een webbrowser uit de jaren negentig. Er zijn niet veel meer bedieningselementen om de typografie aan te passen. Het is gewoon allemaal beter gedaan. Dat stoort je misschien niet, maar als dat zo is, dan is de Kindle moeilijk om naar te kijken na het gebruik van een Kobo.

De Kobo heeft ook een veel betere navigatie, gemakkelijker toegang tot directe voorvertoningen, zoals browsen in een echte boekwinkel in plaats van te downloaden voor later (hoewel je dat ook kunt doen), en een betere algemene gebruikersinterface voor lezen. Als u bijvoorbeeld op het scherm tikt terwijl u een boek leest, krijgt u direct toegang tot hoofdstukken, een scrubbalk, aantekeningen en zoeken, allemaal zonder dat u hoeft te graven en te verdwalen. Het woordenboek is ook superieur.

De Kobo laat je ook over het scherm vegen om de helderheidsniveaus te wijzigen en synchroniseert met de Pocket read-later-service, zodat je elke webpagina kunt opslaan om later op je Kobo te lezen.

De Kindle maakt het kopen echter gemakkelijker met zijn aankopen met één tik.

Maar als je al diep in het Kindle-ecosysteem zit, is dit een zeer welkome update - als je eenmaal aan de veranderingen gewend bent.

Aanbevolen: