Waarom ik het nieuwe Touch ID-toetsenbord van Apple wil

Inhoudsopgave:

Waarom ik het nieuwe Touch ID-toetsenbord van Apple wil
Waarom ik het nieuwe Touch ID-toetsenbord van Apple wil
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple verkoopt het toetsenbord van de M1 iMac nu apart.
  • De Touch ID-knop werkt alleen met M1-Macs.
  • Afgezien van Touch ID is dit zo'n beetje een gewoon Magic Keyboard.
Image
Image

Die coole, kleurrijke iMac-toetsenborden met Touch ID? Ze zijn nu beschikbaar voor iedereen om met elke computer te gebruiken, zolang je maar tevreden bent met zilver.

Sinds ik gewend raakte aan het gebruik van de iPad Pro met een toetsenbord, verwende de Face ID-ontgrendeling me. Terugschakelen naar de Mac, waar je herhaaldelijk een wachtwoord moet typen om de computer te ontgrendelen, aanmeldingen te autoriseren, enzovoort, is een stap terug. En hoewel de functie Ontgrendelen met Apple Watch geweldig is, is deze niet betrouwbaar genoeg om gewoon in te stellen en te vergeten.

Dus toen de M1 iMacs opdook, met hun mooie Touch ID-toetsenborden, dacht ik bij mezelf: ik moet er een hebben voor mijn Mac mini. En nu kan ik.

Ik ben nogal kieskeurig over toetsenborden, maar gelukkig vind ik de nieuwste Magic Keyboards van Apple leuk.

Alleen M1

Hoewel deze Bluetooth-toetsenborden met elke computer of iPad werken, werkt de Touch ID-verificatie alleen met M1-Macs. Dat betekent de nieuwe iMac, de M1 MacBooks Air en Pro en de Mac mini. Ik heb een Mac mini, die geen ingebouwde biometrische authenticatie heeft, dus ik bestelde de versie met het nummerblok zodra Apple ze dinsdag aankondigde.

Laten we het even hebben over Touch ID. We kennen het allemaal van oudere iPhones, die een vingerafdruklezer in de home-knop hadden.

Touch ID werkt op precies dezelfde manier op de Mac. Je stelt het in door de Mac je vingertop(pen) te laten scannen en vanaf dat moment kun je je vinger gebruiken om de Mac te ontgrendelen, aankopen te doen in de App Store, Apple Pay te gebruiken en zelfs apps van derden zoals 1Password te ontgrendelen.

Je moet nog steeds je wachtwoord gebruiken om af en toe in te loggen en te authenticeren, maar omdat je dat wachtwoord niet zo vaak hoeft in te voeren, kan het langer en veiliger zijn.

Het koppelingsproces is ongebruikelijk. Omdat je Mac op dit Bluetooth-toetsenbord zal vertrouwen voor een zeer belangrijke authenticatiebewerking, moet je de beveiligde enclave in de Mac (die alleen beschikbaar is in de M1 Macs) koppelen met het openbare-sleutelauthenticatieblok in het toetsenbord.

Image
Image

Dit doe je door tweemaal op de aan/uit-knop van de Mac te drukken om te bevestigen dat je van plan bent het toetsenbord te koppelen. In principe is het hetzelfde als tweemaal op de zijknop van de iPhone drukken om een Apple Pay-transactie te starten.

En Touch ID heeft één belangrijk voordeel ten opzichte van Face ID: je kunt meer dan één persoon inschrijven door gewoon hun vinger te scannen. Dit betekent dat u een significante ander toegang tot een computer kunt geven of een gezinsmachine veilig kunt houden.

Het toetsenbord

Het gemak van ontgrendeling met vingerafdruk zou zinloos zijn zonder een goed toetsenbord. Momenteel draai ik tussen een clicky Filco Majestouch met Cherry Blue-schakelaars en een Logitech K811 Bluetooth-toetsenbord met achtergrondverlichting. Ik gebruik de Magic Keyboard-hoes ook met een iPad.

Ik ben nogal kieskeurig over toetsenborden, maar gelukkig vind ik de nieuwste Magic Keyboards van Apple leuk. De iPad-versie voelt geweldig aan en ik heb die op de M1 MacBook Air van een vriend genoeg gebruikt om te weten dat hij erg op elkaar lijkt. Deze Touch ID-versie gebruikt hetzelfde mechanisme.

Het Magic Keyboard klinkt een beetje hol, maar voelt tijdens gebruik keihard aan. Ik waardeer ook de kleine maar positieve hoeveelheid sleutelreizen, die ik comfortabeler vind.

Image
Image

Het gebruik van een Apple-toetsenbord met een Mac biedt ook een paar extra gemakken. Naast de Touch ID-knop zijn er toetsen voor Do Not Disturb, Dictation en Spotlight en alle gebruikelijke media- en helderheidstoetsen. Dit toetsenbord heeft ook de nieuwe Globe-modificatietoets van Apple, maar het is voorbij in het nummerblok. Daarover gesproken, ik gebruik mijn trackpad aan de linkerkant, zodat het cijferblok niet in de weg zit.

Andere handige functies zijn de Lightning-poort, waarmee je het toetsenbord kunt opladen met een iPhone-kabel. Je kunt de kabel ook aansluiten op een USB-poort op de Mac en je kunt hem gebruiken als een normaal bedraad toetsenbord. Ik vraag me wel af of de Touch ID in deze modus nog wel werkt. Ik zal erachter komen wanneer het aankomt.

Nadelen? De enige die ik kan bedenken is het ontbreken van verlichte toetsen. Maar met witte toetsen en zwarte letters heb ik nooit lampen nodig. Welnu, er is nog een groot nadeel. Dit ding kost $ 179. Maar nogmaals, als je schrijft voor de kost, is het het waard.

Aanbevolen: