Hoe u ouderlijk toezicht op een router instelt

Inhoudsopgave:

Hoe u ouderlijk toezicht op een router instelt
Hoe u ouderlijk toezicht op een router instelt
Anonim

Wat te weten

  • Log in op de beheerdersconsole van de router. Zoek Website Filtering (of iets dergelijks) waar u een domein kunt invoeren.
  • Maak een Toegangsbeleid om specifieke sites te blokkeren.
  • Sommige routers bieden geplande blokkering, zodat je een site tussen bepaalde uren kunt blokkeren.

Dit artikel legt uit hoe je de toegang tot websites op routerniveau blokkeert, wat inhoudt dat ze worden geblokkeerd op alle apparaten in huis.

De toegang tot een specifiek domein blokkeren

Alle routers zijn verschillend en de jouwe kan wel of niet de mogelijkheid hebben om ouderlijk toezicht voor de router in te stellen in een sectie met toegangsbeperkingen. Hier is het algemene proces voor het maken van een toegangscontrolebeleid om de toegang van uw kind tot een site te blokkeren.

  1. Log in op de beheerdersconsole van uw router met een browser op uw computer. Scroll naar beneden voor meer gedetailleerde instructies over deze stap.
  2. Zoek de Toegangsbeperkingen pagina of de Ouderlijk toezicht pagina, als je die hebt.

    Het kan op de Firewall-pagina staan, maar sommige routers hebben het in een apart gebied.

    Image
    Image
  3. Zoek naar een sectie met de naam Websiteblokkering op URL-adres, Websitefiltering of iets dergelijks, waar u het domein van een site kunt invoeren, zoals als youtube.com, of zelfs een specifieke pagina. U wilt een Toegangsbeleid maken om de specifieke site te blokkeren die u niet wilt dat uw kind bezoekt.

    Image
    Image
  4. Als daarom wordt gevraagd, geeft u het toegangsbeleid een naam door een beschrijvende titel in te voeren, zoals Youtube blokkeren in het veld Beleidsnaam en kiest u Filter als het beleidstype.
  5. Sommige routers bieden geplande blokkering, zodat u een site tussen bepaalde uren kunt blokkeren, bijvoorbeeld wanneer uw kind huiswerk moet maken. Als u de planningsoptie wilt gebruiken, stelt u de dagen en tijden in waarop u wilt dat de blokkering plaatsvindt.
  6. Voer de sitenaam in die u wilt blokkeren in het gebied Website of Websiteblokkering op URL-adres gebied.
  7. Klik op de Save of Add knop onderaan de regel.
  8. Klik op Toepassen om de regel indien nodig te handhaven.

De router moet mogelijk opnieuw worden opgestart om de nieuwe regel af te dwingen. Het kan enkele minuten duren.

Hoe de blokkeerregel te testen

Ga naar de site die je hebt geblokkeerd om te zien of de regel werkt. Probeer toegang te krijgen vanaf uw computer en vanaf een aantal apparaten die uw kind gebruikt om toegang te krijgen tot internet, zoals een iPad of gameconsole.

Als de regel werkt, zou je een foutmelding moeten zien wanneer je probeert toegang te krijgen tot de geblokkeerde site. Als de blokkering niet werkt, kijk dan op de website van de fabrikant van je router voor hulp bij het oplossen van problemen.

Voor meer strategieën om uw kinderen online veilig te houden, bekijk andere manieren om uw ouderlijk toezicht op internet kindveilig te maken.

Aanmelden bij de beheerconsole van uw router

De meeste routers van consumentenkwaliteit zijn voorzien van installatie en configuratie via een webbrowser. Om toegang te krijgen tot de configuratie-instellingen van uw router, moet u gewoonlijk een nieuw browservenster op een computer openen en het adres van de router invoeren.

Dit adres is meestal een niet-routeerbaar IP-adres dat niet kan worden gezien vanaf internet. Voorbeelden van een typisch routeradres zijn https://192.168.0.1, https://10.0.0.1 en

Controleer de website van uw routerfabrikant of de documentatie die bij uw router is geleverd om het standaard beheerdersadres te vinden.

Naast het adres, moeten sommige routers verbinding maken met een specifieke poort om toegang te krijgen tot de beheerconsole. Voeg indien nodig de poort toe aan het einde van het adres door een dubbele punt te gebruiken gevolgd door het poortnummer.

Nadat u het juiste adres hebt ingevoerd, wordt u gevraagd om de gebruikersnaam en het wachtwoord van de beheerder. De standaard gebruikersnaam en het wachtwoord moeten beschikbaar zijn op de website van de routermaker. Als je het hebt gewijzigd en het je niet meer kunt herinneren, moet je mogelijk je router resetten naar de fabrieksinstellingen om toegang te krijgen via de standaard admin-login. Dit wordt meestal gedaan door een kleine resetknop op de achterkant van de router 30 seconden of langer ingedrukt te houden, afhankelijk van het merk van de router.

Aanbevolen: